NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Grote namen, bekende gezichten en wat obscure series

Komend weekend wordt er weer liters aan regen die ook sneeuw had kunnen zijn (het is januari, verdorie!) verwacht. Erg vervelend voor als je buitenactiviteiten had gepland, des te beter als je zin hebt om gewoon even te kluizenaren. Voor dat laatste hebben we gelukkig weer de nodige tips. De beste films en series, welteverstaan. Zodat jij de keuze niet meer hoeft te maken.

In de bioscoop: Babylon

Voor de nieuwste bioscooprelease en tevens blockbuster is een enorm blik bekende acteurs (m/v) opengetrokken. Van Brad Pitt tot Margot Robbie en Olivia Wilde tot Jean Smart. Schrijver en regisseur Damien Chazelle gaat voor de film Babylon terug naar het vroege Hollywood, waarin decadentie, feesten, groots uitpakken en een hoop drama de standaard waren. En tussendoor werden er nog films gemaakt.

Het is een beetje zoals je verwacht dat het Los Angeles van de jaren 20 was: pure chaos. Er is seks, er is drugs, er zijn films en er is Margot Robbie, die zelfbenoemd filmster Nellie LaRoy uit New Jersey speelt. Samen met immigrant Manny Torres (Diego Calva) probeert ze haar weg naar de top van de filmwereld te vinden en dat lukt aardig. Tot op zekere hoogte. Want grote hoogtes komen vaak met toch wel diepe dalen. 

Misschien wat chaotisch, maar dankzij de cast en cinematografie wel echt een feestje om op het witte doek te zien.

HBO Max: The Last of Us

Het verfilmen van succesvolle videogames blijft een trend in de filmwereld. Van Resident Evil tot Uncharted: zelfs niet-gamers kunnen de karakters uit de iconische games volgen. Nu volgt ook de serie-wereld in deze trend: HBO Max besloot om The Last of Us te verfilmen. Of eigenlijk verserie-en. Niet onverdienstelijk, trouwens.

En lekker actueel. Althans, als de coronapandemie anders had uitgepakt. Joel (Pedro Pascal) en Ellie (Bella Ramsey) zijn tot elkaar veroordeeld na een pandemie die de wereld op heel wat vlakken anders heeft achtergelaten. Als in: het is wat onleefbaarder geworden. En daardoor doen mensen een hoop dingen die we nu als immoreel beschouwen. Moorden enzo. Joel en Ellie moeten samen een weg vinden door die wereld en hopen dat 't beter wordt.

Netflix: That 90's Show

Hello Wisconsin! Of eigenlijk: Hello Netflix! Jazeker, je leest het goed. Een deel van de cast van That 70's Show is terug! Het huis van Red en Kitty Forman dient opnieuw als decor voor een sitcom. Dit keer speelt het zich niet in de jaren 70 af maar in de jaren 90. En opnieuw is het chaos: dit keer dankzij Leia Forman. Jazeker, de dochter van Eric en Donna.

Ze logeert in de zomer van 1995 bij haar opa en oma en maakt vrienden met een nieuwe generatie tieners uit Point Place. De kelder waarin ouderslief altijd blowden is weer de vaste hangplek en daar vinden ze... Jup, een zak wiet. Het is de reboot waarvan we niet wisten dat we erop zaten te wachten. Dankzij Netflix hebben we 'm toch.

Oh en ons favoriete onderdeel: Fez woont nog steeds in de buurt én komt geregeld terug in de afleveringen. Net als de rest van de originele cast.

SkyShowtime: Souls

Op SkyShowtime kijk je eindelijk de prijswinnende serie Souls. En deze Duitse serie wil je echt zien. Het is namelijk absurd, vreemd en vrij bingewaardig. De Zweedse patholoog Allie probeert haar echtgenoot, een piloot, tegen te houden zijn volgende vlucht te vliegen. Ondertussen gaat de 25-jarige Linn uit Berlijn bij een sekte vol mensen die niets anders willen dan dat er leven is na de dood. De twee kennen elkaar niet.

Vervolgens is daar ook nog Hanna, die wakker wordt in een Duits ziekenhuis en zich afvraagt hoe ze nog in leven is na een auto-ongeluk. Haar 14-jarige zoon Jacob blijkt zichzelf en haar te hebben gered. Leuk allemaal, tot Jacob een paar dagen later beweert de piloot van een vermist passagiersvliegtuig te zijn geweest in een vorig leven. Is 'ie een meestermanipulator, heeft 'ie ze niet allemaal op een rijtje of blijkt hij écht een vorig leven te hebben gehad? Onwijs spannend en aan te raden.

Disney+: Welcome to Chippendales

Elk groot imperium begon ooit klein. En niet zelden gaat het gepaard met pieken en dalen. Want hé, niet alles gaat altijd zo makkelijk. Zo ook de wereldberoemde Chippendales, inderdaad, de mannelijke strippers. Het bedrijf begon met Steve Banerjee. Deze immigrant uit India hoopte zijn American Dream waar te maken. Wederom blijkt die voor de meeste mensen helemaal niet te bestaan. Banerjee heeft helemaal pech: hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een moord. Tel daar een paar sexy mannen, seks en meer drama bij op en je hebt een goeie serie die je op Disney+ kijkt.

AppleTV+: Servant

Het vierde en laatste seizoen van Servant staat eindelijk online bij AppleTV+. De horrorserie van M. Night Shyamalan krijgt eindelijk de ontknoping die het verdient. Hopen we, althans. Even een kleine terugblik: Dorothy en Sean zijn in het eerste seizoen hun kind verloren en kunnen daar alles behalve mee dealen. Ze nemen zelfs een nanny aan om voor hun levensechte babypop te zorgen. Maar wanneer de nanny terugkomt, keert ook ineens kindlief terug.

Prima setting voor een horrorfilm. Voeg daar nog wat religieuze elementen, geesten en andersoortige bovennatuurlijke dingen aan toe en je hebt Servant. Drie seizoenen lang wordt het mysterie groter en groter. In het laatste seizoen worden die vragen eindelijk beantwoord. Nou ja, een deel in elk geval. En je voelt je nog steeds extreem ongemakkelijk. Perfect voor dit regenachtige weekend.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: