NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Rampen, actie, romantiek en een beetje geschiedenis

Weekend! En een weekend is geen weekend zonder nieuwe releases. Lekker divers deze week: van een dramatische rampenfilm tot lekkere actie, duistere komedie en ouderwetse horror. Top. Geniet van je weekend én je streamingsdiensten.

In de bioscoop: Indiana Jones and the Dial of Destiny

De legende is terug! Harrison Ford kruipt opnieuw in de huid van de legendarische professor Henry Walton 'Indiana' Jones om een nieuw avontuur te beleven. De inmiddels 80-jarige Ford doet dat overigens niet verkeerd. En dankzij wat fijne visual effects lukt het hem om er regelmatig een aantal jaartjes jonger uit te zien om de flashbacks geloofwaardig te maken.

Indy neemt het in Dial of Destiny op tegen de Duitsers. Niemand minder dan Mads Mikkelsen speelt de bad guy, Jürgen Voller. De slechterik is op zoek naar de Dial of Destiny, een object van Archimedes dat de geschiedenis kan veranderen. Terwijl Indy eigenlijk wel toe is aan zijn pensioen, zorgt Voller ervoor dat hij toch nog één keer zijn hoed en zweep bij elkaar moet rapen om de wereld van een ondergang te redden.

Ook in de bioscoop: Maggie Moore(s)

Wie zin heeft om dit weekend in de bioscoop te genieten van een duistere komedie, kan naar Maggie Moore(s) met onder andere Tina Fey en Jon Hamm in de hoofdrol. Geregisseerd door Hamm's Mad Men-collega John Slattery. Verwacht geen hoogstaande film maar wel een vermakelijk verhaal met dito acteerwerk.

In Maggie Moore(s) draait het om Jordan Sanders (Hamm), een detective in het plaatsje Buckland. Zijn plaatsgenoot Jay Moore, manager van een sandwichwinkel, is betrokken bij wat criminele zaakjes. Wanneer zijn vrouw dreigt hem te verraden, besluit hij iemand de boel 'op te laten lossen'. Wat resulteert in een identiteitswisseling en een enorme clusterfuck.

Disney+: Great Expectations

Bij Disney+ is een klassieker van Charles Dickens tot leven gebracht. De boekenreeks Great Expectations werd in Dickens' tijd enorm geroemd. De versie van Disney kan op een stuk minder lovende recensies rekenen. Maar als iets is gemaakt door Steven Knight (Peaky Blinders), geven we 't toch graag een kans. Zeker als Olivia Colman ook nog eens is gestrikt voor een rol.

Great Expectations is een zogenoemde coming of age-film en draait om Pip. Hij is wees en woont bij zijn zus en haar vrouw. Zijn zus is nogal een heethoofd dus als hij de kans krijgt om zijn op te werken binnen de Britse elite van de Victoriaanse tijd, besluit hij die te nemen. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Integendeel. Juist met een hoop ellende dankzij een hoop onaardige mensen.

AppleTV+: Hijack

Yes, een nieuwe film in het vliegtuigdramagenre! Dit keer is de heldenrol voor niemand minder dan Idris Elba en dat is op zich al genoeg om een film te kijken want Idris Elba. Vooruit, nog wat meer motivatie? In Hijack vindt een vliegtuigkaping plaats, je verwacht het niet. Helemaal aan het begin van de vlucht, echt heel vervelend voor de passagiers.

Aan Idris om de passagiers tot een hechte groep te vormen die samen de kapers kunnen overmeesteren. Terwijl men op de grond druk bezig is met achterhalen wie er eigenlijk achter de kaping zitten en hoe ze de eisen kunnen gaan inwilligen. Of de passagiers heelhuids terugkomen, zie je op AppleTV+.

Viaplay: The Swarm

Ah yes, we hebben er weer eentje! Een dystopische thriller over het vergaan van de aarde door de mensheid. Er zijn inmiddels zoveel producties in dit genre dat het ook wel een ecothriller wordt genoemd. Afijn, leuk weetje. In The Swarm op Viaplay gedragen zeedieren zich een beetje vreemd en dat zorgt wereldwijd voor problemen. 

Een groep wetenschappers probeert te achterhalen wat er precies aan de hand is en komt tot de conclusie dat er diep in de zee een collectieve intelligentie woont die helemaal gesloopt is door de mensheid die de aarde uit heeft geput. En nu zint de zwerm op wraak. Gevalletje: eigen schuld, dikke bult voor de mensheid.

Netflix: Run Rabbit Run

Mocht je enige angst hebben voor kinderen en hun vorige levens, dan is de nieuwste horrorfilm uit de Netflix-studio's er eentje om te laten gaan. Run Rabbit Run doet het lekker in de categorie 'ugh, creepy'. De alleenstaande moeder Sarah gelooft heilig in leven en dood en niets daar tussenin. Dat probeert ze dan ook uit te leggen wanneer haar 7-jarige dochter vraagt of mensen na de dood weer terug kunnen komen.

Kunnen ze niet, denkt Sarah. Tot dochterlief er steeds harder van overtuigd raakt dat ze Alice, de overleden zus van Sarah is. Wanneer het meisje zelfs herinneringen van Alice lijkt te hebben, weet Sarah niet zo goed wat ze ermee aan moet. Wij ook niet, trouwens. Maar lekker creepy is deze film zeker.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: