NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Drugs, mysteries en spoken

Yes, het weekend is weer begonnen! Prima reden om een biertje open te trekken en op de bank te ploffen met de beste films en series. Wij hebben de kersen op de taart weer voor je uitgezocht. En mocht je liever naar de bioscoop trekken: hebben we ook alternatieven voor. Fijn weekend!

In de bioscoop: Cocaine Bear

Dit jaar is nog geen twee maanden bezig en toch weten we nu al dat de release van het jaar sinds gisteren in de Nederlandse bioscoop draait. Actrice Elizabeth Banks regisseerde haar derde film en Cocaïne Bear is er eentje die je moet zien in de bioscoop. Het is namelijk exact wat je denkt dat het is. Een beer die zijn neus in de coke heeft geduwd.

Het mooie van dit concept? Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de jaren 80 besloot iemand per vliegtuig cocaïne vanuit Colombia naar Amerika te smokkelen. Het vliegtuig was alleen iets te zwaar beladen dus werd de kostbare lading boven Tennessee gedumpt. Waar niet de rechtmatige eigenaren, maar een zwarte beer de voorraad vond. En besloot 't te consumeren.

Voor de makers van Cocaine Bear een perfect concept. Ze besloten het verhaal een beetje aan te dikken waardoor je naar een beer on coke zit te kijken en dat is alles wat je verwacht van een beer vol aan de coke. 

Het lot van de beer waarop de film is geïnspireerd, is overigens iets minder fantastisch. Die was op slag dood en werd opgezet, belandde via een rommelmarkt bij Waylon Jennings en is tegenwoordig te bewonderen in de Kentucky for Kentucky Fun Mall. Leuk uitje, mocht je dit weekend in de buurt zijn.

Ook in de bioscoop: Missing

Bij een film waarbij iemand vermist is denk je al gauw aan een Liam Neeson die op jacht gaat om het slachtoffer te vinden. In de nieuwe bioscoopfilm Missing hoef je geen spectaculaire achtervolgingen, vechtscènes en ingenieuze technieken om informatie los te krijgen te verwachten. 

Spectaculair is het wel. De moeder van June gaat met haar nieuwe geliefde naar Colombia. Wanneer June het kersverse koppel van het vliegveld wil halen, stappen haar moeder en diens vriend helemaal niet uit. En is er geen contact te krijgen. De politie en FBI kunnen niets doen dus besluit June vanuit huis op zoek te gaan naar haar moeder. Dat kan dankzij Het Internet. De zaak wordt steeds vreemder en June komt achter allerlei bizarre geheimen. 

De officiele trailer geeft al vrij veel weg. Mocht je je liever laten verrassen, sla 'm dan over en duik direct de bioscoop in.

Netflix: Triada

Op Netflix kijk je overigens ook gewoon enorm spannende producties. Onder andere de Spaanstalige serie Triada. Een minstens zo bizarre mysterieuze thriller. Becca is forensisch expert en werkt aan een moordzaak. Terwijl ze bezig is met het onderzoek, komt ze erachter dat het lichaam wel erg veel op haar lijkt. Ze besluit dieper in de zaak te duiken en komt achter de nogal bizarre waarheid.

We zullen proberen niet teveel te spoilen, maar de zaak waarop deze serie vrij losjes is gebaseerd, is echt waar. Mocht je na het kijken van de serie nieuwsgierig zijn, dan kijk je op Videoland deze documentaire. Wel pas klikken nadat je de serie hebt gezien, mocht je liever niet gespoiled worden. Hoewel Triada een stuk spectaculairder is, is de documentaire wel echt een geval WTF omdat het daadwerkelijk gebeurd is.

AppleTV+: Hello Tomorrow!

Gelukkig is er ook genoeg luchtigs te zien deze week, onder andere bij AppleTV+. Daar zie je de serie Hello Tomorrow!. Tien afleveringen komedie maar ook weer niet zoveel komedie dat je gierend van de bank rolt. De serie gaat over een groep verkopers. Je weet wel, die ouderwetse die je uit Amerikaanse series en films kent die zich afspelen in de jaren vijftig. 

Precies de stijl van de serie, maar dan iets futuristischer. Naast retro stofzuigerrobots zijn er hondenuitlaatrobots, jetpacks en zelfstrikkende stropdassen. Ideaal. Wat niet anders is, zijn timeshares. Een soort abonnement op een vakantiehuisje, maar dan de rest van je leven. In Hello Tomorrow! verkopen de verkopende heren in kwestie timeshares op de maan. En die droom, die weten ze prima te verkopen.

Disney+: Bruiser

Voor een prachtige dramafilm moet je overschakelen naar Disney+. Daar vind je de Hulu Original Bruiser. Deze film gaat over de 14-jarige Darius, die zijn plek in de wereld niet helemaal kan vinden. Bij vrienden niet, bij familie niet. Op de privéschool waar hij zit wordt hij gepest, maar de school wordt betaald door zijn vader die daar keihard voor moet werken.

Het gaat echt mis wanneer Darius vrienden wordt met een nieuwe inwoner van de stad. Hij hoopt daar hulp en een plek te vinden, maar niet blijkt wat het is. Wat dat precies is, houden we nog even in het midden want ook dit is zo'n film waarbij het beter is om niet al te veel te weten. Bruiser is prachtig gespeeld, gefilmd én laat je nadenken over je eigen opvoeding. Kortom: je moet er wel even voor gaan zitten.

Netflix: We Have A Ghost

Mocht je hebben genoten van de eerste Ghostbusters-film, dan is dit helemaal je ding. Mocht je de vervolgen en remakes van Ghostbusters te gek vinden, dan ga je echt ondersteboven zijn van deze film. Netflix heeft de ontzettend lekkere film We Have A Ghost gemaakt. Tiener Kevin verhuist met zijn gezin naar een prachtig oud huis. Als hij op een nacht op zoek gaat naar waar alle vreemde geluiden vandaan komen, blijkt de familie een ongenode huisgenoot te hebben. Spook Ernest blijkt al jaren op zolder. 

Kevin weet een video van Ernest te maken en gaat binnen de kortste keren viral op de socials. Hoewel Ernest en de familie van Kevin steeds beter overweg kunnen, besluit de tiener zijn nieuwe vriend toch te helpen met uitvinden wat er eigenlijk met hem is gebeurd en waarom hij zo blijft spoken.

Disney+: Fleishman Is In Trouble

Nog meer goed op Disney+: de serie Fleishman Is In Trouble. Jesse Eisenberg speelt de 41-jarige Toby. Een rijke dokter die net is gescheiden. Zijn ex verdween af en toe al, maar wanneer ze de kinderen een dag eerder dan gepland brengt, lijkt het wel eens wat langer te kunnen gaan duren. Precies op het moment dat hij er wel klaar voor is om langzaam weer eens te gaan daten. Oh ja, er kwam ook nog een promotie aan.

Slechte timing, een hoop drama. In deze heerlijke dramatische komedie probeert Toby uit te vogelen wat er nou eigenlijk mis is gegaan in zijn huwelijk van vijftien jaar en krijgen we ook een kijkje in de relaties van zijn vrienden. Want echt alleen maar over rozen, dat gaat het zelden.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: