NieuwNieuws

Niet Doodchecken

Deze 1 april-grappen kunnen we wel waarderen

De leukste tot nu toe op een rij

Voor de een is het een hel, de ander kan vandaag z'n lol niet op. Het is 1 april! De grappen zwerven al weken rond, hoog tijd om de leukste op een rij te zetten.

Nooit meer dronken in de lift

Het Liftinstituut kwam met een persbericht over de ernst van ongelukken in en rondom liften. En dan vooral veroorzaakt door dronken liftpassagiers. Sinds 2020 zou het percentage maar liefst met 24 procent zijn gestegen.

Reden voor Liftinstituut, autoriteit op het gebied van  liftveiligheid, om per 1 april een alcoholverbod in liften af te kondigen. Vanaf die  datum is het niet meer toegestaan om de lift te betreden met een  alcoholpromillage hoger dan 0,5. Dit komt overeen met ongeveer  twee glazen. 

Marjon Oosting, woordvoerder van Liftinstituut vertelt: "Je  kunt een lift nog zo goed op veiligheidsaspecten laten keuren door onze  inspecteurs, een lift is pas echt veilig als je er veilig en verstandig  mee omgaat. Met het alcoholverbod willen we nog meer mensen doordringen van dat devies."

Allemaal prima, zolang we maar niet vast komen te zitten in een lift. Met of zonder borrel op.

Daten met DuoLingo

Ah, de liefde! Het onderwerp waar we maar niet uitgepraat over raken. En reality-tv krijgt er ook geen genoeg van. Datingshow op datingshow verschijnt op tv en zo rond 1 april komt de meest unieke in het nieuws: de datingshow van Duolingo.

Daarin zitten tien hete singles die allemaal elkaars taal niet spreken bij elkaar in een huis. In Love Language gaan ze op zoek naar hun liefdestaal. En leren ze natuurlijk een beetje bij met de app. Maar er is een extra spelelement: gaat het taaltechnisch niet goed, dan gooit de Duolingo-vogel roet in het eten. Met intriges en drama tot gevolg...

Gevalletje: we hopen stiekem dat dit echt is. Topconcept.

Antirook-drones op de UvA

Op de Universiteit van Amsterdam zijn ze helemaal klaar met rokende lui. Wie staat te paffen wordt volgens een nieuw bericht op de site dan ook op 1984-achtige wijze in de gaten gehouden. Intelligente drones gaan de rook opsporen, traceren uit wiens mond 't komt en slaan de gezichten op.

"De drones detecteren  sigarettenrook en kunnen op basis van actuele windmetingen, geo-fencing  technologie en gezichtsherkenning bepalen waar en bij welk target de  rook precies vandaan komt. De proef is onderdeel van een grotere  campagne van de UvA om het roken op de campus uit te bannen."

Roken is verboden op de universiteit, maar dat betekent niet dat iedereen er direct mee stopt, zo blijkt. "Roken op de  campus heeft sinds de invoering van het rookverbod op 1 augustus 2020  gezorgd voor meerdere boetes van de Voedsel en Warenautoriteit." We hopen dat dit ook echt een 1 april-grap is.

Bijzondere etenswaren

Het is geen 1 april zonder bijzondere en hopelijk fictieve voedingsmiddelen die op de markt komen! "Wat Hema kan, kunnen wij ook", moet de marketingafdeling van supermarkt Vomar hebben gedacht. Waar Hema alles en iedereen vertompouced, leek het ze bij Vomar een goed idee om de Frikadel Speciaal Tompouce uit te brengen. Bij wijze van 1 april-grap, dan. Hopen we.

Dropmerk Venco maakt er ook wat moois van: zij komen met een eigen broodbeleg. Smeer je graag chocopasta op je brood en ben je avontuurlijk? Hoog tijd om de hopelijk niet bestaande droppasta van het merk te proberen.

Ook eetbaar maar dan voor volwassenen: het nieuwe glijmiddel van New York Pizza. Jazeker, de pizzaboer betreedt een hele nieuwe markt. Met glijmiddelen in de smaken Pepperoni, BBQ Chicken en Cinnamon Bread is de bedbeleving naar een heel nieuw niveau getild. Leuk voor hem, hen en haar. 

Draaiorgel op zonne-energie

Met de gestegen energiekosten hebben ondernemers het niet makkelijk en moet er op de kleintjes worden gelet. Of een beetje innovatief worden gedacht. Daar speelt draaiorgeluitbater Joris uit Zuidlaren handig op in: hij laat zijn draaiorgel vanaf nu spelen op zonne-energie. Vandaag brengt hij de herriemachine voor het eerst ten gehore. Jup, op 1 april.

Hoewel draaiorgels de wortel van het kwaad zijn, kunnen we om deze uitvinding wel grinniken.

Custom Cats

De douane komt met een nieuw team collega's: Custom Cats! "Katten zijn leniger en wendbaarder dan honden. Hierdoor kruipen ze gemakkelijker tussen koffers door en komen ze op plekken die voor honden minder toegankelijk zijn. Bovendien zijn het uitstekende sluipers waardoor de controles ongemerkt uitgevoerd kunnen worden."

Sommige 1 april-grappen zijn wel geinig, sommige ronduit hilarisch en sommige compleet ongepast, onmenselijk en bruut. Onze douane heeft er eentje in de laatste categorie te pakken. Dit zijn geen dingen om mee te spotten. De teleurstelling als er geen katten blijken te zijn is oenorm. Niet aardig.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: