NieuwNieuws

Politiek

Geert Wilders heeft 10 vragen voor Mark Rutte en Sigrid Kaag over zijn (en hun) bedreigers

PVV'er wil weten waarom belagers premier en vicepremier wel altijd hard worden aangepakt

Een klein jaar geleden schreef PVV-leider Geert Wilders een openhartig stuk met de titel Ik kan mij de geur van vrijheid niet meer herinneren. Daarin zocht hij naar eigen zeggen niet naar sympathie of medelijden maar de politicus moest wel kwijt dat hij gefrustreerd is dat met veel van zijn aangiftes niets gebeurt: "Honderden keren zijn mijn aangiftes met verschillende smoezen linea recta het archief in gemieterd." Maar soms gebeurt er wel wat met één van zijn duizenden aangiftes. Zo kreeg een doodsbedreiger een 'reprimandegesprek', liet WIlders donderdag op Twitter zien:

Wat Wilders wil weten

Wilders wil nu middels een setje Kamervragen van mede-ervaringsdeskundigen Mark Rutte en Sigrid Kaag weten waarom de belagers van de premier en vicepremier wel altijd hard worden aangepakt.

Vragen van het lid Wilders (PVV) aan premier Rutte, vice-premier Kaag, de minister van Justitie en de minister van BZK over het niet-vervolgen van doodsbedreigers:

1. Bent u bekend met het feit dat iemand die mij met de dood bedreigde geen straf, maar een reprimandegesprek krijgt?

2. Bent u het met mij eens dat het onacceptabel is dat iemand die zegt “als ik jou tegenkom krijg jij een kogel door je hoofd heen” geen enkele straf maar slechts een foei-gesprek bij de politie krijgt? Zo nee, waarom niet?

3. Bent u het met mij eens dat het bij een doodsbedreiging onacceptabel is dat de Officier van Justitie stelt dat er een ‘betere oplossing is dan straf’? Waarom heeft het OM veel sympathie voor de dader en niet voor het slachtoffer van bedreigingen?

4. Hoe past dit besluit van het OM in uw toezegging dat de strijd tegen bedreigingen van politici geïntensiveerd wordt?

5. Herinnert u zich mijn recente vorige vragen waar het OM besloot iemand die mij bedreigde met de tekst: “Kga vrijdag met mijn school naar de Tweede Kamer, knoop voor je dat je er dan ni bent want deze Turken slaan je dood”, eveneens niet te vervolgen? Bent u ermee bekend dat het OM bij mij veel vaker besluit mensen die me met de dood bedreigen niet te vervolgen en straffen? Wat is uw oordeel daarover?

6. Kunt u uitleggen waarom personen die u als premier en u als vicepremier bedreigen altijd hard worden aangepakt en gestraft en vaak zelfs van hun bed worden gelicht, terwijl mensen die mij met de dood bedreigen vaker een foei-gesprek krijgen? 

7. Deelt u de mening dat hier sprake is van pure rechtsongelijkheid?

8. Waarom worden bedreigers van de premier en vicepremier, zijnde politici van VVD en D66-huize strenger gestraft en anders behandeld dan de leider van de grootste oppositiepartij PVV? Wat vindt u daarvan?

9. Wat heeft het voor zin voor mij om aangifte te doen als het resultaat is dat mensen die mij met de dood bedreigen vaak niet vervolgd worden?

10. Wat voor signaal geeft u aan de bijna duizend personen die mij vorig jaar met de dood bedreigden en de mullahs die afgelopen jaren verschillende fatwa’s over mij hebben uitgesproken met de oproep mij te vermoorden, en de mensen die dat ook overwegen te doen, als ze zien dat doodsbedreigingen aan mij vaak onbestraft blijven en de daders er zonder straf mee wegkomen? Realiseert u zich dat dit de veiligheid van mij en mijn gezin schaadt? Heeft de AIVD hier aandacht voor?

Wordt vervolgd.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: