NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Romantische komedie, familiedrama en een reus

Je weekend is weer begonnen! En die van ons ook. Wat onze plannen zijn? We hebben drie bioscoopreleases te kijken én wat series te bingen. En nog een film. Vooruit. Welke? Tippen we je gewoon. Zodat jij er ook iets aan hebt. Fijn weekend!

In de bioscoop: Asteroid City

Twee jaar na The French Dispatch kunnen we alweer genieten van een nieuwe Wes Anderson in de bioscoop. Dit keer komt hij met Asteroid City. Geheel in Wes Anderson-pastel, symmetrische shots en een sterrencast bestaande uit onder andere Tom Hanks, Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Steve Carell, Willem Dafoe, Margot Robbie, Jeff Goldblum en nog meer. Er is even een goed blik bekende gezichten opengetrokken. 

We duiken met al deze lui terug de tijd in. Naar 1955 om precies te zijn. Anderson creëerde voor deze film een niet-bestaand retro doch futuristisch stadje ergens in Amerika. Deze woestijnplaats is het middelpunt voor Stargazers en Space Cadets. En een scriptschrijver die zijn rouw probeert te verwerken door er een toneelstuk van te maken. Hij zit er tijdens een wetenschappelijke competitie voor de ruimtevaarders in spe en voor hij het weet worden ze opgeschrikt door gebeurtenissen die alles veranderen. 

Ook in de bioscoop: Hypnotic

Een lekkere actieblockbuster met Ben Affleck in de hoofdrol? Ja joh, kom maar door. Deze week kun je voor dat specifieke genre terecht bij de film Hypnotic. In de bioscoop. Affleck speelt dit keer een rechercheur die zijn vermiste dochter wil vinden. Maar of zijn dochter willekeurig is ontvoerd, is nog maar even de vraag.

Danny Rourke, zoals de rechercheur in kwestie heet, stuit namelijk tijdens zijn zoektocht op allemaal informatie die helemaal niet voor zijn ogen bestemd is. Er is een geheim overheidsprogramma en de regering blijkt allerlei misdadige dingen te doen. Gaat Rourke het web ontrafelen of raakt hij er zo in verstrikt dat hij het allemaal niet meer overziet? Je ziet 't op het witte doek.

Meer in de bioscoop: No Hard Feelings

Natuurlijk is het tijd voor een romantische komedie! Hoewel, misschien valt deze film met Jennifer Lawrence meer in het straatje komedie. Op het randje van flauw. Van de makers van Good Boys (2019) en ook wel goed in lijn met die film. Lawrence speelt Maddie, die over niet al te lange tijd haar huis kwijtraakt. Mits ze aan de bak gaat. Dus moet ze op zoek naar werk.

Dat vindt ze, al is het enigszins een uniek baantje. Maddie krijgt van een koppel de opdracht om hun zoon te helpen. De jongeman is nogal verlegen en zijn ouders zien het allemaal niet rooskleurig in. Aan Maddie de taak om de jongen uit zijn comfort zone te trekken. Binnen de paar weken die de zomervakantie duurt.

SkyShowtime: Armageddon Time

Mocht je meer zin hebben in een hartverwarmende filmhuisfilm vol zware thema's als racisme, de oorlog en warme familiebanden, dan kun je SkyShowtime aanslingeren. Die hebben namelijk de film Armageddon Time uit 2022 online gezet. Deze film met Anne Hathaway en Anthony Hopkins is zeker de moeite waard om je kostbare vrije weekenduren in te investeren.

De 12-jarige Paul Graff heeft maar één droom en dat is artiest worden. Aangezien het de jaren tachtig zijn en je jezelf nog niet beroemd kunt TikTokken, is palief het er niet mee eens. En dan wordt 'ie ook nog eens van school gehaald en wordt de vriendschap met zijn oud-klasgenoten van kleur belachelijk gemaakt. Gelukkig is daar steun en toeverlaat opa die zijn levensverhaal vertelt om Paul te helpen het leven uit te vogelen.

Disney+: Secret Invasion

Samuel L. Jackson én Olivia Colman in één serie? Zes afleveringen lang? Disney doet 't gewoon met de nieuwe serie Secret Invasion. Daarin kruipt Samuel opnieuw in de huid van Nick Fury en het is alles wat je wil. De serie speelt zich in het heden af en Nick Fury heeft een zware taak. De gedaanteverwisselaars Skrulls lijken de aarde nu wel flink te hebben geïnfiltreerd en dat is zeer onhandig. Samen met Talos probeert hij de Skrull-invasie te stoppen om de mensheid te redden. Nobel!

Mocht je wat voorwerk willen doen, dan raden we zeker aan in elk geval Captain Marvel en Spider-Man: Far From Home te kijken voor je aan de serie begint. En als je dan toch bezig bent ook Iron Man 2, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier en Avengers: Age of Ultron. Prima basis.

Prime: I'm A Virgo

De laatste tip van deze week is de Prime-serie I'm A Virgo. Het is raar. Vaag. Absurdistisch. En absoluut geweldig. Filmmaker en regisseur Boots Riley neemt je mee in een bizarre wereld. I'm A Virgo is een coming-of-age-verhaal zoals je 'm nooit eerder hoorde. Of zoals iemand het op Het Internet noemt: een joyride. Want je wordt alle kanten opgeslingerd.

De serie draait om Cootie. En Cootie is niet zomaar iemand: hij is bijna vier meter. Hij besluit de wereld in te gaan, zichzelf te laten zien en de echte wereld te ontdekken. Dat gaat 'm goed af. Hij maakt vrienden, wordt beroemd, krijgt een bijnaam en vangt de aandacht van mensen die hem als niets meer zien dan een wetenschappelijk onderzoek. Riley sleept je mee in een hele vreemde en bevreemdende wereld. 

Van de maker van Sorry To Bother You. Als je houdt van vreemd en absurdistisch, dan moet je die zeker ook op je lijstje zetten.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.      

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: