NieuwNieuws

Niet Doodchecken

5x wonderlijke wetenschap: ongewone onderzoeken met rare resultaten

Paddo's tegen je depressie en keta als remedie tegen alcoholisme

Ook in 2022 stond de wetenschap niet stil. Er werd weer een hoop onderzocht, bestudeert en getest. Ongewone onderzoeken vragen om rare resultaten. Daarom is dit: 5x wonderlijke wetenschap in 2022.

Onderzoekers kwamen een nieuwe methode op het spoor om mensen met een ernstige depressie te kunnen behandelen. De methode bestaat uit specialistische psychotherapie in combinatie met een middel met een bijzondere oorsprong: psilocybine, de actieve stof in paddo's. Trippend uit je depressie.

Heb jij een hekel aan katten? Dan houden katten van jou. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Nottingham in Groot-Brittannië. Uit het onderzoek kwam naar voren dat mensen die zelf al jaren een kat verzorgen op een minder prettige manier met de dieren omgaan dan mensen die weinig ervaring met katten hebben. Kortom: katten háten kattenliefhebbers.

Aan de universiteit van Exeter is een onderzoek verricht naar een mogelijke behandeling voor mensen met een ernstige alcoholverslaving. Er werden tests uitgevoerd waarin alcoholisten worden behandeld met de drug ketamine. Door een kleine dosis van de drug toe te dienen bij het afkicken blijven verslaafden mogelijk langer clean. Komt keta binnenkort in het basispakket?

Vindt u de smaak van boerenkool niet te harden? Dan bent u niet de enige. Onderzoek van Durham University wijst namelijk uit dat ook ongeboren leven niks heeft met de groente. Door onder andere de gezichtsuitdrukkingen van foetussen te monitoren terwijl er een bepaald soort voedsel werd gevoed, konden onderzoekers aflezen hoe een foetus reageert op verschillende soorten eten. En dat sprak bij boerenkool boekdelen.

Geen blokkeerboeren, maar blokkeerberen. In Spitsbergen werden Nederlandse wetenschappers drie dagen op rij gehinderd door ijsberen. Tijdens de expeditie vanaf het schip Ortelius werd onderzoek gedaan naar klimaatverandering in Spitsbergen. Tijdens het onderzoek konden de onderzoekers maar met moeite voet aan wel zetten. Dan redden we jullie toch niet? Ondankbare kutbeesten. 

BONUS: Deze wetenschapper leek zich met serieuze sterrenkunde bezig te houden. Ondertussen nam hij de zwarte gat-fans in het ootje. Voor hem een geintje, voor de mensen die hem geloofden een worst-case-scenario.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: