NieuwNieuws

Algemeen

VIDEO: dronken viruswaanzinnigen vallen Pieter Omtzigt lastig

Vol trots filmden de beschonken Binnenhofbezoekers hun 'protestactie'

In navolging van de uit de hand gelopen anti-lockdowndemonstratie waarbij vechtpartijen uitbraken, een agent gewond raakte en meerdere aanhoudingen zijn verricht, blijft het ook in de avonduren onrustig in de Haagse binnenstad.

Een aantal viruswaanzinnigen bleven plakken op het Binnenhof en deden aan het begin van de avond een poging om parlementariërs met hun 'dikke wagens' te confronteren met de 'waarheid'. Op beelden is te zien hoe CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt staande wordt gehouden. Een droevige drijfsaucijs man met een halve liter blik bier in de hand briest hem toe dat een stem op hem een 'stem op Hugo de Jonge betekent'.

De aanwezigen zijn kennelijk geen fan van Minister de Jonge en zijn partijgenoot. Volgens een meningmevrouw zou het Twentse Kamerlid zelfs onderdeel zijn de gewraakte 'satanistische deepstate'. Omtzigt, die zichtbaar overvallen lijkt door de fysieke aanrakingen van de filmende bezorgde burgers, maakt zich na iets minder dan een minuut snel uit de voeten. Voor zover bekend kwam hij met de schrik vrij.

Het artikel gaat onder de filmbeelden verde

Wuivende Wiebes versus woeste wappies

In een andere video wordt minister Eric Wiebes van Economische Zaken bij het instappen van zijn dienstauto  door een dubbele tong toegeschreeuwd waarbij termen als 'ouwe oplichter' en een 'leugenaar' vallen. Wiebes wuift de benevelde waanzinnigen hierop toe met een glimlach. Erg onder de indruk lijkt hij niet te zijn van het voorval.

Het precieze doel van de benevelde Binnenhofbezoekers wordt niet duidelijk. Maar dat er sprake was van hoge nood, bewijst een derde video van een kerel die na al dat bier zijn blaas leegt tegen de muren van het Tweede Kamer-gebouw. Op veel goedkeuring kunnen de video's niet rekenen. Veel Twitteraars reageren fel op het gedrag van de meningmensen.

De ongeregeldheden in Den Haag zouden volgens opperviruswaanzinnige Willem Engel, die gisteren voor de verandering weer een rechtszaak verloor, te wijten zijn aan de 'opruiende rol' van de Haagse politie. Hij laat in een videoboodschap weten de hoogoplopende emoties te begrijpen. Toch neemt hij afstand van iedere vorm van geweld, deze 'pacifistische boodschap' richtte hij niet alleen aan de politie maar ook aan zijn eigen aanhangers.

Het is niet duidelijk wat op dit moment de officiële naam van de anti-lockdownbeweging is. Ze gebruiken de namen Viruswaarheid en Viruswaanzin sinds enige tijd door elkaar.

Update 21.15 uur: op nieuwe beelden is te zien hoe het de man met de pet die Pieter Omtzigt staande hield nu zelf het lijdend voorwerp van een aanhouding is, van de politie welteverstaan.

Kennelijk werkte al dat bier op de blaas /still

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: