NieuwNieuws

Tech & Crypto

Playstation 5 kopen?

De vraag naar de nieuwe spelcomputer van Sony is geëxplodeerd. Er is slechts een handjevol consoles uitgeleverd, maar de vraag neemt hand over hand toe.

De verkoopstart van de Playstation 5 begon vorige maand op 19 november al. Sindsdien hebben enkele gelukkige gamers een PS5 weten te bemachtigen, maar het overgrote deel heeft nog steeds geen nieuwe DualSense controller in de hand. En verkopers als Bol.com en Amazon zijn stijf uitverkocht.

Op = op

De volledige Playstation 5-voorraad van Bol.com die op 4 december beschikbaar kwam was in enkele minuten al weg. En zoals het er nu naar uitziet was dat eveneens de laatste lading van 2020. Op Twitter laat de verkoopgigant weten dat er dit jaar geen nieuwe consoles in de digitale etalage komen te staan.

Overal uitverkocht

Ook bij de grootste webwinkel op aarde is de PS5 niet meer leverbaar. Amazon Nederland heeft nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer de console wel weer te bestellen is. De meeste kans hebben gamers dus in het buitenland. Wel is er de mogelijkheid om je mailadres achter te laten op Bol.com, dan krijg je een bericht zodra de PS5 weer verkrijgbaar is.

Voor gamers die hun heil zoeken bij de Xbox Series X van Microsoft zit het ook niet mee. Deze gamecomputer is eveneens nergens meer verkrijgbaar. Het lijkt er dus op dat de meesten tot 2021 moeten wachten om PS5-spellen als Marvel's Spider-Man: Miles Morales of Gran Turismo 7 te spelen.

Playstation 5 prijs

De Playstation 5 met blu-rayspeler kost 499,99 euro en is daarmee even duur als de Xbox Series X. Sony brengt ook een versie op de markt zonder schijflade, waarbij je dus alle games moet downloaden. Deze 'Digital Edition' kost 399,99 euro. Die moet concurreren met de Xbox Series S, die eveneens geen schijflade heeft en fractioneel mindere prestaties levert dan de Xbox Series X. Opvallend is dat de Series S de Playstation flink ondermijnt op het gebied van prijs door slechts 299 euro te kosten. 

Onlangs hield NieuwNieuws-reporter Dennis Schouten een interview met PS5-dealer Lexxxus. Of er daadwerkelijk Playstations in zijn dozen zitten wordt betwist. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: