7 voormalige FvD senatoren zeggen 'ja' tegen JA21

Partij van Nanninga en Eerdmans wordt vierde grootste partij in Eerste Kamer
Hoewel de partij JA21 van Annabel Nanninga en Joost Eerdmans nog geen week oud is, lijkt het tweede electorale succes reeds verzilverd. De voltallige zevenkoppige fractie van Van Paveren heeft laten weten zich bij hun mede-Forum verlaters te voegen. Hiermee wordt JA21 de vierde grootste partij in de Eerste Kamer dat nu een gelijk aantal zetels heeft als D66.
Onder meer de voormalige nummer drie op de kandidatenlijst Nicki Pouw-Verweij en ex-bestuurder Lennart van der Linden bevinden zich bij de overstekende Senaatsleden. JA21 lijkt zich meer en meer te ontwikkelen tot de uitvalsbasis voor 'verdwaalde' FvD'ers die de Boreale grillen van Thierry Baudet beu zijn. JA21 sleepte dit weekeinde ook al drie parlementszetels in de wacht na de overstap van de voormalige Europese Forum-fractie.
Social
JA21 versus FvD
JA21 is van plan om mee te doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van maart komend jaar, met vermoedelijk Eerdmans als lijsttrekker. Tientallen FvD'ers in de provinciale, landelijke en Europese parlementen verlieten de partij afgelopen maand nadat de JFVD onder vuur kwam te liggen na het uitlekken van antisemitische berichten in appgroepen. De bom kwam tot ontploffing nadat Baudet hier geen afstand van wilde nemen.
Toch is het niet alleen vertrek en afscheid dat de klok slaat bij Forum. Vanochtend werd bekend dat het afgezwaaide Kamerlid Theo Hiddema, die de partij als eerste prominent verliet na het losbarsten van de soap, heeft zich bedacht en wil graag lijstduwer bij de oorspronkelijke FvD wenst terug te keren. De Tweede Kamerzetel op het Binnenhof waar hij afstand van nam, krijgt hij echter niet terug.
Deze Kamerzetel werd op 4 december aangeboden aan Baudet's aartsvijand en voormalig FvD-penningmeester Henk Otten. Hij heeft het aanbod om voor drie maanden zitting te nemen in de Tweede Kamer echter naast zich neer gelegd. Omdat de kandidatenlijst van FvD 'op' is, wordt Hiddema's vacante Tweede Kamerzetel hoogstwaarschijnlijk niet meer opgevuld voor de verkiezingen.