NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Heel veel goede muziek, science-fiction, drama en natuurlijk oorlogsfilms

Eindelijk, weekend! Of misschien sta je al de hele dag bier te drinken voor de vrijheid. Oordelen we niet over. We zijn hooguit een beetje jaloers. Maar dat doet helemaal niet ter zake: we hebben namelijk gewoon weer een berg goede films en series voor je genoteerd om te kijken dit weekend. Cheers!

In de bioscoop: Guardians of the Galaxy Vol. 3

Jahaa, onze favoriete Marvel-helden zijn weer terug! Star-Lord, Groot (inmiddels weer groot), Mantis, Drax en Rocket mogen in deel drie van Guardians of the Galaxy opnieuw het universum redden. James Gunn is ondanks controversiële berichten op Twitter toch weer aangenomen en daar zijn we maar al te blij om, want een derde Guardians-film is wat de wereld nodig heeft.

Het is een lange zit (2,5 uur) maar je vervelen gaat zeker niet gebeuren. Het verhaal is dit keer vooral voor Rocket. De wasbeer is ooit ontworpen door een mad scientist. Het cyberkinetische knaagdier raakt gewond en het is aan Star-Lord en consorten om 'm te redden. De sleutel voor de redding blijkt te vinden in de jeugd van Rocket, waardoor we ook de wasbeer beter leren kennen. Het is weer top. Uiteraard inclusief een berg fantastische muziek!

Ook in de bioscoop: Spinning Gold

Wat hebben Donna Summer, KISS en Village People gemeen? Ze waren allemaal getekend bij Casablanca Records, het befaamde platenlabel dat in de jaren zeventig heel wat bekendheid verwierf in Hollywood. Of wellicht is het meer beruchtheid: oprichter Neil Bogart had met zijn label nogal een reputatie van seks, drugs en rock'n'roll. 

En er werd een hoop goede muziek gemaakt. Ook best wel succesvol. Met een hoop wilde verhalen. Reden genoeg voor Scott Bogart, de zoon van oprichter Neil, om het verhaal in een film te gieten. Scott verzamelde de beste anekdotes - waargebeurd of niet - en maakte daar de film Spinning Gold van. Met een heerlijke cast en vol geweldige muziek. Zeker een tripje naar de bioscoop waard.

Videoland: Bankier van het Verzet

In de week van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag is het natuurlijk tijd voor oorlogsfilms. Op tv zie je de nodige, maar ook de streamingsdiensten doen leuk mee. Op Viaplay en Videoland kun je kijken naar Bankier van het Verzet. Het verhaal van Walraven en Gijs van Hall, twee bankiers uit Amsterdam die besloten om de verzetsstrijders te financieren in een door nazi's bezet Amsterdam. 

Op Viaplay kun je onder andere ook kijken naar Oorlogswinter. In de categorie Nederlands zie je op Videolay De Tweeling, de verfilming van het boek van Tessa de Loo. Qua klassiekers zie je daar Saving Private Ryan en de relatief nieuwe film Werk Ohne Autor is ook zeker de moeite.

Disney+: Peter Pan & Wendy

Disney heeft met de verfilmingen van de tekenfilmklassiekers maar besloten dat ze helemaal niet meer in de bioscopen komen, want ook de verfilming van Peter Pan & Wendy kijk je sinds deze week gewoon direct bij de streamingsdienst zelf. Het beste aan deze film is Jude Law als Captain Hook. Op plaats twee staat toch wel dat de film qua stijl best wel recht doet aan de tekenfilm en daarom vooral leuk is als jeugdsentiment.

Verder krijgt de film met recht niet de beste reviews. Weinig chemie tussen de acteurs, weinig talent onder dezelfde acteurs en je moet wel een beetje weten waar het verhaal over gaat om de boel te snappen. Kort verhaal lang: Peter Pan woont in Neverland, een plek waar je niet ouder wordt. In Londen bezoekt hij Wendy, waar hij de grootste verhalen tegen vertelt. Hij neemt haar en haar broertjes mee naar Neverland, waar ze het samen met Pan's bende Lost Boys moeten opnemen tegen de kwaadaardige piraat Hook.

Niet de beste release van deze week, maar voor het jeugdsentiment zeker vermakelijk.

Viaplay: Accused

Op Viaplay kijk je een superspannende misdaadserie, maar wel net even wat anders dan je gewend bent. Als kijker weet je namelijk niet wat er aan de hand is. Je ziet alleen mensen in een rechtszaal en krijgt aan de hand van terugblikken en de bewijsvoering te horen waarom de beklaagde eigenlijk voor de rechter staat. 

Het bijzondere aan de serie is dat het bijna niet te voorspellen valt wat de verdachte nou precies heeft gedaan. Wel kun je door alle informatie die je krijgt, deelnemen aan de jury en je eigen oordeel vormen. Hoe compleet al het bewijs is dat je krijgt en of je dus écht een goed oordeel kunt vormen? Dat laten we aan jou.

AppleTV+: Silo

We sluiten af met een lekker dystopische serie. Op AppleTV+ kijk je Silo. Daarin woont een groep mensen in een silo om ze te beschermen tegen de wereld die helemaal kapot is en waar allerlei schadelijke stoffen en dingen rondhangen. Vet onhandig om boven te grond te komen, dus. 

Om de goede orde te bewaren, zijn er allerlei strikte regels. Dat werkt prima zolang iedereen zich daarna houdt. Maar wanneer de sheriff een regel breekt, breekt ook chaos los. Ingenieur Juliette gaat op onderzoek uit en komt achter allerlei bizarre geheimen over de silo waar ze woont. Dat wordt bingen!

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: