NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Auto's, spionnen en criminelen

Goed nieuws! Het is weekend. Nou ja, voor de meesten van ons. En voor wie het vrije weekend nog niet heeft weten te vullen, hebben wij wel wat suggesties. In de vorm van films en series om te bingen. Fijn weekend!

In de bioscoop: Fast X

We hoefden er niet eens zo heel lang op te wachten: er is weer een nieuwe film van The Fast & The Furious! De tiende in de officiële reeks, de elfde als we Hobbs & Shaw (2019) meetellen. Maar goed, wie telt er naast de titelgevers van de film eigenlijk nog. We weten dat we een hoop snelle auto's, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Ludacris en Jason Statham krijgen. In Fast X krijgen we daar gratis Jason Momoa bij.

Momoa kruipt in de huid van Dante Reyes, de zoon van Hernan Reyes. Je weet wel, de drugsbaas uit Fast Five (2011). Dante is helemaal niet blij met hoe het allemaal verlopen is in 2011 en besluit wraak te nemen op Dom (Diesel). Prima karakter om erbij te hebben, durven we wel te stellen. Je kijkt Fast X nu in de bioscoop.

Ook in de bioscoop: Het Geheugenspel

In de categorie 'slechtste trailer ooit' kan Het Geheugenspel dit jaar wel worden genomineerd. Heb je het gelijknamige boek van Nicci French niet gelezen, dan heb je namelijk geen flauw idee waar het over gaat. Het is ongetwijfeld spannend, maar waar je precies aan gaat beginnen, weet niemand.

Gelukkig hebben we het internet voor uitleg van deze Vlaams-Nederlandse productie. Wanneer het stoffelijk overschot van de 16-jarige Nathalie wordt gevonden, komen er ineens allemaal geheimen aan het licht. Het meisje verdween 25 jaar eerder en dat levert voer op om de misdaad in kwestie eens echt goed uit te zoeken. Alleen blijken er ook allerlei familiegeheimen te zijn en die oprakelen levert zelden gezellige kringverjaardagen op.

Nog meer bioscoop: No Dogs or Italians Allowed

Tijd voor wat arthouse! In de vorm van stop-motion. Een perfecte film voor liefhebbers van Italië en/of geschiedenis. Regisseur Alain Ughetto heeft namelijk zijn familiegeschiedenis in een film gegoten. Zo'n honderd jaar geleden woonden er in Noord-Italië allemaal mensen met dezelfde achternaam: Ughetto. Ze woonden in het bergdorpje Ugheterra. 

In de zomer prima vertoeven maar bij schaarse grond in de winter nogal een drama. Dus vertrekken de bewoners in de winters naar Zwitserland en Frankrijk om daar het zware werk te doen. Tot frustratie van de Fransen, die de Italianen niet altijd welkom heten. Alain vertelt op bijzondere wijze het verhaal van zijn creatieve en liefdevolle familie en het is geweldig.

Netflix: The Good Bad Mother

Of het alweer tijd is voor Zuid-Koreaanse cinema? Wanneer niet, zouden we bijna durven te stellen. Want er is opnieuw een prachtige dramafilm uitgekomen die je op Netflix kunt kijken. The Good Bad Mother gaat over de relatie tussen een moeder en haar zoon. En die relatie wordt flink op z'n kop gezet.

Het leven van Young Soon ziet er rooskleurig uit. Ze heeft de liefde van haar leven gevonden, is zwanger van de eerste en dolgelukkig met hoe het allemaal is gelopen. Tot ze haar man kwijtraakt en besluit als alleenstaande moeder een varkensboerderij te kopen en haar zoon daar op te voeden. De band tussen haar en haar zoon Kang Ho is niet top. Hij verlaat de boerderij om als meedogenloze aanklager aan het werk te gaan. Tot hij een ongeluk krijgt en het mentale vermogen van een kind krijgt. Hij gaat opnieuw bij zijn moeder wonen waar de twee gaan proberen hun band te herstellen.

HBO Max: Spy/Master

Goed, eerlijk is eerlijk: 33 reviews is misschien niet heel representatief. Maar met een 9,3 op IMDB en lovende recensies van de critici kunnen we toch niet helemaal om de nieuwe HBO Max-serie Spy/Master heen. Een spionnenserie die zich net even wat beter weet te onderscheiden van Ongeveer Elke Spionnenserie Ooit.

Het is het eind van de jaren zeventig en Spy/Master neemt je mee naar Roemenië. Daar heeft KGB-spion Victor Godeanu zich goed vastgebeten in de cirkels van de Roemeense dictator Nicolae Ceausescu. Hoe goed de Roemenen ook met de Sovjets zijn, spionage is nooit cool. Zodra Godeanu vermoedt dat hij wel eens ontdekt kan worden, doet hij er alles aan om te ontsnappen. Met behulp van de CIA. Het is: megaspannend.

SkyShowtime: Yellowjackets

Een andere, zeer bejubelde serie zie je bij SkyShowtime. Daar hebben ze namelijk eindelijk Yellowjackets naar Nederland gehaald. Seizoen 1 én seizoen 2. Nou ja, seizoen twee komt mondjesmaat online. Kun je mooi nog even seizoen 1 bingen. Daarin gaat een getalenteerd meidenvoetbalteam met 't vliegtuig op pad naar een wedstrijd.

Wat alleen wat onhandig is: het vliegtuig stort neer in de Canadese wildernis. En we weten allemaal wat er met Chris McCandless gebeurde toen die besloot in de wildernis ten westen van Canada besloot te bivakkeren. Kun je nagaan wat een stel jonge meiden in de wildernis wel niet oplevert. Maar! Ze komen eruit, want we zien ze zowel vlak na de crash als 25 jaar later. De problemen die rondom de crash zijn ontstaan zijn nog lang niet opgelost maar dat gaan ze in deze seizoenen dus even oplossen. Of... Niet?

Prime: Take A Chance

Tijd voor een documentaire! En wat voor een. Is het true crime als de crimineel in kwestie een podium krijgt? We hebben geen idee. Hoe dan ook: in 1974 stond er een Zweeds bandje op het podium van het Songfestival. Ze wonnen en zijn inmiddels wel echt één van de grootste muzikale helden van de geschiedenis: ABBA. 

De Nederlandse Gert van der Graaf zat als klein jongetje voor de tv en wist één ding zeker: Agnetha Fältskog is de liefde van zijn leven. Hij veranderde van gezellig knulletje in een van 's werelds meest beruchte stalkers. In deze docu komen psychologen, deskundigen, betrokkenen én Gert zelf aan het woord over hoe het zover kon komen. Je kijkt 'm op Prime!

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: