NieuwNieuws

Glamorama

NPO overweegt derde sanctie voor Ongehoord Nederland

Drie maal is scheepsrecht

Daar gaan we weer. De NPO is van plan om de omroep Ongehoord Nederland (ON!) voor de derde keer een boete op te leggen. De Ombudsman van de Nederlandse Publieke Omroep concludeerde dat het programma Ongehoord Nieuws ook in het tweede seizoen de Journalistieke Code NPO regelmatig aan zijn laars lapt. 

"Omdat omroep Ongehoord Nederland (ON!) volgens de Ombudsman ook tijdens het tweede seizoen van het programma Ongehoord Nieuws de Journalistieke Code NPO stelselmatig heeft overtreden, is de Raad van Bestuur van de NPO voornemens ON! een derde financiële sanctie op te leggen", schrijft de NPO vandaag.

Aanval op democratie

ON! heeft twee weken om te reageren op het voornemen van de NPO en ze op een andere gedachte te brengen. Lukt dat niet, dan kan een sanctie oplopen tot maximaal vijftien procent van het voor een omroep vastgestelde budget.

In eerste reactie laat Ongehoord weten het absoluut niet met dit voornemen eens te zijn. "Ongehoord Nederland interpreteert het voorgenomen besluit van een derde sanctie door het NPO-bestuur als niet constructief en als een openbaring van de intentie om omroep ON! van de buis te halen", zo valt in de verklaring te lezen. "Onder het mom van de journalistieke code en het beginsel van de waarachtigheid daarin tracht het NPO-bestuur een links-"liberale" politiek-correcte visie op de waarheid op te leggen aan alle anderen. Voor rechts Nederland wil het bestuur geen democratische tolerantie tonen. Het democratische beginsel dat alle maatschappelijke overtuigingen weerspiegeld dienen te worden conform artikel 2.1 van de Mediawet wordt door het NPO-bestuur daardoor met de voeten getreden. Dit is ondemocratisch en vormt een aanval op de fundamenten van onze democratie."

Derde ronde

De jonge omroep kreeg de afgelopen tijd al twee keer eerder een sanctie van de NPO opgelegd. In juli vorig jaar kwam de eerste prent van ruim 93.000 euro binnen en die was voor het schenden van de journalistieke code in het eerste seizoen van Ongehoord Nieuws. Die boete werd later verlaagd naar 84.000 euro. Afgelopen december volgde een tweede bon van 56.000 euro, deze keer vanwege het "niet samenwerken" met andere omroepen. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: