NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Heel veel liefde in alle soorten en maten

Het is weekend en dat betekent een lijstje film- en serietips! En we hebben per ongeluk een thema te pakken. Bijna alle nieuwe releases die we deze week bespreken blijken om de liefde te draaien. Is dat niet mooi? Zeker tijdens deze gure dagen. Prima weer om je lekker terug te trekken op de bank met wijn en goede films en series. Fijn weekend!

In de bioscoop: What's Love Got To Do With It?

Of je de liefde kunt afdwingen? Wel als je mensen die gaan voor een gearrangeerd huwelijk moet geloven. Het idee: je ouders zoeken een geschikte partner voor je, je gaat trouwen en na een tijd samen ontstaat er een goede relatie. Stuk praktischer dan eindeloos op Tinder rondswipen.

Het is het thema van What's Love Got To Do With It?. Documentairemaker Zoë (Lily James) is een vrij opgevoede, religieloze Londense. De buurjongen met wie ze opgroeide komt uit een Pakistaans moslimgezin. Als hij op zijn 32e nog steeds de liefde niet heeft gevonden, besluit hij zijn ouders om hulp te vragen. Zoë wurmt zich als documentairemaker binnen in het proces en zet alles wat erbij komt kijken op film. Incluis wat familiedrama.

Hoewel je het einde al in de eerste scène ziet aankomen (ja, het eindigt precies zoals je denkt), is de film zeker de moeite. Het is een Hallmark-film met een paar wat zwaardere thema's en wijze woorden. Haalt het bij lange na niet bij de tegenhangers als Love Actually of Last Christmas, maar het is ook zeker geen tijdverspilling. En mocht je nog twijfelen, dan hebben we twee woorden om je te overtuigen: Emma Thompson.

Ook in de bioscoop: Scream VI

Iets meer tijdverspilling is het zoveelste deel van Scream. Maar soms is tijdverspilling ook gewoon heel erg lekker en dat maakt dat we Scream VI ook zeker in de bios willen zien. Al is het alleen maar voor Jenna Ortega, waar we na haar rol als Wednesday toch wel een beetje verliefd op zijn geworden. Daarnaast is Courtney Cox (Monica in Friends) ook altijd een plezier om naar te kijken en zo is eigenlijk de hele cast wel top.

Het verhaal? Nou ja, Ghostface is weer terug en die probeert weer iedereen te slopen met een mes dus verwacht veel slechte jumpscares (nou ja, scares), wat bloed, gegil en gevlucht. Het is Scream zoals je Scream anno 2023 wil. Stelt zeker niet teleur.

HBO Max: Rain Dogs

Mocht je zin hebben in heerlijke Britse chaos, dan is de HBO Max-serie Rain Dogs perfect. Costello Jones neemt het allemaal niet zo nauw met... Nou ja, alles. Dat gaat vaak prima, maar vaak genoeg ook niet. Ze wordt haar huis uitgezet en kan samen met haar 10-jarige dochter nergens terecht. 

Tot ze haar vriend Selby weer tegenkomt. Die besluit haar en dochterlief te beschermen. Er ontstaat een liefdevolle maar bijzondere relatie tussen de drie, maar het feit dat er hier en daar wat criminele lijntjes zijn, maakt het niet makkelijker. Het is heerlijke chaos, komisch, soms wat schrijnend, maar vooral is Rain Dogs echt een hele fijne serie.

Disney+: Unprisoned

Nog meer chaos! Maar dan op z'n Disney's: volledig gepolijst en amper nog schurend. En als het schuurt, schuurt 't zachtjes. Op Disney+ vind je de serie Unprisoned. Kerry Washington kruipt in de huid van een therapeut die naast haar fulltime baan ook nog fulltime alleenstaande moeder is. 

Wanneer haar vader na zeventien jaar uit de gevangenis komt, kan ze maar één ding doen: hem een plek in haar huis bieden tot hij een beetje op zijn pootjes terecht is gekomen. Nogal een verandering, zeker omdat de zoon een tiener is. Je (groot)vader in huis nemen is al heel veel, maar voor iemand die zeventien jaar achter de tralies zit, is 't ook niet altijd even simpel. Gemakkelijk gaat het niet altijd, maar het gaat. En dat zorgt voor een heerlijke wegkijkserie.

Netflix: Have A Nice Day!

Netflix is per ongeluk vergeten de trailer van de nieuwste release op YouTube te zetten, dus we moeten het even doen met het fragment op de pagina van Netflix zelf. En dat fragment belooft eigenlijk al voldoende voor Have A Nice Day!. Deze Mexicaanse komedie gaat over een radiohost die met pensioen is. Maar dat pensioentje is niet genoeg voor wat hij wil bereiken: namelijk de liefde van zijn leven. Die gaat naar het feestje van zijn vorige baas en dus neemt hij een baantje als boodschappeninpakker aan om het betreffende feestje te kunnen betalen. Perfecte film voor de vrijdagavond.

HBO Max: The Girl Before

Op HBO Max kijk je de superspannende BBC-serie The Girl Before. Wat is er enger dan een huis waarin het spookt? Een huis vol slimme apparatuur waar je niet volledig de controle over hebt. Want voor je het weet, heeft iemand de controle over jou. In deze serie trekt Jane in een minimalistisch huis met een hoop regels. Alles is minimalistisch: kinderen zijn niet welkom, geen kleedjes of foto's om het gezellig te maken en je hebt je qua leefstijl te houden aan wat het huis je opdraagt.

Perfect voor Jane, denkt ze. De huur is laag, het huis haar stijl en die paar regels komen wel goed. De architect accepteert haar maar hoe langer ze in het huis woont, hoe vreemder het wordt. Ze besluit te graven in het verleden van het huis en stuit op allerlei dingen die ze beter niet had kunnen weten. Vier afleveringen om in één klap te bingen, zo spannend.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: