NieuwNieuws

Sport

Twee voetbalhooligans opgepakt na Marokkaanse rellen Amsterdam

20- en 41-jarige verdacht van opruiing en openlijke geweldpleging

De Amsterdamse politie heeft donderdag twee mannen van 20 en 41 jaar aangehouden op verdenking van opruiing en openlijke geweldpleging. Het duo was betrokken bij de ongeregeldheden op zondag 27 november op het Mercatorplein die ontstonden na de wedstrijd België-Marokko. De recherche heeft na de ongeregeldheden onderzoek gedaan naar de individuele incidenten die zich op het Mercatorplein hebben afgespeeld. Onder andere het bekijken van diverse beelden waarop meerdere personen te zien zijn die de menigte opruien, is daar onderdeel van. Door dit onderzoek, heeft de recherche de identiteit van de twee aangehouden verdachten kunnen vaststellen.

Waarschuwingsgesprekken

Daarnaast zijn ook enkele andere personen, die bij de ongeregeldheden aanwezig waren, geïdentificeerd en door wijkagenten bezocht en gewaarschuwd. Het onderzoek loopt nog steeds en de recherche sluit meerdere aanhoudingen dan ook niet uit.

'Straatcoaches, bondgenoten en politieagenten waren niet veilig'

Na de winst van Marokko liep het Mercatorplein vol met blije supporters. In eerste instantie was het een groot feest, maar de sfeer sloeg aan het einde van middag helemaal om. Er werden meerdere branden gesticht, vernielingen gepleegd en zwaar vuurwerk afgestoken. Op dat moment waren straatcoaches, bondgenoten en politieagenten aanwezig. Maar voor hun eigen veiligheid werd besloten het plein niet meer te betreden en werd uiteindelijk de Mobiele Eenheid opgeroepen. Rond 20.00 uur was de rust wedergekeerd en werd een persoon aangehouden voor het afsteken van zwaar vuurwerk.

Duits waterkanon bemand door Duitse agenten aanwezig

De Amsterdamse driehoek (burgemeester, politie en OM) heeft op woensdag overleg gehad in de aanloop naar de wedstrijd van Canada-Marokko vanmiddag. Burgemeester Femke Halsema heeft besloten het Mercatorplein, Plein ’40-’45 en een deel van de Vlugtlaan aan te wijzen als veiligheidsrisicogebieden. Dit houdt onder andere in dat de politie, op last van de officier van justitie, personen preventief mag fouilleren als daartoe aanleiding is. Daarnaast bieden ook andere (internationale) politie-eenheden ondersteuning, waaronder een Duitse waterwerper die zal worden bediend door Duitse politieagenten die ondergeschikt zijn aan het bevoegd gezag van de Amsterdamse politie.

Marokko speelt om 16:00 uur Nederlandse tijd tegen Canada. Daarbij is Canada al zeker van uitschakeling, maar strijdt Marokko voor een plaats in de achtste finales. Marokko staat nu op de tweede plek in Groep F met vier punten achter Kroatië dat hetzelfde aantal punten heeft, maar leunt op een beter doelsaldo. België staat momenteel derde met drie punten en maakt dus ook nog kans op een plek bij de laatste zestien. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: