NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Met Oscarnominatietips!

Het belangrijkste filmnieuws van de week is bekend: wie zijn er genomineerd voor de Oscars? Onze favoriete nominatie is sowieso Everyhting Everywhere All At Once die je via Prime en Pathé Thuis kunt streamen. Mocht je geen zin hebben in pretentieus gedoe: er valt nog veel meer te kijken. Wat precies? Hebben we uiteraard voor je op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: The Banshees of Inisherin

Pas net in de bioscoop en nu al bedolven onder Oscar-nominaties: The Banshees of Insherin is er eentje om zeker in de bioscoop te gaan zien. Wel in een bioscoop die voor ondertiteling zorgt, het Ierse accent van Colin Farrell en Brendan Gleeson is amper te volgen voor de leek. Derry Girls is er makkelijk verstaanbaar bij.

De film speelt zich af op een afgelegen Iers eiland. Padraic (Farrell) en Colm (Gleeson) zijn al honderd jaar vrienden (of nou ja, hun hele leven, wat moet je ook op zo'n eiland). Totdat Colm besluit dat hij hun vriendschap wil verbreken. Dat laat Padraic niet over zijn kant gaan en hij besluit met zijn zus en een andere eilandbewoner alles op alles te zetten om de vriendschap te redden. Tot de boel toch een beetje uit de hand escaleert.

HBO Max: Nowhere Special

Mocht je zin hebben in een potje janken: HBO Max bedient je op je wenken. Een 35-jarige glazenwasser en tevens alleenstaande vader van een bijna 4-jarige, krijgt te horen dat hij niet meer zolang te leven heeft. En in plaats van allerhande moeilijke bucketlist-dingen afwerken, besluit hij dat er maar één missie is: een geschikt thuis vinden voor zijn zoon. En zorgen dat zijn zoon niet zoveel meekrijgt van de ellendige situatie waarin de twee zich bevinden. Superlief. Maar wel echt superverdrietig. Wat we zeggen: voor als je zin hebt in een potje janken.

Videoland: Angela Black

Op Videoland kijk je een heerlijke serie met een acteur die we vermoedelijk nooit meer terug gaan krijgen. In Angela Black speelt Michiel Huisman de echtgenoot van Angela Black. Ze zit vast in de relatie en weet niet hoe ze aan de macht van Michiel's karakter Olivier Meyer kan ontsnappen. Totdat er een privédetective opduikt die het hele verhaal een stukje makkelijker lijkt te maken. Meyer blijkt nogal wat duistere geheimen te hebben die de detective heeft ontrafeld. Maar of dat het er nou daadwerkelijk makkelijker op maakt?

Netflix: Shahmaran

Eén van de geweldige dingen aan Netflix is dat we niet langer gedwongen zijn louter Nederlandse, Amerikaanse, Engelse en hier en daar een additionele Franse serie te kijken. We kunnen gewoon wereldwijde producties zien. Waaronder de nieuwe Turkse serie Shahmaran. Wees eerlijk: wanneer zat je voor het laatst een Turkse serie te bingen?

Deze is 't in elk geval meer dan waard. Vooral als je een beetje houdt van mystiek, legendes en andersoortige bovennatuurlijke zaken. De serie draait om Sashu, een PhD kandidaat die besluit haar opa te confronteren omdat hij haar moeder in de steek liet. Maar eenmaal aangekomen bij opa, krijgt ze allerlei vreemde visioenen en blijkt dat de hele omgeving vindt dat Sashu moet trouwen met een man uit de buurt want zo is het lot nou eenmaal bepaald. Voor je 't weet zit Sashu in een sekte-achtig groepje en nou ja, kom daar maar eens weg.

Disney+: Extraordinary

In de meeste films en series is het karakter met superkrachten het buitenbeentje. Maar niet in de komedieserie Extraordinary van Disney+. Daarin is onze protagonist Jen het haasje. Zij is namelijk de enige persoon in haar hele universum zónder superkrachten. Nou, zie dan maar eens mee te komen in de maatschappij. Ze doet leuk mee, probeert hard, maar het gaat allemaal niet zonder slag of stoot. Wel met een hoop avontuur. Want de rest van de wereld kan wel vliegen, onzichtbaar worden of is oneindig sterk. Prima concept, lekkere wegkijkkomedie. Houden we van.

Pathé Thuis: She Said

Pathé Thuis heeft weer een fikse reeks films toegevoegd die pas net uit de bioscoop zijn. Eén van die films is wat ons betreft een absolute aanrader. Hoewel, misschien niet voor een gezellige weekenddag. Onze tip: She Said. Iedereen kent de term #metoo, maar inmiddels wordt de term te pas en te onpas gebruikt. Waar ging het hele verhaal ook alweer écht over? 

Zoe Kazan en Carey Mulligan spelen de twee New York Times-journalisten die een nogal groot schandaal aan het licht brachten. In Hollywood blijkt namelijk nogal wat machtsmisbruik te zijn. Grote filmbazen die - voornamelijk vrouwen - dwingen tot seks. En anders de prille carrières slopen. Na het verhaal blijkt dat het lang niet alleen in Hollywood een machtsmisbruikende bende is. We voelen nog steeds de nasleep en dat maakt deze film ook zo belangrijk.

Netflix: You People

De samenwerking waarvan we niet wisten dat we 'm nodig hadden: die tussen Kenya Barris en Jonah Hill. Barris kun je onder andere kennen van de sitcom Blackish, #blackAF, Grownish, Shaft, Coming 2 America en, jawel, als ontwikkelaar van America's Next Top Model. Hill houdt qua films altijd een keurige balans tussen Seth Rogen en Leonardo DiCaprio.

Met You People op Netflix maken Barris en Hill een heerlijke film over de liefde. En cultuur. En over hoe die twee nogal kunnen botsen in moderne tijden. Want naast de relaties binnenshuis, blijkt er ook gewoon elke keer weer een maatschappij met de nodige vooroordelen en verwachtingen te zijn. Voer voor een prima komedie met onder andere Eddie Murphy en David Duchovny in de hoofdrol.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: