NieuwNieuws

Niet Doodchecken

5x totale incompetentie: wat ging er eigenlijk wel goed?

Orgelaren, ondertitelaars en oncologen

Wat ging er dit jaar eigenlijk niet mis? Teveel om op te noemen natuurlijk. Maar voor komisch effect is het toch de moeite om er een paar merkwaardige mislukkingen en koddige gevallen van incompetentie uit te lichten. Dit is 5x totale incompetentie in 2022.

De drie finalisten van een orgelwedstrijd in Haarlem kwamen in juli van een koude kermis thuis. Na voorrondes en een uitgebreide finale op het Internationaal Orgelfestival besloot de jury dat geen van de deelnemers van de 54e editie de prijs verdiende. Ze waren 'niet vernieuwend, creatief en origineel genoeg', zo oordeelde de jury.  Als Orgeljoke had meegedaan was dit nooit gebeurd.  

Met de overvloed aan streamingsdiensten in Nederland ontstaat een nieuw probleem. Door de drukte van videoboeren en serielanceringen is het voor de vertalers niet meer bij te benen. Volgens de Auteursbond zijn er niet genoeg geschikte mensen om de hoeveelheid nieuwe films en series bij te benen. Het resultaat? Belabberde ondertiteling.

Een rapper uit de Amerikaanse staat Virginia heeft zichzelf flink in de vingers gesneden met zijn albumcover. Hij poseerde voor de foto op de motorkap van een auto met een rokertje in zijn hand terwijl achter hem het Capitool in Washington werd bestormd. Saillant detail, tijdens de rellen was hij voorwaardelijk vrij. 

Een ziekenhuis in Groot-Brittannië heeft per ongeluk enkele honderden mensen per sms laten weten dat ze kanker hebben in plaats van een bericht waarin hen een fijne kerst werd gewenst. Het Askern Medical Practice in Doncaster verstuurde het bericht, waarin werd medegedeeld dat de ontvanger een terminale vorm van longkanker heeft, aan alle patiënten in het systeem. Foutje, bedankt!

Het Leids Cabaret Festival is voor volgend jaar bij voorbaat gecanceld. Niet vanwege grappen die echt niet door de beugel kunnen, stel je voor. Nee, een gebrek aan talent doet de 44ste editie van het cabaretfestival de das om. In februari zou de strijd losbarsten, maar 'met een knoop in onze maag en pijn in ons hart' heeft de organisatie besloten de boel af te blazen. Simpelweg te weinig talent.

Bonus: Omdat de lijst anders wel heel lang wordt is het compleet falen van overheid, semi-overheid en private instellingen weggelaten. Met een (dis)honorable mention voor NS, Schiphol, het kabinet in het algemeen en Hugo de Jonge in het bijzonder.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: