NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Pint-fluencer doet bizarre uitdaging: wil in een jaar 2000 halve leo's drinken

Totaal bezopen!

Welk excuus kan ik gebruiken om mijzelf een jaar lang ongegeneerd naar de getver te zuipen? Iets dergelijks moet TikTokker en pint-fluencer Jon May gedacht hebben toen hij begin april begon aan een opmerkelijke - en mild zorgwekkende - uitdaging. April fools was voor de videomaker het startschot om te starten met zijn levenswerk: hij wil in 365 dagen 2000 Britse pints wegwerken. Dat komt neer op een liter of 1136, bijna 6 halve liters per dag.

Hoewel zijn ambitie en enthousiasme te prijzen zijn, lijkt de drankzucht van Jon het toch te winnen van zijn verstand. Hijzelf maakt zich niet zo'n zorgen, vertelt de 25-jarige Sheffielder  videomaker in een interview met techjournalist Callum Booth. In Booth's nieuwsbrief The Rectangle doet de bierkaaivechter zijn verhaal. Inmiddels ligt hij ruim voor op schema en verwacht May de uitdaging binnen een halfjaar te voltooien.

@j0nmay #stitch with @Bradley Cook #jonmay ♬ Sunroof - Nicky Youre & dazy

Jon May werd naar eigen zeggen geïnspireerd door TikTokkers, die aan een uitdaging met 1000 pints in een jaar begonnen. ''Na een paar berekeningen dacht ik dat ik dat makkelijk zou kunnen verdubbelen, vooral door op vrijdag en zaterdag te drinken.'' In zijn video's toont Jon een spreadsheet waarin hij keurig per dag zijn voortgang bijhoudt. De pint-fluencer vindt het zelf allemaal niet zo indrukwekkend, het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, vertelt hij aan Booth. 

Op schema

Inmiddels ligt de professioneel zuipschuit uit Scheffield keurig op schema. Met het aanbreken van dag 53 en een keurige score van 11 pints gisteravond, komt hij er nog maar 2 tekort voor de mijlpaal van 400 halve leo's. Het moge duidelijk zijn dat May het ook een beetje voor zichzelf doet, want met 2000 pints in 365 dagen hoefde hij nu theoretisch pas op 290 te zitten. 

@j0nmay #jonmay #beer #alcohol #challenge #drinkingproblem #drinking #singleguy @Jon ♬ original sound - Jon May

Naast een sporadische kater, een hoge alcoholtolerantie, het risico op een alcoholprobleem en een verhoogde kans op een vroege dood, krijgt de halve liter-ster er ook iets voor terug. Zijn video's zijn miljoenen keren bekeken. Maar veel belangrijker: nu de lokale pub-uitbater weet dat Jon deze uitdaging aangaat, krijgt hij nog wel eens een gratis pint toegestopt. De Sheffielder zelf vindt het vooral aardig dat hij nog eens ergens komt: ''Ik heb een hoop nieuwe pubs te zien gekregen''. 

Risico's

De pintjes tikkende twintiger is zich wel bewust van de gezondheidsgevaren die zijn actie met zich meebrengt. Volgens experts is een gezond maximum 14 units per week. Omgerekend 6 pints, waar TikTokker Jon er een jaar lang minimaal 38 per week drinkt. En daarmee neemt het risico op leveraandoeningen en andere medische kwaaltjes behoorlijk toe.  Maar de zuipschuit staat volledig in voor de consequenties, vertelt hij in The Rectangle.

@j0nmay Replying to @Leo #jonmay #pints #fyp #drinking #alcohol ♬ original sound - Jon May

 De bierkaaivechter hoopt met zijn tempo het hele jaar niet eens nodig te hebben. Hoewel hij geen moeite heeft met dagelijks drinken is de pint-fluencer wel van plan na afloop van zijn uitdaging het bier een maandje te laten staan. Jon May hoop die mijlpaal al in november te bereiken, en daar kijkt hij ook best wel naar uit. ''Ik ben de pinten al een beetje zat.'' 

@j0nmay #wannadrink #jonmay #drinking #pints #beer #fyp #alcohol #challenge #drinkingproblem #alcoholic ♬ original sound - Jon May

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: