NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Homohaat, stalkers en een doodenge baas

Yay, het is weer weekend! Een extra lange: ook maandag ben je nog vrij. Lekker veel tijd om alle films en serie te bingen die deze week uit zijn gekomen. En die van vorige week en de weken ervoor want je loopt ongetwijfeld achter. Tijd zat. We hebben de tips van deze week weer op een rij gezet.

Mocht je alle bioscoopreleases die we tippen nou niets vinden: je kunt sinds deze week ook naar De Kleine Zeemeermin, Transfusion en About My Father. Doe er je voordeel mee.

In de bioscoop: Blue Jean

We trappen deze week niet af met een blockbuster, maar met een filmhuisfilm. En niet de meest gezellig. Blue Jean speelt zich af in Newcastle in 1988. Een periode dat iedereen die niet cis en niet hetero was toch wel aardig werd verbannen. "The gay and lesbian lifestyle is not natural and normal and it never will be", luidt een quote uit een nieuwsuitzending in de film.

Blue Jean vertelt het op waarheid gebeurde verhaal van sportdocente Jean. Ze valt op vrouwen maar niemand mag dat weten want dat kan haar haar baan en eigenlijk gewoon haar hele leven kosten. Wanneer een leerlinge die zelf net soort van uit de kast is dreigt om haar geaardheid bekend te maken, staat het hele leven van Jean op losse schroeven.

De film sleepte zeer terecht lovende kritieken binnen en is écht de moeite van een tripje naar het filmhuis waard.

Ook in de bioscoo: Plan 75

Als we dan toch in de filmhuissferen zitten, tippen we meteen maar een nieuwe Japanse film. Kun je twee films in één keer pakken. Waar Blue Jean over het nabije verleden gaat, gaat Plan 75 over de nabije toekomst. In Japan, en die ziet er niet enorm rooskleurig uit. Niet eens zo heel onrealistisch, Japan vergrijst als een malle en daar wil de overheid een stokje voor steken.

Goed, terug naar Plan 75. Daar is het kwaad al geschied: er zijn teveel oude mensen en daar moet wat aan gedaan worden. De regering komt met een plan voor iedereen van 75 jaar of ouder. Als ze willen, krijgen ze hulp bij levensbeëindiging. Hele marketingteams en telemarketeers worden losgelaten op de oudjes. Hoewel de veelal eenzame ouderen soms best oren hebben naar het plan, blijkt dat emoties van zowel de senioren als medewerkers roet in het eten kunnen gooien.

Nog meer bioscoop: Renfield

Vooruit, toch nog een blockbuster. In je favoriete bioscoop kijk je Renfield. Met niemand minder dan Nicolas Cage als Graaf Dracula. En Dracula blijkt één van de meest veeleisende bazen ooit te zijn. Nicholas Hoult speelt zijn familiar Renfield. Renfield krijgt speciale krachten van Graaf Dracula in ruil voor zijn favoriete hapjes: mensen. Heeft de graaf zin in een bus vol cheerleaders? Renfield mag het regelen.

Na een paar eeuwen heeft de dienaar er genoeg van en besluit hij bij een praatgroep te gaan voor mensen in een giftige relatie. Daar is Dracula uiteraard niet blij mee. Hij probeert een bloederig stokje te steken voor het vertrek van Renfield. We zijn er nog niet helemaal over uit of dit het allerbeste idee in Hollywood in tijden is geweest, of juist het allerslechtste.

AppleTV+: High Desert

Op AppleTV+ kijk je een heerlijke komedieserie met Patricia Arquette in de hoofdrol. Ze kruipt in de huid van Peggy, een voormalig verslaafde die heeft besloten haar leven nu écht helemaal om te gooien. Ze woonde met haar moeder in een klein stadje in de Californische woestijn, nu haar moeder is overleden moet ze het zelf doen.

Hoe ze dat gaat doen? Daar heeft ze wel een idee bij: ze wordt privédetective. Ze blijkt alleen iéts minder goed in het spotten van details dan nodig is als privédetective. Toch zet ze alles op alles om haar leven op de rit te krijgen. 

Netflix: FUBAR

Jawel, Arnold Schwarzenegger is terug! De inmiddels 75-jarige actieheld is gestrikt voor één van de films uit het nieuwe genre van Netflix: komische spionnenfilms. Arnold speelt in FUBAR een voormalig CIA-agent. Hij is net gepensioneerd en heeft er helemaal zin in. Totdat hij wordt gestrikt voor een nu écht allerlaatste missie. Hij besluit het te doen en treft daar... Zijn dochter.

De jonge vrouw blijkt stiekem ook gerekruteerd door de CIA en nu moeten vader en dochter samen de missie tot een goed einde brengen. Het lukt Arnold alleen niet echt om te accepteren dat zijn dochter nu een volwaardige collega is, en niet langer de dochter die hij koste wat het kost moet beschermen. Want, zo blijkt, ze kan het zelf helemaal prima.

SkyShowtime: Fatal Attraction

De trend van klassieke films verhaspelen tot series is nog niet voorbij. Dit keer doet SkyShowtime een duit in het zakje met een opgeknipte versie van Fatal Attraction. Michael Douglas is ingeruild voor Joshua Jackson en Lizzy Caplan heeft de plaats van Glenn Close ingenomen. De schrijvers hebben de serie naar een modernere tijd geschreven en daardoor is het niet eens zo slecht.

Nog even een kleine recap: de one night stand van de getrouwde Dan Gallagher was op allerlei fronten een slecht idee. Huwelijk kapot, leven op z'n kop en daar komt dan ook nog eens een stalkende vrouw bij. De one night stand laat zich namelijk niet zomaar aan de kant zetten en moet en zal Dan veroveren. Had prima in een film gekund maar is alsnog een prima serie om je mee te vermaken.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: