NieuwNieuws

Algemeen

RIVM: "5x meer coronadiagnoses gemeld dan begin september"

Het aandeel positieve coronatest liep van 6,1 naar 7,4 procent op

Het RIVM maakt zich grote zorgen over de enorme toename in het aantal coronabesmettingen in de voorbije vier weken. Tussen 23 en 29 september bleken 19.326 van de 207.000 afgelegde tests een positieve uitslag te bevatten in de teststraten van de GGD'en.

Deze 207.000 afgelegde tests is enkele tienduizenden meer dan het aantal onderzochte testswabs van vorige week, er is in september dus sprake geweest van een beperkte opschaling in de GGD-teststraten. Toch is het nog niet genoeg. Het aantal positieve tests zit met 7,4% nog altijd ruim boven de 3%-norm van het ECDC en is bovendien 1,3 procentpunt hoger dan vorige week.

De meeste besmettingen kwamen erbij in het westen van het land en dan vooral in de leeftijdscategorie van 20 tot en met 29 jaar. Niet alleen de besmettingen zitten in de lift. Ook het aantal ziekenhuisopnames laat een duidelijke toename zien. Het reproductiegetal zit op 1,27 en is min of meer gelijk gebleven ten opzichte van vorige week.

Meer dan 3.000 per dag

In de voorbije 24 uur werden er voor het eerst meer dan 3.000. nieuwe besmettingen vastgesteld. De GGD'en gaven 3.011 nieuwe besmettingen door in de systemen van het RIVM. Ook kwamen er 48 nieuwe ziekenhuisopnames en 25 nieuwe IC-intakes bij. Het aantal overledenen nam toe met dertien, dat is iets minder dan eind vorige week.

De onderlinge verschillen in het land zijn uiterst groot te noemen. Op basis van de weekstijgingen doet de gemeente Reusel-de Mierden het op dit moment het 'slechtste'. Hier kwamen 55 nieuwe besmettingen bij, dit is goed voor een toename van meer dan 419 per 100.000 inwoners. Ter vergelijking, Madrid is de zwaarstgetroffen regio van Europa en hier was deze toename slechts 402 per 100.000 inwoners.

Helemaal te vergelijken zijn de 13.000 inwoners en 6,6 miljoen koppen tellende bevolking van Madrid natuurlijk niet. Deze toenames per 100.000 inwoners laten bij kleine gebiedsdelen vrij gauw hoge pieken zien. Toch is helemaal negeren ook niet handig.

Het coronavirus heerst wel degelijk in de Brabantse gemeente die zichzelf nu de twijfelachtige coronacapital van Nederland mag noemen. Hieronder is het aantal besmettingen van alle gemeenten van Nederland te zien.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: