NieuwNieuws

Politiek

GENOEMD: Wordt een van deze mensen 'premierskandidaat' voor BBB?

Geruchten over de poppetjes, daar gaat het om!

In gesprek met De Telegraaf bevestigde Caroline van der Plas dat zij bij een eventuele verkiezingswinst niet het Torentje in gaat namens de BoerBurgerBeweging. Ze heeft wel een kandidaat op het oog, die ze waarschijnlijk in september presenteert. Echt iets te melden is er dus nog niet. Toch zet NieuwNieuws graag een aantal 'genoemde' kandidaten op een rij. 

6. Annie Schreijer-Pierik

Van Der Plas noemt in het Telegraaf-interview dat de nieuwe lijsttrekker iemand met "internationale ervaring" is. Als het om een ervaren politicus gaat, zal deze niet onwaarschijnlijk van CDA-huize komen. Iemand met hart voor de boerenzaak én ervaring in het Europees Parlement (2014 - heden) is Annie Schreijer-Pierik. Deze Twentse varkensboerin begon in de jaren '90 als raads- en Statenlid en werd met veel voorkeursstemmen verkozen tot Kamerlid (1998 - 2010).

5. Mona Keijzer

Een andere - iets jongere - CDA-prominent die 'genoemd' wordt is Mona Keizer. De Volendamse werd in 2021 uit het kabinet gezet na kritische uitspraken over de coronamaatregelen in een interview. Ze was tot dat moment Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat. Vanaf de jaren '90 was Mona lokaal actief voor het CDA, van 2012 tot 2017 zat ze voor de partij in de Tweede Kamer.

4. Ronald Plasterk

Voormalig onderwijs- en binnenlandminister Ronald Plasterk vertegenwoordigde op het Binnenhof de PvdA, maar profileert zich in zijn Telegraaf-columns steeds vaker op de rechterflank van het spectrum. Zo betoogde de bioloog onder meer dat het stikstofprobleem vooral door ambtenaren gecreëerd is. Typische BBB-uitspraken, dus. Bij dezen, GENOEMD!

3. Hilbrand Nawijn

Oke, dit is wellicht geen serieuze optie, maar de NieuwNieuws-redactie wil wel een lans breken voor Hilbrand. Hij was lokaal actief voor het CDA, maar werd in het legendarische kabinet Balkenende I minister van Vreemdelingenzaken en Integratie voor de Lijst Pim Fortuyn (LPF). Wat ons betreft maakte hij zich pas echt onsterfelijk door later mee te doen aan de SBS-show So You Wannabe a Popstar.

2. Henk Bleker

Als je het hebt over boeren, als je het hebt over ervaren politici, kom je al snel uit bij Henk Bleker. Deze voormalige CDA-prominent dook al op bij Forum voor Democratie en sprak zich in de afgelopen jaren veelvuldig uit tegen de klimaat- en stikstofplannen van het kabinet. Doet het er nog toe dat Bleker als landbouwminister een van de grondleggers was van de omstreden stikstofregels? Kennelijk niet. Onder boeren is Bleker buitengewoon geliefd.

1. Yvon Jaspers

Er is maar één vrouw in Nederland die de de belangen van boeren al jaren nog steviger op de kaart weet te zetten dan Caroline: Yvon Jaspers. Met haar programma's behartigde ze vooral het belang van de liefde in het boerenleven. Weet de Brabantse hobbyboerin straks ook in de politiek wat vonken te laten overslaan? Waarschijnlijk niet, maar wie weet. Rutte is weg, het politieke speelveld ligt open.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: