NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Reizen door universa, wat monsters en een hoop misdaad

Goed nieuws! Het is weer weekend. En dat betekent vrijheid, blijheid en heel veel nieuwe films en series kijken. Zeker weten dat je niks leuks mist? Geen zorgen, we hebben het beste weer voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: The Boogeyman

Mocht je zin hebben in een potje schrikken, dan zit je dankzij horrorkoning Steven King goed in de bioscoop! Hij bedacht namelijk het concept voor de nieuwste horrorrelease The Boogeyman. King bedacht 't overigens niet direct voor op het witte doek, in 1973 schreef hij een kort verhaal met dezelfde titel. Vijftig jaar later is het eindelijk tijd voor een nieuwe King in de bioscopen en daar worden we erg blij van.

The Boogeyman gaat over tiener Sadie Harper en haar jongere zusje Sawyer. De twee zijn net hun moeder verloren en pa-lief kan daar helemaal niet mee omgaan. Voor een therapeut is 'ie bijzonder slecht in emoties en nog slechter met zijn rouwende kinderen. Liefde en affectie? Vergeet 't maar. Wanneer één van zijn patiënten ineens voor de deur staat, gaat het helemaal mis. Niet omdat de patiënt doordraait, maar omdat die The Boogeyman komt afleveren. Die zie je niet als 't licht is, maar komt je toch halen. 

Het klassieke 'monster onder je bed'-verhaal maar dan is er dus écht eentje. En ja, na deze film ben je absoluut wel eventjes bang in het donker.

Ook in de bioscoop: Spider-Man: Across the Spider-Verse 2

De enige echte Spider-Man is terug! Of nou ja, de enige? Peter Parker - die in vele vormen komt - blijkt helemaal niet de enige. In deel één van Spider-Man: Across The Spider-Verse maakten we al kennis met Miles Morales. Marvel heeft met de hele filmreeks over de Avengers een scheur in het universum gemaakt en nu is ineens alles mogelijk. Tom Holland, Andrew Garfield én Tobey Maguire alledrie tegelijk als Spider-Man in een film? Kan gewoon. Spider-Man met de naam Mike Morales? Geen probleem.

En hoeveel Marvel kampioen is in het tot in den treuren uitmelken van filmreeksen, kunnen we van Spider-Man geen genoeg krijgen. Ook niet van deze geanimeerde versie. Dit keer moet Mike/Spidey alles op alles zetten om niet alleen zijn eigen universum te redden, als hij faalt gaan alle universa eraan. Incluis alle Spider-People. En dat zou zonde zijn. Alleen al om de geweldige animatiestijl is deze film absoluut een tripje naar de bioscoop waard.

Meer in de bioscoop: Tax Me If You Can

Tijd voor een boosmakertje! Terwijl wij allemaal onze billen eraf werken, zijn er een paar bedrijven die lachend rijk worden. Zonder ook maar een cent belasting te betalen. Niet alleen Max Verstappen heeft er een handje van. Ook bekende bedrijven als Facebook en McDonald's houden hun centen liever bij zich. Net als vele, vele rijkelui die daar een gezellig offshore bedrijfje voor oprichten of hun rijkdom stallen in Zwitserland.

Hoe dat werkt? In de documentaire Tax Me If You Can wordt dat piekfijn uitgelegd. Net als wat er mis is met het systeem. Nou ja, wat er mis mee is voor ons, mensen die hard werken. Het systeem werkt namelijk perfect voor mensen met een flink bedrag op de rekening en lekker inzicht in hoe je soort-van-legaal meer geld kunt besparen dan je in de rest van je leven ooit zal kunnen opmaken.

Prime: Medellin

Hoera, opnieuw een film over de gruwelijke drugswereld in Colombia! Naast spionnen is drugscriminaliteit wel een beetje the gift that keeps on giving voor de makers van films en series. Want we kijken nou eenmaal graag naar dingen die toch niet om de hoek gebeuren. Lekker een beetje de fictieve ramptoerist uithangen.

Dat weten ze op de burelen van Prime ook dus vroegen ze Frank Gastambide om een film over dit onderwerp te maken. Het resultaat? Een komedie in de vorm van Medellín. Onze protagonist is Reda, die probeert om zijn jongere broertje uit handen van een drugskartel te redden. Het idee is simpel: zorg voor een goed team en val gewoon binnen. Alleen heb je te maken met een drugskartel, dus de boel loopt natuurlijk grandioos uit de klauwen. Vermakelijk, wel.

Netflix: Scoop

We zeggen het wel vaker: het grootste voordeel van de streamingsdiensten is dat je gerust eens kunt schakelen naar een serie die niet Nederlands, Brits of Amerikaans is. Het aanbod is enorm. Een nieuwe aanwinst is de Indiase Netflix-serie Scoop. Journaliste Jagruti Pathak heeft een scoop, en wat voor een. Wanneer een collega wordt vermoord, besluit Pathak het verhaal te onderzoeken. Totdat ze zelf de headline haalt: de politie, media en onderwereld in Mumbai blijken op een bijzondere manier met elkaar verweven. Maar heeft ze het gedaan?

Mocht je spoilers willen: de serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Journaliste Jigna Vora werd daadwerkelijk gepakt voor de moord op een collega en schreef er het boek Behind Bars in Byculla: My Days in Prison over. Mocht je dit weekend geen zin in flitsende beeldschermen hebben, dan raden we 't boek aan.

AppleTV+: Platonic

Seth Rogen en Rose Byrne zijn samen terug! We zagen ze al in Neighbours. In Platonic op AppleTV+ spelen ze geen getrouwd stel, maar vroegere beste vrienden. De reden dat ze geen vrienden meer zijn? Sylvia (Byrne) heeft Will (Rogen) laten weten dat hij niet met zijn verloofde moet trouwen. De reden dat ze elkaar weer zien? Will ligt in scheiding.

Will besluit Sylvia te bellen en alles blijkt totaal niet als vanouds. Het is eerder alsof de twee aartsvijanden waren vroeger. Ze proberen toch de vriendschap weer wat leven in te blazen. Puur platonisch, uiteraard. De eerste aflevering kijk je nu via AppleTV+.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.     

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: