NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Actie, thrillers, misdaad en autorobots die de wereld redden

Daar is 'ie weer: het weekend! Dit keer met loeihete temperaturen op komst. Althans, dat roepen de weerapps. Het is elke keer maar weer de vraag hoe het uitpakt. Hoe dan ook: mocht je de hitte of het leven willen ontvluchten, dan hebben we weer wat leuks voor je. Drie bioscoopreleases - in een bioscoopzaal is het altijd koel - en nog wat streamingsspul om naakt liggend onder je ventilator te kijken. Fijn weekend!

In de bioscoop: Kandahar

Mocht je zin hebben in twee uur lang actie in de bioscoop, dan heb je deze week een goeie aan Gerard Butler. De actieheld schittert in de nieuwe actiethriller Kandahar. Geregisseerd door Ric Roman Waugh, die al eerder met Butler samenwerkte voor Angel Has Fallen en Greenland, eveneens van die lekkere actiekneiters. 

Butler kruipt dit keer in de huid van Tom Harris, een CIA-agent die allerhande supergeheime operaties uitvoert. Vandaar ook Kandahar, een overigens prachtig decor voor de film. Harris is op missie in Kandahar en moet daar met zijn tolk zien te ontsnappen nadat er een geheime missie is onthuld. Tegelijk wil hij ook op tijd terug zijn in Engeland om bij de diploma-uitreiking van zijn dochter te zijn. Maar gaat het de werkverslaafde Harris allemaal lukken? Dat zie je in de bios.

Ook in de bioscoop: Transformers: Rise of the Beasts

In Hollywood kunnen ze van alles dat nooit bedoeld was als film een film maken en ook speelgoed ontsnapt niet aan deze trend. Als het speelgoed van Pete Docter in Toy Story tot leven kan komen, dan kunnen de Transformers van Hasbro dat ook. Het bleek ook een prima plan want Transformers: Rise of the Beast is alweer de zevende film in de Transformers-reeks.

Er is opnieuw een episch gevecht gaande. Nadat een planeetetend monster de planeet van de Maximals opsmikkelt, besluiten deze Transformers met de Autobots naar onze planeet te vertrekken. Een rustig leven zit er op aarde niet in, want ook de Terrorcons komen naar onze planeet om een krachtig wapen te bemachtigen dat hier ligt verstopt. Ex-militair Noah probeert de Autobots een handje te helpen en het is nog maar zien of dat allemaal goed afloopt.

Meer in de bioscoop: Allelujah

Goed, even totaal wat anders na al dat geweld. Tijd voor een heerlijk kneuterige Britse film in een heerlijk kneuterig plaatsje met een heerlijk kneuterig ziekenhuis. Dat ziekenhuis dreigt gesloten te worden en dat laat het personeel niet over hun kant gaan. Ze besluiten de gemeenschap om hulp te vragen om zo het ziekenhuis te redden.

Het plan? Een benefietconcert om de meest bijzondere verpleegster van het ziekenhuis in het zonnetje te zetten. Ze zetten alles op poten, nodigen de media uit en dan leven ze nog lang en gelukkig. Toch? Of niet? Je ziet het in je lokale filmhuis.

Pathé Thuis: The Super Mario Bros. Movie

Jaaaaa, eindelijk kun je thuis genieten van de favoriete gebroeders uit Italië! Mario en Luigi waren tot voor kort nog in de bioscoop te zien en zijn nu gewoon thuis te streamen via Pathé Thuis. Kunnen we van harte aanraden. Want hoewel de trend 'laten we een film maken van een videogame' vaak heel verkeerd uitpakt, hebben de makers van The Super Mario Bros. Movie een goeie slag geslagen. 

Het verhaal? Precies wat je uit de games kent. Mario en Luigi moeten hun weg zien te vinden in de mysterieuze en ondergrondse doolhoven om een prinses te redden. Onderweg stuiten ze op vijanden, nieuwe vrienden, oude bekenden en natuurlijk wordt er ook een potje gekart. 

HBO Max: The Idol

De één is lyrisch over de nieuwe HBO Max-serie, de ander vindt dat The Idol veel te ver gaat. Eén ding is zeker: als er controverse is, zijn we van de partij. Lily-Rose Depp (de dochter van, inderdaad) speelt samen met Abel Tesfaye (The Weeknd) in deze nieuwe hitserie. Depp speelt een popster in wording die na een zenuwinzinking haar tour moet afblazen. 

Ze is vastberaden om haar plek als meest sexy popster van Amerika te claimen en krijgt daarbij een beetje hulp van haar nieuwe liefde Tedros (Tesfaye). Deze zelfhulpgoeroe heeft alleen misschien niet het allerbeste met haar voor want hij staat aan het hoofd van een sekte. En doorgaans begin je zo'n sekte toch vooral omdat je jezelf zo geweldig vindt. Hoe dan ook: men is weer eens boos dus wij weten wat we dit weekend gaan bingen.

Disney+: Saint X

Op Disney+ is het tijd voor een enorm spannende serie. Disney heeft het boek Saint X van Alexis Schaitkin in een bingewaardige serie gegoten. We volgen Emily Thomas, die vastberaden is om wat geheimen uit het verleden te ontrafelen. Twintig jaar eerder is haar oudere zus Alison verkracht en vermoord tijdens wat een idyllisch tripje naar de Cariben had moeten zijn. Zo idyllisch was het niet en nu is Emily ervan overtuigd dat ze de moord zal gaan oplossen.

Dat verloopt alleen niet zonder slag of stoot. Dat zou ook echt een heel saai verhaal worden. De dood van Alison blijkt verregaande effecten te hebben, waaronder op haar jongere zus. Met nogal wat gevaarlijke gevolgen van dien.

Videoland: Beau en Michiel in Amerika

Goed, even wat lichters. In Nederland is er maar één ding waardoor we totaal geobsedeerd zijn en dat is Amerika. Wat ze daar doen, hoe ze er eten, hoe ze leven en welke politiek ze bedrijven. Prima reden voor Videoland om Beau van Erven Dorens naar Amerika-correspondent Michiel Vos te sturen voor een documentaireserie. 

De twee journalisten gaan in de reeks op zoek naar de staat van Amerika. De twee studievrienden reizen door het overzeese land en onderzoeken hoe het land ervoor staat nu ze Trump met al z'n gedoe en de coronacrisis achter de rug hebben. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.      

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: