NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Veel actie, veel drama en wat musical voor de luchtigheid

Mocht je het nog niet doorhebben: het is ruim vijf uur geweest en dat betekent dat je weekend is begonnen! Yup, tijd om je computer af te sluiten en te vertrekken. Uiteraard niet voordat je nog even onze beste filmaanraders en serietips hebt doorgelezen.

Fijn weekend!

In de bioscoop: John Wick: Chapter 4

Het voelde als eeuwen - en dat waren het ook wegens pandemie tussendoor - maar er is eindelijk weer een nieuwe John Wick-film! In Chapter 4 reist voormalig huurmoordenaar en toenmalig beste in zijn vak John Wick de wereld over wraak te nemen. Niet op degenen die zijn hond hebben vermoord, maar op Markies van de High Table, de grote bazen van de onderwereld.

John is er helemaal klaar mee dat hij wordt buitengesloten, achternagezeten en constant maar een beetje moet lopen vechten voor zijn leven. Jammer voor John want in deel 4 is hij maar liefst 169 hele minuten de pineut. Ook dit deel bestaat weer uit vechscènes met een geweldige choreografie in een briljant decor, er is genoeg luchtigheid, de karakters zijn heerlijk en de cinematografie van deze neo-noir film is wederom om door een ringetje te halen.

Mocht je nog niet genoeg kunnen krijgen, goed nieuws! Er gaan geruchten dat er een spin-off komt. Ballerina gaat over ballerina/moordenaar Rooney en ook is er een serie The Continental in de maak. Natuurlijk met The Continental in de hoofdrol. John Wick zelf zou in beide producties ook zijn opwachting maken. Zoveel om naar uit te kijken. Maar eerst de bios in voor deel 4.

Ook in de bioscoop: Alice, Darling

Zo ongeveer compleet het tegenovergestelde van John Wick is Alice, Darling. Alleen de kwaliteit is net zo goed. Grotendeels dankzij Anna Kendrick, die een verbluffende acteerprestatie neerzet in dit bioscoopdrama. Als in: de film is een dramafilm. Het is geen drama dat deze film bestaat.

We drijven af: in Alice, Darling gaat het om Alice. Die zit niet echt in een lekkere relatie: haar vriend misbruikt haar mentaal en verbaal. Wanneer ze eindelijk een avondje uit mag met twee vriendinnen, overtuigen ze Alice om mee te gaan naar een vakantiehuisje. Alice liegt tegen Simon en deelt 'm mee dat ze op werktrip gaat. Tijdens het weekendje valt het de vriendinnen van Alice op hoe schrikachtig en paniekerig ze is en dan verschijnt Simon ook nog eens...

Viaplay: Munch

Bij de naam Munch denk je vermoedelijk aan De Schreeuw en dat is exact de richting waar je op moet denken bij de nieuwe release op Viaplay met deze naam. Het is namelijk een biografie van de kunstenaar. 

Het leven van de Noorse Edvard Munch is ook absoluut wel een verfilming waard. Moeder overleden op z'n 5e, een zusje met een mentale ziekte en een liefdevolle doch streng religieuze vader de graag spookverhalen vertelde. Als kind was hij constant ziek en werd hij aangemoedigd te gaan tekenen. Kortom: het moge duidelijk zijn waar zijn stijl vandaan komt. Daartegenover stonden ook reizen naar Parijs waar hij les kreeg van Van Gogh en Gaugin en tripjes naar Berlijn, waar hij de nodige inspirerende kunstenaars ontmoette. 

De rest van zijn leven is minstens net zo interessant en dat hebben de makers van Munch goed weten te vangen in deze film.

Disney+: Up Here

Mocht je zin hebben in wat luchtigers, dan kun je op Disney+ terecht voor Up Here. Ook wel de High School Musical voor volwassenen genoemd. Of in elk geval het laatste restje millennials en de allereerste Gen Z'ers. Beter gezegd: voor iedereen die nog een beetje worstelt met wat 'ie nou eigenlijk wil in het leven en daar graag een beetje herkenning in vindt.

Lindsay zit al jaren in een relatie en komt op dat punt dat ze erachter komt dat dit toch niet helemaal werkt zoals ze hoopt. Ze is eindelijk eerlijk naar zichzelf én haar partner: ze wil schrijver worden en echte schrijvers wonen in New York, dus ze wil in New York wonen. Ze gaat het grote avontuur aan en uiteraard blijkt het leven van een schrijver doorgaans niet soepeltjes en al helemaal niet over rozen te gaan. Weten we alles van. 

Even een goeie trigger warning: de serie is van de makers van Hamilton (Disney+) en tick, tick... BOOM! (Netflix en een nog veel grotere aanrader dan Up Here) en zit dus bomvol goeie liedjes. Vandaar de High School Musical voor volwassenen. 

Netflix: Invisible City

Tijd voor een keer heel wat anders en wel een Braziliaanse serie! Op Netflix kijk je Invisible City, of in het Braziliaans-Portugees: Cidade Invisível. Een politieserie, maar dan even anders want er komen mythisch wezens bij kijken. Die wezens wonen in een ondergrondse wereld. Allemaal prima, tot er een moord wordt gepleegd en een detective tussen de twee werelden in komt te staan. 

De mythische wezens in kwestie zijn gebaseerd op een oud Braziliaans volksverhaal. Volgens een Braziliaan op IMDB "in beeld gebracht zoals niemand anders dat ooit heeft gedaan". Brazilianen blij, makers blij, wij ook blij want dit soort series, daar houden we wel van.

Videoland: Het Beste voor Kees

Natuurlijk mag een goede documentaire ook niet ontbreken, dit keer pakken we er een oudje bij. In 2014 kwam de documentaire Het Beste voor Kees uit, over de autistische Kees Momma (1965). Vijf jaar lang volgde documentairemaker Monique Nolte hem en zijn ouders. Hij woonde tijdens de documentaire namelijk bij zijn ouders van 80 en 83 jaar. Dag en nacht zorgden ze voor hun zoon.

Maar er zal een moment moeten komen dat Kees het zonder zijn ouders zal moeten doen. Daarover gaat Het Beste voor Kees, de documentaire die je nu op Videoland kunt kijken. Of opnieuw kunt kijken. Een aanrader, aangezien Kees Vliegt Uit, het vervolg, binnenkort bij Videoland verschijnt. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: