NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Mysterieuze mysteries, een beetje highschool en wat drama

Hoera, het weekend is weer begonnen! Alle Sinterklaas-heisa is achter de rug dus je kunt gewoon in alle rust series en films kijken thuis. Of in de bioscoop. Beiden hebben in elk geval genoeg te bieden. Wij hebben het beste vast voor je genoteerd. Fijn weekend!

In de bioscoop: Call Jane

In Amerika zijn ze nog steeds niet zo gek op abortus - ook niet als het 't leven van een vrouw op wat voor manier dan ook bedreigt - maar in de jaren 60 was dat helemaal gedoe. Het is het tijdperk waarin de film Call Jane zich afspeelt. Joy (Elizabeth Banks), een gelukkig getrouwde huisvrouw, is zwanger van kind nummer twee. Ze komt erachter dat de zwangerschap levensbedreigend is. Dus ze wil een abortus. Maar dat kan niet zomaar.

Gelukkig zijn er The Janes, een groep die vrouwen met een ongewenste zwangerschap aan abortus helpt. En daarvoor de eigen veiligheid op het spel zet. Joy schakelt de hulp van de vrouwen in en raakt meer en meer betrokken bij de groep, die overigens écht bestaan heeft. Zeker de moeite van een tripje naar de bioscoop waard.

Ook in de bioscoop: White Noise

Meer zin in absurde en zwarte komedie? Dan kun je naar de bioscoop voor White Noise, al kun je 'm binnenkort ook gewoon op Netflix kijken. Niemand minder dan Adam Driver speelt de hoofdrol en deze rol is 'm op het lijf geschreven. Hij portretteert professor Jack Gladney, die is gepromoveerd op Hitler. Hij en zijn vrouw zijn allebei extreem bang voor de dood, wat sowieso al een onhandige eigenschap is. 

Maar als er een 'Airborne Toxic Event' plaatsvindt en er een zwarte wolk over de woonplaats van Jack en zijn vrouw Babette heen trekt, is het hek van de dam. Samen met hun vier kinderen met allemaal verschillende ouderkoppels, moet er worden geëvacueerd. Gortdroog, prachtig gefilmd en briljant geacteerd: het is een feestje om te kijken.

Disney+: La Última

Mocht je zin hebben om even weg te dromen bij een vrouw met grote dromen, dan kun je bij Disney+ de serie La Última (Our Only Chance) gaan volgen. Soort high-school serie voor volwassenen. Allemaal net wat serieuzer en wat meer grote mensen-problemen, maar de dromen zijn hetzelfde. 

In de hoofdrol speelt Candela, die in de logistiek werkt maar er stiekem van droomt om een zangcarrière op te bouwen. Dat gaat doorgaans niet zo makkelijk, maar Candela heeft geluk. Wanneer ze op een avond zingt in een bar, hoort een of andere platenbaas haar en die ziet wel brood in haar stem. Op dezelfde avond komt Candela ook haar oude vriend Diego tegen die probeert door te breken in het boksen. Bereiken ze samen de top? Het gaat in elk geval gepaard met een hoop drama.

AppleTV+: Emancipation

Will Smith is weer terug als acteur! Het relletje tijdens een of andere prijzenshow zijn we allang weer vergeten. En deze film levert 'm misschien sowieso wel gewoon een award op. Smith speelt namelijk de hoofdrol in de AppleTV+-productie Emancipation. Hij kruipt in de huid van Peter, een slaaf die is weggevlucht van de plantage. En probeert te ontkomen aan zijn 'baas' die 'm bijna de dood in heeft gemarteld.

Niet bepaald een gezellige film, wel eentje om te kijken. Emancipation is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Peter bestond echt en zijn rug zou zijn gefotografeerd om de wreedheden van plantage-eigenaren te laten zien. 

HBO Max: Hierro

We hebben het er niet op uitgezocht, maar er is nog een bingewaardige serie met een Candela in de hoofdrol. Op HBO Max kijk je Hierro, een serie die zich afspeelt op het meest afgelegen eiland van de Canarische Eilanden, El Hierro. Er is een moord gepleegd en Candela moet gaan uitvinden wie het heeft gedaan. Het is sowieso iemand op het eiland, maar wie?

Naast dat ze een moord moet oplossen, moet Candela ook wennen aan de nieuwe omgeving, het kleine eiland waar sowieso een moordenaar woont en het feit dat het een kleine, hechte gemeenschap is waar ze in terechtkomt. Perfecte serie voor wie van mysterieuze thrillers houdt.

Netflix: Hot Skull

Netflix komt met een superspannende en dystopische serie uit Turkije. In Hot Skull draait het allemaal om Murat Siyavus, een voormalig taalkundige. Voormalig: de wereld wordt geteisterd door een epidemie die zich verspreid door taal. En taal is nou wel een beetje de hoofdzaak in je leven als taalkundige.

Bijzonder genoeg wordt hij als enige niet geraakt door de mysterieuze ziekte, voor de overheid een teken dat er onderzoek gedaan moet worden. Op niet de meest vriendelijke manier. Dus gaat Murat op zoek naar antwoorden, waarom wordt hij niet geveld door de ziekte? Daarvoor moet hij de veilige zone verlaten en dat blijkt wat risico's mee te brengen. Aanrader, deze serie,.

Videoland: Foodies

We staan in Nederland niet bekend om de meest hoogdravende films, maar wel om de heerlijke romcoms die velen zouden benoemen als guilty pleasure. Nu geloven we bij NieuwNieuws niet in guilty pleasures: als je iets leuk vindt, hoef je je daar niet voor te schamen. We schamen ons dan ook niet voor het feit dat we Foodies met veel plezier hebben gekeken. 

Sanne Vogel speelt Sam, een foodvlogger. Uiteraard een beetje klunzig, ongelukkig in de liefde, kortom: haar ogenschijnlijk grootse en meeslepende leven steekt schril af tegen haar echte leven. Tot ze de liefde van haar leven ontmoet: een gepassioneerde chefkok. Ze weet alleen niet dat de snoeiharde restaurantrecensie die ze net heeft achtergelaten gaat over het restaurant waar haar Grote Liefde werkt. Drama! Intrige! Zou het ooit nog goedkomen! Spoiler: tuurlijk. Dat maakt dit soort films ook zo heerlijk om naar te kijken. Dankzij Videoland kun je 'm thuis aangooien. 

HBO Max: Gossip Girl (seizoen 2)

Toegegeven, uit nostalgie hadden we wat moeite met de rebooth van Gossip Girl. Maar stiekem is 'ie gewoon best wel fantastisch. De problemen van de stinkend rijke tieners zijn veertien jaar na de eerste aflevering met Blair Waldorf, Serena Vanderwoodsen en consorten nog steeds hetzelfde. Er worden liefdes van elkaar gestolen, mensen gemanipuleerd en er worden verboden middelen genuttigd. En natuurlijk zitten de rijke tieners nog wel steeds op de trappen van het Met.

Anno 2022 is de serie wel een stuk diverser. Het draait niet langer om witte cisheterotieners, maar er is ook ruimte voor diversiteit in gender en seksualiteit. En aangezien de sociale media en smartphones in 2007 een stuk minder aanwezig waren, is het roddelcircuit wel veranderd. Gelukkig is Kristin Bell wel nog steeds de stem van Gossip Girl en grote verrassing van dit seizoen is Georgina Sparks die terugkeert naar de Upper East Side. Je volgt 't allemaal op HBO Max.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: