NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Weer een lekker weekendje bingen

Het is weer vrijdag! En dat is goed nieuws: naast weekend is er namelijk ook weer een lijst met films en series die je zeker moet gaan bekijken. Om je de keuzestress te besparen, hebben we de beste voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: Ant-Man and the Wasp: Quantumania

Met de release van Ant-Man and the Wasp: Quantumania is er een nieuw tijdperk begonnen! Of nou ja, een nieuwe fase. Deze film is de eerste in de Phase 5-reeks van de Marvel Cinematic Universe-reeks. We hebben The Blip en en The Multiverse Saga achter ons gelaten dus het is tijd voor een nieuw hoofdstuk dat door niemand minder dan Ant-Man en The Wasp wordt afgetrapt.

Er wordt nog steeds door verschillende dimensies gereisd: dit keer naar The Quantum Realm waar de natuurwetten zoals wij die kennen helemaal niet werken zoals we denken dat ze werken. Alles is miniklein maar de problemen zijn weer mega. Logisch, anders heb je geen filmreeks. Ant-Man en consorten zijn voornemens om The Quantum Realm te verkennen maar daar stuiten ze op Kang the Conqueror en die heeft weinig goeds in de zin. Aangezien er nog vijf films voor deze reeks op de planning staan, zal Kang wel een grote zijn. Zin in!

Ook in de bioscoop: The Whale

Mocht je The Mummy hebben gezien, dan zul je je Brendon Fraser wellicht wel herinneren. Of niet: daarna was de acteur weinig te zien in echt memorabele rollen. Met The Whale maakt hij daar een eind aan en bewijst hij toch wel echt een briljant acteur te zijn. Hij kruipt vrij letterlijk in de huid van zijn karakter Charlie. Charlie is een Engels docent met morbide obesitas. Zijn lessen geeft hij vanuit huis maar zonder webcam want hij heeft liever niet dat zijn studenten 'm zien. 

Zijn sociale leven reikt niet verder dan Liz, die voor hem zorgt en een dominee die 'm hoopt te redden. Wanneer hij na acht jaar weer in contact komt met zijn dochter, probeert hij de banden weer aan te halen maar dat blijkt allemaal een stuk lastiger. Zijn ellende probeert hij te vergeten door enorm veel te eten, wat zijn gezondheid steeds verder in gevaar brengt. Het is schrijnend, verdrietig maar zo verschrikkelijk mooi gemaakt door zowel de filmmakers als de acteurs.

Meer bioscoop: Godland

Nog meer drama! Maar dan geschiedenisdrama wegens dat het zich lang geleden afspeelt. Eind 1800, om precies te zijn. De periode dat IJsland nog onderdeel was van Denemarken. Althans, vond Denemarken want niet alle IJslander waren het daarmee eens. De Deense priester Lucas heeft de opdracht gekregen om een kerk in een Deense nederzetting op het eiland te bouwen. Gewapend met zijn rugzakje en camera om het woeste landschap vast te leggen, gaat hij op pad.

Tof plan, ware het niet dat de omgeving compleet anders is, Lucas de taal niet spreekt en niet alle inwoners van het land even gediend zijn van zijn komst. Zijn enige manier van communiceren met de groep is dankzij een tolk. Nou ja, dat is wat Lucas op dat moment wordt wijsgemaakt. Er blijkt namelijk veel meer aan de hand te zijn. Anders zou 't ook een vrij saaie film worden, natuurlijk.

Netflix: The Law According to Lidia Poet

Een beetje feminisme, daar zijn we op de redactie niet vies van. Want gelijke rechten voor iedereen is wel zo gezellig. En niet altijd even vanzelfsprekend. Neem bijvoorbeeld het jaar 1883. Tot dat jaar mochten vrouwen in Italië geen advocaat worden. Lidia Poët was het daar alles behalve mee eens, besloot het heft in eigen hand te nemen en er gewoon voor te gaan. Met hangen en wurgen werd ze de eerste vrouwelijke advocaat in Italië.

Netflix heeft besloten het leven van Poët vast te leggen in de vorm van een serie. Hier en daar af en toe wat aangedikt om het een beetje leuk te houden voor de kijker. Wat ook prima gelukt is. Nadat er een ballerina op brute wijze is vermoord, wordt de dader opgepakt. Nou ja, men denkt dat hij de dader is. Is 'ie niet, claimt hij. Dus vraagt hij Poët om hem te verdedigen, vrouwelijke advocaten zijn namelijk goedkoper. De hamvraag van deze prima wegkijkende serie: lukt het haar om de man vrij te pleiten of is het een verloren zaak?

AppleTV+: Sharper

AppleTV+ heeft ook weer een enorm fijne productie voor je. In de film Sharper bevinden we ons tussen de rijke en semi-beroemde inwoners van New York. Zoals je verwacht vieren jaloezie en hebzucht hoogtij, dus dat zorgt voor de nodige drama. Voeg daar een oplichter aantoe en je hebt een onwijs goede film van maar liefst twee uur. 

Bij Apple weten ze overigens ook weer een goede cast bij elkaar te sprokkelen: op je scherm stream je onder andere Julianne Moore, John Lithgow, Justice Smith en Sebastian Stan. Mocht je hebben genoten van films als Gone Girl, dan is dit zeker aan je besteed.

ViaPlay: Limbo

We zitten deze week lekker in de dramafilms die niet misstaan in een filmhuis. ViaPlay komt namelijk met de film Limbo. Die doet de titel op meerdere fronten eer aan: hij kwam uit in 2020 en dat was voor filmland ook een beetje limbo. Bioscopen dicht, filmfestivals gecanceld, je weet wel. Desalniettemin kreeg deze film een hoop lof van de critici en niet onterecht.

Limbo speelt zich af in Schotland, waar de veelbelovende muzikant Omar woont. Woont, vooral. Hij kan er niet zoveel. Want getalenteerd of niet, hij wacht op zijn vluchtelingenstatus. Omar komt uit Syrië en nou ja, we weten allemaal wel wat daar speelt. Omar is ver bij zijn familie vandaan en zit ook nog eens op een afgelegen Schots eiland. En kan daar alleen maar wachten.

Videoland: Incognito

Bij Videoland zijn ze lekker op dreef als het gaat om thrillers. Na Mocro Maffia, Sleepers en Judas is Incognito de nieuwste spannende productie die is toegevoegd aan het arsenaal. Niemand minder dan Melody Klaver en Dragan Bakema zijn gecharterd voor deze serie. In Incognito moet een undercover agent infiltreren in het leven van een doodnormale vrouw. Althans. Ze lijkt een doodnormale vrouw. Maar is ze dat ook? Dat gaat de undercoveragent dus uitzoeken.

SkyShowtime: Funny Woman

Mocht je zin hebben in een beetje humor om te lachen, dan heeft SkyShowtime een heerlijke nieuwe serie voor je klaarstaan. Funny Woman vertelt het verhaal van Barbara Parker, die een missverkiezing in het kleine plaatsje Blackpool wint. Leuk, maar Barbara wil meer. Vooral omdat niemand ooit luistert naar wat ze te zeggen heeft. En dat is een hoop. 

Ze besluit naar Londen te vertrekken om daar een nieuw leven op te bouwen en carrière te maken als comedian op tv. Wat nogal een dingetje is, aangezien deze serie zich in de jaren zestig afspeelt en mannen toen nog meer dan nu vonden dat vrouwen gewoon vooral een beetje mooi moeten zitten te wezen.. Een heerlijke serie met slechts zes afleveringen dus je zit ook niet het hele weekend te bingen. Perfect.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: