NieuwNieuws

Glamorama

Songwriter reageert op 'genaaide' Arjen Lubach: 'Had liedje al geschreven'

Van dé hit van 2015 naar een gebroken vriendschap

Arjen Lubach heeft zijn rol in het ontstaan van de wereldhit Firestone schromelijk overdreven, vindt liedjesschrijver Martijn Konijnenburg. De presentator beweerde in zijn boek Stoorzender dat Konijnenburg er met het liedje vandoor zou zijn gegaan. Hij verkocht het nummer aan Kygo en daarmee voelde Lubach zich genaaid. Onterecht, zegt Konijnenburg nu. Die voor het eerst een boekje opendoet over de rechtenruzie.

''Het is tijd dat mensen mijn kant horen'', vertelt de 41-jarige songwriter in een podcast van AD. Firestone was dé hit van 2015 en leverde niet alleen miljarden streams en een hoop geld op, maar ook de gebroken vriendschap van Konijnenburg en Lubach. Jaren later vertelde Lubach in zijn boek en op Radio 538 - geanonimiseerd, maar duidelijk herleidbaar - dat hij zich genaaid voelde. Volgens hem ging Konijnenburg met het liedje aan de haal: ''Dat terwijl het bedoeld was voor ons gezamenlijke project.''

Geen aandeel

Onzin, vindt de songwriter. ''Ik had dit liedje al geschreven voordat Arjen bij mij in LA kwam'', vertelt Konijnenburg in een podcast van AD en Qmusic. ''Ik heb dit toen via de mail naar hem gestuurd en daar heeft hij zelf een beat onder gebouwd, een productie van gemaakt. Dat is cool, maar dat is natuurlijk heel iets anders dan het liedje schrijven.'' Volgens Konijnenburg heeft Kygo, die het nummer uiteindelijk uitbracht 'Arjens productie nooit gehoord'. Er is niets van hem gebruikt, stelt de songwriter.

Konijnenburg vertelt uitgebreid hoe volgens hem de rol van Lubach veel kleiner was, dan hij beweert. ''Hij had geen aandeel waar hij rechten aan kan verleden. (...) Als hij credits had verdiend, had hij die gekregen.'' Ook verzon Lubach volgens Konijnenburg dat hij bij het bedenken van de naam van het nummer aanwezig was. ''Daar was hij niet bij. (...) Arjen lijkt zich steeds centraal te zetten in situaties waar hij helemaal niet centraal in is.”

Dat de voormalige vrienden er ooit nog gaan uitkomen lijkt onwaarschijnlijk. Naar aanleiding van het interview zocht AD contact met Lubach. Die had daarop naar eigen zeggen contact met de songwriter. ''We hebben geen lang, maar goed gesprek gevoerd. De conclusie is dat we het waarschijnlijk nooit eens zullen worden over de ontstaansgeschiedenis van de track'', reageert de presentator. ''We vinden het allebei verdrietig dat onze samenwerking en vriendschap door deze onenigheid tot een einde is gekomen.''

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: