NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Van blockbusters tot kerst

Het einde van het jaar is in zicht! En dat betekent voor de streamingsdiensten vooralsnog niet meer dan een hoop kerstfilms. Onze ultieme kerstfavorieten bewaren we even tot volgende week, deze week kom je nog weg met blockbusters, actiefilms en wat romantiek. Fijn weekend!

In de bioscoop: Avatar: The Way of Water

De blauwe aliens van James Cameron zijn na dertien jaar terug op het witte doek! En zoveel jaar na dato zijn de visual effects nog precies hetzelfde. Wel lekker consistent: voor de nieuwste film is Cameron ook gewoon een decennium vooruit in de tijd gesprongen. 

Jake Sully (Sam Worthington) woont tegenwoordig op de maan Pandora met zijn nieuwe familie. Maar de strijd om de woonplaats van Jake en zijn familie en vrienden en dergelijken barst weer los en nu is het de vraag: gaan ze in Avatar: The Way of Water de boel nu voorgoed rechtzetten of komt er over dertien jaar weer een nieuwe film? Het antwoord daarop is: nee. 

Er is wel goed nieuws voor de fans: volgens IMDB staan er nog minimaal drie films op de planning in de komende zes jaar. 

Ook in de bioscoop: Triangle of Sadness

Zin in een zwarte komedie vol drama mét Woody Harrelson als kapitein van een superdeluxe jacht? Dan zit je met Triangle of Sadness helemaal goed. Sowieso een goed concept: model Carl en zijn vriendin Yaya, een bekende influencer, maken een tripje op een jacht. En niet zomaar eentje, een tripje volledig in rijke mensen-stijl. Uiteraard in ruil voor een paar leuke postjes op de socials.

Uiteraard is er voor de spanningsboog een beetje frictie tussen het stel. Yaya verdient veel meer met haar werk maar verwacht heel ouderwets wel dat Carl haar mee uit eten neemt, dat soort sores. Ondertussen is er onder de superrijke gasten ook wat gedoe, steekt er een storm op en komen er piraten aan boord. Je hoort het, een hoop gedoe. En daardoor zeker de moeite.

Prime: Modern Love Amsterdam

De eerste Nederlandse Prime-original is een feit! Onze hoofdstad Amsterdam speelt de hoofdrol. Of eigenlijk de mensen die er wonen. Klinkt cliché? Is het ook wel een beetje. Maar dat is ook het enige cliché. Oké, en misschien de cast bestaande uit onder andere  Hannah Hoekstra, Fedja van Huêt, Jade Olieberg en Hanna van Vliet. Maar ook weer niet zó cliché.

Goed, de inhoud. De serie is een anthologieserie: elke aflevering is een losstaand verhaal maar wel allemaal rondom hetzelfde thema. In dit geval op een beroemde column over liefde en relaties die in The New York Times te lezen is. Op basis van die column schreven Nederlandse schrijvers zes afleveringen over De Liefde in onze hoofdstad en het is om bij weg te dromen. Ook fijn: de afleveringen duren tussen de twintig minuten en een half uur.

Disney+: National Treasure: Edge of History

Mocht je hebben genoten van de National Treasure-films, dan is er goed nieuws! Disney+ besloot namelijk vol Disney+ te gaan en maakte... Jawel, weer eens een serie van een succesvolle film. Want waarom zouden ze ook niet. Je moet ergens je entertainmentkeizerrijk groter, rijker en welvarender mee maken.

Gelukkig maakt dat de gemiddelde consument weinig uit en vermoedelijk boeit het jou ook weinig, we willen immers worden vermaakt. En dat lukt met National Treasure: Edge of History eigenlijk best wel prima tot nu toe. Catherine Zeta-Jones en Harvey Keitel zijn weer te zien en verder moet er een familiemysterie worden opgelost. Briljant? Zeker niet. Wel leuk. Of eigenlijk: prima. Niet top, niet stom, gewoon prima.

HBO Max: The Pact

Het betere werk vind je op HBO Max dankzij de BBC-serie The Pact. De serie speelt zich af in het midden van Wales, waar vier vrienden in een brouwerij werken. Een oude, de biermaker bestaat al zo'n honderd jaar. Eigenaar Loui is net met pensioen en zijn zoon Jack heeft de zaak overgenomen. Niet de meest handige keuze aangezien die vaak met zijn neus in de oppeppende witte poedertjes hangt. 

De rest kan dat helemaal niet aan en besluit Jack op een ehm... Unieke manier buiten spel te zetten. Beetje jammer dat ze Jack na afloop levenloos terugvinden. Dat zou nogal wat gedoe opleveren, ware het niet dat ze besluiten het incident voor zichzelf te houden. Met alle drama van dien.

Netflix: The Big 4

Na de Britse drama is het tijd voor wat ouderwetse actie. Met een beetje komedie. Ook wel belangrijk. Op Netflix kijk je naar The Big 4. Vier tophuurmoordenaars slaan op de vlucht wanneer ze tijdens een massamoord besluiten één meisje te sparen. 

De opdrachtgever neemt dat de groep niet in dank af en besluit andere huurmoordenaars op ze af te sturen. Vuur met vuur bestrijden is nou eenmaal het devies. Maar echt handig? Dat is het niet. Tenzij je dus een lekkere actiekomedie wil maken voor Netflix. Dan werkt het eigenlijk wel prima.

Ook op Netflix: Who Killed Santa? A Murderville Murder Mystery

Onze favoriete detective van de afdeling moordzaken is terug! Terry Seattle gaat met een wereldberoemde stagiair een moord oplossen. Zowel het slachtoffer als de stagiair zijn niet zomaar mensen: de Kerstman is vermoord en Jason Bateman moet gaan uitvogelen wie het heeft gedaan. 

Aangezien Jason en Will Arnett - die Seattle op briljante wijze vertolkt - jarenlang met elkaar op de Arrested Development-vloer stonden, levert dit misschien wel de meest grappige aflevering tot nu toe op. Je kijkt 'm op Netflix, net als de rest van de afleveringen. Mocht je die nog niet hebben gezien.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: