NieuwNieuws

Politiek

10x politieke hoogte- en dieptepunten: vuurwerk in de Kamer

Wat een jaar!

Niet alleen de samenleving stond in 2022 geregeld op de kop: ook in het kloppend hart van de democratie was het vuurwerk. Naast de gevolgen van politiek in het land, gebeurde ook in de Kamer zelf een hoop. Dit is 10x politieke hoogte- en dieptepunten in 2022.

'Moeten we Johan Remkes niet de sleutels van het Torentje geven?' Renske Leijten (SP) hield dit jaar een functioneringsgesprek met Mark Rutte

Politiek vuurwerk was er tussen minister-president Mark Rutte en PVV-leider Geert Wilders tijdens het debat over de regeringsverklaring. Geert Wilders en Mark Rutte gingen hard tegen hard over terroriste Soumaya Sahla (VVD/Hofstadgroep)

BIJ1- en BBB-voorvrouwen bleken het uitstekend met elkaar te kunnen vinden. Sylvana Simons en Caroline van der Plas evalueerden hun relatie.

'Totale goedkope onzin weer': Sigrid Kaag (D66) kreeg dit jaar een woedeaanval in Vak K toen PVV-er Tony van Dijck Kaag verweet dat ze haar eigen anti-witwasregels overtrad.

'Het is één grote NPO66-beerput': oud-NPO-chef en D66-wethouder in Amsterdam Shula Rijxman kwam dit jaar in opspraak. En daar had Martin Bosma natuurlijk wat over te zeggen. Bosma (PVV) over ver de zwoele nachten van Shula Rijxman (NPO/D66)

D66-minister Weerwind (en dus het kabinet) zagen de door D66 voorgestelde 'truc' voor een verbod op FvD niet bepaald zitten.  'Partijen moeten ruimte kunnen nemen om standpunt uit te dragen'

Sylvana Simons (BIJ1) ging verbaal op de vuist met justitieminister Dilan Yeşilgöz over politie en KOZP, kamervoorzitter Vera Bergkamp zette haar microfoon uit. Daarop beende Simons de kamer uit.

Het voltallige kabinet besloot uit Vak K te vertrekken toen FvD-kopstuk Baudet vage insinuaties over vicepremier Kaag uitstortte. Niet veel later werd Baudet zelf de kamer uitgebonjourd. 

Begin dit jaar stond fakkelwappie Max van den Berg voor het huis van Sigrid Kaag. Dezelfde Van den Berg viel eerder toenmalig FvD-kopstuk Theo Hiddema lastig én wilde ook zelf de politiek in voor Jezus Leeft.

Het grootste, slepende politieke drama van dit jaar kan natuurlijk niet ontbreken. Meldingen van grensoverschrijdend gedrag, een onderzoek door het presidium en nieuwe Kamervoorzitter Bergkamp en een oud-voorzitter die spreekt van karaktermoord: hier lees je de reconstructie over de kwestie Arib.

Uitsmijter

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: