NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Potje vechten, vliegtuigen zoeken en op reis met een ezel

Bijna is het zover: je computer kan uit en de vrijdagmiddagborrel kan beginnen. Thuis, op je werk, in de kroeg. Het is weekend! Mocht je nog geen plannen hebben en graag voor de tv hangen of in de bioscoop chillen: goed nieuws. Er is een hele reeks nieuwe films en series en wij hebben de beste weer voor je op een rij gezet.

In de bioscoop: Creed III

Dé blockbuster van deze week is natuurlijk het derde deel van Creed! De protegé van Rocky Balboa is terug en doet het eigenlijk prima zo de eerste keer zonder zijn trainer en mentor. Want, kleine spoiler, dit keer hoeven we geen Sylvester Stallone als Rocky te verwachten. Creed III is daarmee de eerste film uit de Rocky-reeks zonder de Italian Stallion. Maakt ook niet uit, want we hebben ruim genoeg aan Michael B. Jordan als Adonis en over de introductie van Jonathan Majors zijn we ook niet teleurgesteld. 

Adonis heeft zijn hele leven op de rit: carrière gaat lekker, familie zit lekker knus thuis. Maar dan verschijnt ineens een goede vriend uit zijn kindertijd. Die ook nog eens een bokswonderkind bleek te zijn. Hij heeft alleen een aardig tijdje achter de tralies achter de rug en nu wil hij alsnog zijn welverdiende plek in de ring terugclaimen. Er zit maar één ding op: een potje boksen. Topfilm, nu al.

Ook in de bioscoop: EO

De meeste films worden verteld door de ogen van mensen, geanimeerde mensen, fictieve wezens óf geanimeerde dieren. Zelden zien we de wereld door de ogen van een écht dier en dat is precies wat de film EO zo geweldig maakt. 

EO gaat over het ezeltje Eo, dat bij zijn eigenaresse wordt weggehaald. Tot groot verdriet van zowel de ezel als de eigenaresse. Hij zwerft door Europa, de ene keer in z'n uppie, de andere keer noodgedwongen omdat iemand 'm op sleeptouw neemt. Soms zelfs letterlijk. Hij reist voornamelijk door Polen en Noord-Italië en ontdekt hoe leuk (en niet leuk) de gemiddelde mens eigenlijk is. Alleen al een aanrader omdat 't zo wondermooi in beeld is gebracht.

Prime: Daisy Jones & The Six

Mocht je zin hebben in wat meer rock 'n' roll, slinger dan gerust Prime aan voor de nieuwe serie Daisy Jones & The Six. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Taylor Jenkins Reid en zit bommetje vol met fijne muziek. Van grote namen tot muziek die speciaal voor de fictieve band uit deze serie werd geschreven.

Goed bruggetje: deze serie gaat dus over de fictieve band Daisy Jones & The Six. Het verhaal speelt zich af in de jaren 70 in Los Angeles. De band vol jonge mensen met (te) veel ambitie is bezig met hun tocht naar de top. En dat lukt aardig. Tot band uit elkaar gaat en de wereld wil weten waarom. Reid baseerde haar boek op wat ze weet over Fleetwood Mac. Ja, dit waarderen we wel.

AppleTV+: Liaison

Op AppleTV+ zie je een heel ander soort serie, maar absoluut niet minder de moeite. De streamingsdienst komt met de Frans-Britse serie Liaison. Denk aan spionage, politieke intriges (we zijn gek op intriges) en natuurlijk is er ook een plekje voor de liefde, want zonder liefde geen lekkere serie. Of in elk geval de 'wat hebben ze nou eigenlijk met elkaar en wordt 't ooit nog wat'-spanning.

In Liaison is een hacker actief die 't nodig vindt om heel Londen op stelten te zetten. Hij manipuleert een sluis, geeft groen licht aan een trein die dat niet moet hebben en een beetje hacker kan ook een vliegtuig uit de lucht halen als 'ie dat wil. Aan Gabriel Delage en Alison Rowdy om de zaak op te lossen. Goed weekendvertier.

HBO Max: Knock

Mocht je meer zin hebben in een oplichter, dan kijk je op HBO Max de film Knock. Krijgt een zesje op IMDB en dat is ook wel een beetje wat je kunt verwachten. Soms hoeft het ook allemaal niet briljant en hoogdravend en moeilijk. Daar is Knock perfect voor. 

Omar Sy kruipt in de huid van Doctor Knock. Voorheen crimineel, nu een dokter. Hij vertrekt naar een klein Frans plaatsje om zijn praktijk op te zetten. En als je als dokter geld wil verdienen, zul je zieke mensen moeten behandelen. Dus praat hij de dorpsbewoners allerhande symptomen en ziektes aan. Dat levert hem een leuke duit op, tot een oude bekende opduikt en hij zijn handeltje misschien toch maar moet opdoeken...

Videoland: The Nice Guys

Nog zo'n prima komedie vind je op Videoland. Daar kijk je The Nice Guys met niemand minder dan Ryan Gosling en Russell Crowe in de hoofdrollen. Het is een lekker thema, want deze film speelt zich af in de jaren 70 in Los Angeles. Heeft verder niets te maken met Daisy Jones & The Six, trouwens.

Gosling en Crowe zijn privédetectives en krijgen een zaak voorgeschoteld. Er is een meisje vermist en er is ook nog een pornoster dood. Nu blijkt dat de twee een nogal disfunctioneel detectivekoppel zijn, dus het levert vooral een hoop grappige scènes en een prima verhaal op. Wederom geen meesterwerk, wel vermakelijk.

Netflix: MH370: The Plane That Disappeared

Goed, ter afsluiting nog even een lekker sensationele documentaire die je op Netflix kijkt. Hoewel het geen true crime is, is de documentaire MH370: The Plane That Disappeared wel erg geschikt voor liefhebbers van het genre. Er moet namelijk een mysterie worden opgelost. Maar of de dader een mens is of er hele andere oorzaken in het spel zijn, dat weet niemand.

Het gaat hier namelijk om een vliegtuig dat is verdwenen. Op 8 maart 2014 ging vlucht 370 van Malaysia Airlines letterlijk van de rader. De 239 mensen aan boord van het vliegtuig zijn nog steeds niet terecht. Er werd een wereldwijd onderzoek ingesteld en tot op de dag van vandaag is het niet duidelijk wat er met het vliegtuig is gebeurd.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: