NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Een lekker sentimentele editie

We kunnen heel hard 'hoera het is weekend' roepen, maar grote kans dat je vandaag vrij had om bij te komen van een koninklijke kater. En wat gaat beter gepaard met een brakke dag dan een berg sentimentele films en series? Bedoelen we. Mocht je daar geen zin in hebben, dan hebben we ook nog wat actie voor je in petto. Hoe dan ook: fijn weekend!

In de bioscoop: Spoiler Alert

Eerlijk is eerlijk: het blijft lastig om Jim Parsons los te zien van Sheldon Cooper in The Big Bang Theory. Maar als je daar eenmaal overheen bent, heb je met de film Spoiler Alert een prachtige film. Het is de verfilming van Michael Ausiello's boek Spoiler Alert: The Hero Dies. Weet je meteen over welke spoiler het gaat.

Michael zelf is de hoofdpersoon van het boek en de film. Nadat zijn collega's hem in 2001 meeslepen naar een nachtclub, ontmoet hij Kit, een fotograaf. De twee zijn onzeker, maar vinden elkaar en beginnen een relatie. Die gaat niet altijd over rozen. Zeker niet wanneer Kit een kankerdiagnose krijgt. En dus dood zal gaan. Michael heeft zijn verhaal op indrukwekkende wijze opgeschreven en dat is nu op een prachtige manier verfilmd. En in de bioscoop te zien.

Ook in de bioscoop: Une Belle Course

Nog zo'n sentimenteel tripje langs memory lane! In de Franse film Une Belle Course zie je Parijs op z'n mooist, maar vooral op z'n persoonlijkst. Waar velen gaan voor de Eiffeltoren, de catacomben en LaFayette, zie je in Une Belle Course een heel andere kant van Parijs. Wel een net zo romantische, trouwens.

De 92-jarige Madeleine is één van de twee hoofdpersonen. Ze belt een taxi voor een heel bijzondere rit: namelijk een reis langs alle plekken die in haar leven iets betekend hebben. Chauffeur Charles komt er pas ter plekke achter wat hem te wachten staan en zit eigenlijk helemaal niet te wachten op het ritje. Toch maken ze samen de reis en duiken ze in het leven van Madeleine. Prachtig concept voor een film en onwijs fijn uitgewerkt.

Nog meer bioscoop: Savage Salvation

Nog meer sentimentaliteit, maar dan in een heel slechte actiefilm verpakt. Met een cast bestaande uit onder andere Robert DeNiro en John Malkovich ga je er vanuit dat je met Savage Salvation een topfilm te pakken hebt. Niets is minder waar: het is de zoveelste actiefilm met dun verhaal. Shelby John leeft in een wereld vol opium. Wanneer zijn verloofde overlijdt aan een overdosis, gaat hij op wraaktocht. 

De eerste helft van de film gaat vooral over het opiumprobleem, daarna is het een hoop wraak, schieten, actie en nou ja, je kunt ook gewoon nog een keer naar John Wick. Heb je tenminste nog sterke vechtscènes. Mocht je het toch willen  proberen - volledig op eigen risico, wij nemen geen verantwoordelijkheid - hij draait in de bioscoop.

AppleTV+: Drops of God

AppleTV+ komt weer met een nieuwe serie en het is een bloedspannende en experimentele serie waarbij je wel een glas goede rode wijn in móet schenken. De hele serie draait namelijk om wijn, smaak, geur, tannines en rivaliteit. Camille Leger heeft haar vader al zo'n elf jaar niet gesproken wanneer hij komt te overlijden. 

De beste man blijkt een fortuin  aan wijn achter te laten. Alleen blijft het even de vraag wie de rechtmatige erfgenaam is. Is het zijn biologische dochter of zijn protegé, Issei Tomine? Er is maar één manier om daar achter te komen en dat is de ultieme wijnproeverij. Nadeeltje voor Camille: ze neemt het op tegen de man die getrained is door haar vader. En zij? Heeft nog nooit een slok wijn gehad. Of het talent genetisch is, zie je in deze nieuwe serie.

SkyShowtime: Drift

Mocht je zin hebben in een lekkere Duitse actieserie, dan zit je op SkyShowtime helemaal goed. Daar vind je de serie Drift - Partners in Crime. De serie draait om de Duitse snelwegpolitie die op hoge snelheid de misdaad bestrijdt. Broer Ali en Leo waren vroeger al gek op snelle wagens en Leo koos voor een leven bij de politie. 

Wanneer hij tijdens een zaak gedwongen wordt met Ali samen te werken, worden de zaken gespannen. Gaan de twee tegenovergestelde heren de criminelen die ze door heel Europa achtervolgen bij de kladden grijpen of is de frictie te groot?

Prime: Citadel

Mocht je zin hebben in een lekkere dystopische scifi-serie met veel actie en knappe mensen, dan moet je op Prime naar Citadel zoeken. Er zijn spionnen, er is een new world order, mensen zijn hun geheugen kwijt en al dat soort ongein. Moet je helemaal niet willen.

Gelukkig komt Mason Kane erachter dat het allemaal niet helemaal snor zit met het hele verhaal en gaat hij op jacht naar de waarheid. Hij komt collega-spion Nadia Sinh tegen en samen besluiten ze - zodra ze haar geheugen weer terug heeft - om de wereld weer in orde te maken. Beter dan een nieuwe wereld orde.

HBO Max: Love & Death

HBO Max komt eindelijk met de serie waar we al zolang op wachten: Love & Death. Elizabeth Olson (WandaVision) speelt de religieuze Candy Montgomery. Die is wel een klein beetje klaar met haar leven als gelovige huisvrouw in Texas die nergens anders voor is dan de was en de kinderen. Dus besluit ze een affaire te beginnen. En dat is natuurlijk vragen om problemen. Niet vanwege dramatische echtscheidingen of ander moeilijk gedoe, maar omdat er iemand wordt vermoord met een bijl. Maar wie heeft het gedaan? Dat zie je in de serie. Bingewaardig!

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: