NieuwNieuws

Glamorama

Nieuwsuur-bobo: ‘Eva Jinek liegt’

Bas Haan BOOS over de Affaire-Bram

Nieuwsuur-prominent Bas Haan is boos op voormalige NOS-collega Eva Jinek. In een groot interview blikt de RTL-presentatrice vandaag terug op de invloed die haar affaire met voormalig advocaat Bram Moszkowicz op haar carrière heeft gehad. Haar overstap van het Journaal naar Nieuwsuur ging vanwege die relatie niet door. Volgens Jinek zou "een lid van de redactieraad" destijds tegen haar gezegd hebben: "Je bent het liefje van Moszkowicz, en dat blijf je. Meer zul je nooit worden."

Dit alles speelde in 2010 en dat lid was Bas Haan. Die reageert vandaag openlijk, via Twitter, op het citaat in het interview met zijn eigen lezing van hoe de zaken destijds gelopen zijn. Volgens hem zat de vork heel anders in de steel.

"Beste Eva @Jinek", schrijft hij, "Je blijft om de zoveel jaar deze onzin verkopen, dus voor deze ene keer een reactie. Want ik ben degene die je die volstrekt onacceptabele quote in de mond legt. In dat twee uur (!) durende gesprek dat ik (destijds voorzitter van de redactieraad) met je had is heel veel gezegd, maar dit niet – en dat weet jij ook. Als je nog steeds niet inziet dat je relatie met Moszkowicz toen een probleem was, zegt dat eigenlijk al genoeg."

'Jinek zag zelf van Nieuwsuur-functie af'

Na die sneer komt de duiding: "De kern van het probleem toen: je verzwéég je relatie bij je sollicitatie. De redactie kwam er achter dankzij [RTL] Boulevard. Je was dus niet eerlijk. Zoals je nu niet eerlijk bent. Je bent namelijk niet ontslagen. Je zag zelf, daags na dat gesprek, van de functie af. Dat deed je omdat het een heel lelijk juridisch gevecht tussen Moszkowicz en NOVA/Nieuwsuur dreigde te worden, waarin het helemaal niet meer om jou zou gaan, maar waarin je gereduceerd zou worden tot ‘de vriendin van’. Dáár ging ons gesprek over."

'Eva, deze slachtofferrol misstaat je'

"Want kom op Eva, zou jij je nou echt door een of andere ‘male chauvist pig’ zoiets laten zeggen en je vervolgens zelf terugtrekken voor je droombaan..? Nee natuurlijk niet. Dus stop gewoon met deze ruim tien jaar oude onzin. Deze slachtofferrol misstaat je", kraait Haan - die overigens zelf ook niet als een erg ruimhartig man bekend staat in Hilversum - in de richting van de RTL-diva.

De relatie tussen Eva en haar voormalige strafpleiter liep overigens in 2012 op de klippen. Daarna was ze nog een tijdje met drukke dierenvriend Freek Vonk, inmiddels heeft ze een relatie en een kind met freelance productieleider Dexter van der Voorn.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: