NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Snelle superhelden, rebellerende documentairesterren en nog wat misdaad

Het is weer zover, het is weekend! Mocht je geen plannen hebben om weg te smelten op een festivalweide, dan hebben wij wel wat leuke plannen voor je. In de vorm van films en series. Met dit keer een hoop intriges, wat superhelden én twee docu's die je absoluut moet gaan kijken.

In de bioscoop: The Flash

Tijd voor de snelste superheld van het universum! Het universum van DC, althans. Barry Allen a.k.a. The Flash is namelijk terug op het witte doek. En hij is niet alleen: ook onze gevleugelde superheld Batman komt terug. Niet één, maar twee keer. De casting kon niet zo goed kiezen dus ze gingen vol Spider-Man: No Way Home en vroegen zowel Ben Affleck (Zack Snyders Batman in 2016 en 2017) als Michael Keaton (Batman in 1989 en 1992 onder Tim Burton) terug.

Goed, terug naar The Flash zelf. Die is het niet helemaal eens met hoe het leven en de wereld in het algemeen zijn gelopen. Met zijn snelheid kan hij iets dat velen niet kunnen: tijdreizen. Dus besluit hij terug te gaan in de tijd om het verleden te veranderen. Idee: geweldig. Uitvoering: iets minder. Hij komt terecht in een wereld zonder superhelden. Nou, we zien met onze eigen ogen hoeveel ellende dat kan opleveren dus hoog tijd voor Barry Allen om de boel op te lossen.

Ook in de bioscoop: L'origine du mal

De Franse film L'origine du mal, het begin van alle kwaad als je 't vrij vertaalt, is er absoluut eentje om in je lokale filmhuis te gaan bewonderen. De wortel van alle kwaad in deze film? Geld. Zoals wel vaker. De kans op overdaad maakt wat los in mensen en leent zich zoals altijd goed voor een dramatisch verhaal.

De film draait om Stéphane, die financieel gezien helemaal aan de grond zit. Haar baan bij een visconservenfabriek levert te weinig op dus ze besluit voor grof geschut te gaan. Dat grove geschut? Haar pa lief aankijken. Ware het niet dat zij en haar stinkend rijke vader elkaar helemaal niet kennen. Ze bezoekt 'm op een idyllisch eiland en daar ontvouwt zich een drama en stapelt plottwist op plottwist. 

Nog meer bioscoop: To Catch a Killer

De titel van een film hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. De film To Catch A Killer bewijst dat het zelfs gewoon een prima samenvatting kan zijn. Lang verhaal kort: de FBI gaat op zoek naar een moordenaar.

Kort verhaal lang: in Baltimore wordt een goed feestje gevierd: het is oudjaarsavond en op het dak van een gebouw wordt gedanst, gedronken en naar vuurwerk gekeken. Totdat er willekeurig mensen worden neergeschoten. Een sluipschutter besluit de stad te terroriseren en de FBI moet de schutter vinden. Het is aan agente Eleanor om het team van de FBI te ondersteunen bij het profileren en vinden van de dader.

Prime: Against All Odds: The Daily Paper Story

Tijd voor wat Neerlands trots! Op Prime kijk je de documentaire Against All Odds: The Daily Paper Story. Voor de modeleken onder ons: Daily Paper is een razend populair merk. Uit Nederland. Drie jongens uit Osdorp besloten hun eigen kledinglijn te beginnen en dat werd een razend succes. Vooral in het buitenland. En onder mensen als Jay-Z en Michelle Obama. En nog veel meer. Het is vrij tof.

De drie heren begonnen ooit een gelijknamig blog waar ze zo nu en dan een tshirtje verkochten. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een enorm en belangrijk modemerk. Ze laten zich voor hun kleding inspireren door hun Afrikaanse roots en het gebrek aan mode-opleiding zorgt voor unieke designs. Maar dat krijg je niet zomaar voor elkaar. Voor Prime lieten ze voor het eest camera's toe op de werkvloer en in een vierdelige docureeks nemen de mannen je mee in hun wereld.

SkyShowtime: The Forgiven

Mocht je na L'origine du mal zin hebben in meer rijkelui met een levensstijl die de gewone sterveling niet voor mogelijk houdt, dan zit je bij SkyShowtime goed met de film The Forgiven. Er is geld, er zijn aantrekkelijke mensen, er is een feest op een zeer afgelegen plek in Marokko en een slecht huwelijk. Oh ja, en de dood van een lokale jongeman. Hij verongelukt door een stel dat op weg is naar het feestje.

En als je rijk en belangrijk bent, dan zit je niet te wachten op een ongeluk op je naam. Wat je dan doet? Je gaat naar het feestje, vermeldt dat het geregeld moet worden en betaalt net zoveel mensen tot het probleem verdwijnt. Alleen blijft het daar niet bij voor David Henniger. Hij wordt door de familie van het slachtoffer gesommeerd mee te komen en dat levert een hoop gespannen situaties op. Bij David én zijn vrouw Jo, die lekker op 't feestje blijft om te genieten van alle aandacht. Drama, intriges, rijkelui, het is top.

HBO Max: Rebel Hearts

Nog een docu! Op HBO Max kijk je de documentaire Rebel Hearts. Over een paar rebelse nonnen. In de hoofdrol: de zusters van de Immaculate Heart Sisters. Die in 1968 wel genoeg hadden van het onderdrukt worden door mannen. Veel Amerikaanse vrouwen kozen voor een nonnenbestaan om te ageren tegen moeten trouwen, baren en moederen. Als non kon je wel studeren, al bleek dat in de praktijk tegen te vallen.

Dus besloten deze nonnen uit Californië om voor zichzelf op te komen. In deze documentaire kijk je samen met een aantal zusters terug naar de revolutionaire periode waarin de vrouwen zichzelf vrij proberen te vechten. Zelf bepalen hoe ze bidden, leven en werken. De kerk moderniseren. Dat schiet bij een hoop 'heilige' mannen in het verkeerde keelgat. Of ze slagen in het moderniseren zie je in de documentaire. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.      

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: