NieuwNieuws

Politiek

Joost Eerdmans - Beste VVD-leden: ú heeft de sleutel in handen

Open brief van de JA21-fractie over het asielbeleid

"De VVD komt zaterdag bijeen voor een partijcongres in Apeldoorn. Opnieuw zal de VVD aan haar leden beloven dat het roer om zal gaan. Nu écht. Maar opnieuw zal hier in de praktijk niets van terechtkomen. En iedereen weet het. Natuurlijk betekent regeren niet: je hele verkiezingsprogramma van A tot Z uitvoeren. Natuurlijk betekent regeren ook pijnlijke compromissen sluiten. En natuurlijk is het veel te makkelijk wanneer oppositiepartijen die werkelijkheid ontkennen. Maar ‘geven en nemen’ is inmiddels een ver gepasseerd station. De VVD voert op de grote onderwerpen van deze tijd beleid uit dat haaks staat op haar grondbeginselen. Al jarenlang. Macht is voor de BV Mark Rutte geen middel om doelen te bereiken, maar een doel op zich geworden. En daarvoor moet alles wijken. 

De VVD van Frits Bolkestein stond voor krachtige conservatief-liberale principes

De VVD van Frits Bolkestein was een partij met ruggengraat. Een partij die stond voor krachtige conservatief-liberale principes. Vrijheid, eigen verantwoordelijkheid, lage lasten, een kleine, slagvaardige overheid, een hart voor ondernemers en een restrictief immigratiebeleid. Stuk voor stuk principes die vandaag de dag niet langer op de VVD van toepassing zijn. Of beter gezegd: enkel nog in spiegelbeeld.

Na 13 jaar VVD in het Torentje is Nederland verworden tot een land met een uit de kluiten gewassen overheid. Een overheid die overal over wil gaan, maar ondertussen haar kerntaken zoals veiligheid, zorg en onderwijs verwaarloost. 

De collectieve lastendruk, het deel van ons totale gezamenlijke inkomen dat we aan belastingen en premies moeten afdragen, is onder Rutte opgelopen van 35 naar bijna 40 procent. De staat inde vorig jaar twee keer zoveel inkomstenbelasting als bij het aantreden van Rutte in 2010. Het aantal wetten en regels explodeerde en de regel- en lastendruk voor het MKB nam dermate toe dat een fors deel van onze middenstand overweegt het bijltje erbij neer te gooien.

Migratierecord op migratierecord geboekt

Vrijheid? Zelfs de meest basale beslissingen in het leven worden tegenwoordig door de overheid voor ons genomen. Wat we eten, hoe we ons huis verwarmen en welke auto we rijden. Met dwang en belastingen als pressiemiddel. Wie niet horen wil, die mag betalen. ‘Normeren’ heet dat in het liberale woordenboek anno 2023. Maar het dossier waarop woord en daad nog het verst uiteen liggen, is het migratiedossier. De traditioneel stevige migratieparagraaf in de VVD-verkiezingsprogramma’s ten spijt, werd de afgelopen jaren migratierecord op migratierecord geboekt. 

De asielinstroom loopt dit jaar op tot boven het duizelingwekkende aantal van 70.000 -ruim tienduizend meer dan in het crisisjaar 2015. Maar waar instroombeperkende maatregelen compleet ontbreken, gaan gemeenten nu wettelijk gedwongen worden om asielzoekers op te vangen. Of gemeenteraad en inwoners het nu willen of niet.

Tijd dat rechtgeaarde VVD’ers kiezen voor hun idealen

Beste VVD-leden: ú heeft de sleutel in handen. Alleen u kunt uw partij nog bijsturen. In theorie, althans. Want toen u vorig jaar op uw congres bij meerderheid aan de noodrem trok over het stikstofbeleid, werd u totaal genegeerd door uw partij. 

Het is tijd dat rechtgeaarde VVD’ers kiezen voor hun idealen in plaats van het omhulsel. De VVD is de VVD niet meer. Hetzelfde blijven doen met hoop op een andere uitkomst, is na dertien jaar niet langer realistisch."

Joost Eerdmans, Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink zijn lid van de JA21-fractie in de Tweede Kamer 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: