NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Een hoop misdaad

Het is weekend, hoera! En wat is er nou beter dan wegduiken in een fictieve wereld vol misdaad en andersoortig drama? Precies. Laat dat nou net het thema zijn van deze week. Wat een toeval! Een MustWatch-editie vol politie, misdadigers en alles daar tussenin. Fijn weekend!

In de bioscoop: Shazam! Fury of the gods

We beginnen dit weekend met een superheldenfilm, en wat voor eentje. Shazam is terug, en hoe. Dit keer duikt de kindsuperheld de wereld in met zijn broers en zussen. Of nou ja, pleegbroers en pleegzussen. Goed, ja, misschien toch even terug. In Shazam! (te zien op Prime) maakten we kennis met Billy Batson. Pleegkind, hij laat zichzelf overal wegplaatsen, tot hij in zijn huidige gezin komt. Daar verandert hij door stom toeval in de volwassen superheld. In de film uit 2019 gaat hij op zoek naar zijn superkrachten.

Die heeft hij inmiddels gevonden en nu blijken alle pleegkinderen superkrachten te hebben. Vet handig als je samen de misdaad wil bestrijden. Ware het niet dat het wat lastig blijkt om de hele familie bij elkaar te houden. Tijd voor actie, denkt Billy/Shazam!. En dus gaat hij in het vervolg op het hilarische eerste deel een poging doen de misdaad te bestrijden mét de hele familie. Top.

Ook in de bioscoop: Marlowe

Of de ideeën voor Liam Neeson-films ooit op zijn? Nee, natuurlijk niet. Zet Liam in een leuke setting als speurneus, wraaknemer of andere willekeurige actieheld en je hebt een blockbuster. De meest recente variant is Marlowe en daar zijn we absoluut over te spreken. Dit keer speelt het verhaal van Liam zich af in de jaren dertig. Van het vorige decennium. Lekker de nostalgie in. 

In Los Angeles kruipt Liam in de huid van Philip Marlowe. Een privédetective. Hij wordt - je verwacht het niet - ingehuurd door een rijke it-girl, Marlowe moet haar geliefde gaan vinden. Maar dan blijkt dat Los Angeles altijd meer geheimen heeft dan je denkt. Hij verzandt in een hoop gedoe met een hoop actie tot gevolg en het is perfect als je van Liam Neeson-films houdt. Misschien zelfs nog wel net een tikkie beter dan zijn laatste paar werken.

AppleTV+: Extrapolations

Iets minder misdaad maar misschien ook wel enorm misdaad: klimaatverandering is het thema van de nieuwste AppleTV+-serie Extrapolations. We moeten af en toe wel een beetje maatschappijkritisch blijven in de cultuur en dat lukt Apple over het algemeen best aardig. Nog op een vermakelijke en intrigerende manier ook.

Extrapolations is een serie die zich afspeelt in de nabije toekomst. Klimaatverandering heeft voor allerlei sores gezorgd en het is aan de mens om te overleven. Hier en daar is te veel water, ergens anders zijn er weer andere problemen en er is vooral ook een hoop gedoe om macht. De mens moet opnieuw leren navigeren in wat het is om mens te zijn. Afijn, een hoop woorden over gewoon een best wel heel fijne en ietwat dystopische serie.

Viaplay: The Oath

Oké, meer echte criminaliteit dan! Met niemand minder dan Sean Bean in de hoofdrol. Op Viaplay kijk je nu de serie The Oath uit 2018. Erg de moeite waard, durven we wel te stellen. De serie draait om bendes, maar niet zomaar bendes. Bendes met agenten. Corrupte agenten! Dat vraagt om gedoe. En dat krijg je ook. Er is naast geweld, een hoop schieten en dramatische verkeersongelukken maar één manier om de bendes neer te halen en dat is van binnenuit. Nou, laat dat nou precies zijn waar deze serie om draait. Top.

HBO Max: House of Hammer

Mocht je zin hebben in een potje sensatie, dan kijk je op HBO Max de meerdelige documentaire House of Hammer. Wellicht heb je recent wat voorbij horen komen over acteur Armie Hammer (Call Me By Your Name, The Lone Ranger, The Social Network). De beste man blijkt er nogal wat perverse fantasieën op na te houden. Met als toppunt kannibalisme. 

Toen recent een ex van 'm liet weten hoe manipulatief en agressief hij kon zijn, ging er een doos van Pandora open. Niet alleen kwamen er meer exen van de acteur naar buiten met hun verhaal, ook blijkt het al van generatie op generatie niet helemaal zuiver op de graat. Over de familie Hammer en hun ehm... Bijzondere overtuigingen is nu een documentaire gemaakt. Sensationeel is toch wel de beste omschrijving

SkyShowtime: The Outfit

Mocht je nog niet klaar zijn met alle misdaad, dan kun je op SkyShowtime terug de tijd in! De tijd van gangsters. In Chicago. Jep, dit wil je. The Outfit vertelt het verhaal van Leonard, een succesvolle kleermaker die in Londen een grote naam is. Bij hem wil je een pak laten maken. Door persoonlijke omstandigheden vertrekt hij uit de Britse hoofdstad en komt hij in Chicago terecht. Daar kan hij zijn beroep verder uitoefenen, maar wel net even op een andere manier. De kleding die hij maakt is voor een familie vol gewelddadige gangsters. Kan best wel eens wat spanningen opleveren. Aanrader.

Disney+: Boston Strangler

Het houdt maar niet op met de crime! Op Disney+ kijk je namelijk de film Boston Strangler. Over, jawel, de Boston Strangler. De naam van de moordenaar die in de jaren zestig dertien vrouwen wurgde in Boston. De dader had 't vooral voorzien op vrouwen op leeftijd. Nogal een dingetje destijds en nog steeds is het verhaal niet onbekend bij de Bostonaren.

Goed voer voor een film dus, dachten de makers. Dus strikten ze onder andere Keira Knightley voor deze productie. Het verhaal wordt verteld vanuit Loretta McLaughlin, een journaliste die als één van de eerste de verbanden te leggen in de bizarre zaak. Samen met Jean Cole besluit ze verslag te doen rondom de zaak. Wat nogal wat voet in de aarde heeft: in het begin van de jaren zestig was het helemaal niet zo normaal dat een vrouw zo'n taak uitvoerde. Kortom: thema's genoeg. Precies wat deze film zo de moeite maakt.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: