NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Horror, actie en een beetje kerst

We weten het, er is dit weekend maar één ding dat er moet gebeuren en dat is het uitpakken van cadeaus, het voorlezen van gedichten en het slopen van surprises. Mocht je zijn vrijgesteld van alle familieverplichtingen of even moeten bijkomen, dan hebben we alvast een goede lijst voor je gemaakt met films en series die het leed verzachten. Fijn Sinterklaasweekend!

In de bioscoop: Devotion

De film Devotion is echt voor iedereen want het is een oorlogsfilm maar dan met allemaal knappe mannen en een emotioneel element erin. Wat een combinatie. Deze film deed 't niet voor niets goed op het Toronto International Film Festival. Inmiddels kunnen we 'm ook eindelijk in Nederland op het witte doek bewonderen. 

Devotion speelt zich af in de jaren vijftig, tijdens de Koreaanse Oorlog. Een oorlog die we een beetje zijn vergeten. Noord-Korea stond tussen 1950 en 1953 lijnrecht tegenover Zuid-Korea. Nog steeds wel, maar destijds was er oorlog-oorlog. Noord-Korea werd gesteund door de Sovjet Unie en China, Zuid-Korea werd bijgestaan door Amerika.

En Amerika, jaren vijftig, was ook niet altijd even gezellig. Iets met segregatie enzo. Precies waar dit verhaal erin vliegt: tijdens de oorlog ontstaat er namelijk een bijzondere vriendschap tussen twee piloten die meevechten in de oorlog. Jesse Brown, een man van kleur en Tom Hudner, niet van kleur, raken bevriend tijdens hun tijd in de oorlog. En ze zijn ook nog eens megagoed in hun werk. Wat we zeiden: een oorlogsfilm voor iedere doelgroep.

Ook in de bioscoop: Violent Night

Over 22 dagen is het kerst en dat betekent dat we echt wel wat vaker een kerstfilm mogen tippen. Helemaal als het er eentje is die niet helemaal voldoet aan de kerstfilmstandaard. Geen zoetsappig liefdesverhaal maar snoeiharde actie. Een beetje zoals Die Hard, al is dat natuurlijk dé kerstfilm der kerstfilms die nooit overtroffen zal worden.

Maar voor de actieliefhebbers is Violent Night zeker een goed alternatief op het witte doek. In deze film wordt een stinkend rijke familie op kerstavond gegijzeld. Er moet een hoop geld uit de kluis worden gehaald voor de dieven in kwestie, die hun roofoverval tot in de puntjes hebben voorbereid. 

Waar ze alleen geen rekening mee hebben gehouden, is dat de kerstman op kerstavond cadeautjes komt brengen. Hij blijkt nogal een brute vechtersbaas te zijn en wellicht kan hij de rijke familie toch nog een goede kerst geven. En de criminelen een iets minder goede kerst.

Meer bioscoop: Bones and All

De regisseur van één van de mooiste films die in 2017 uitkwam, Call Me By Your Name, heeft weer nieuw werk gemaakt. En het is opnieuw een prachtige film over mensen die niet helemaal passen in de maatschappij waarin ze leven. In Bones and All gaat het alleen een stuk verder dan een ietwat ongepaste relatie tussen een minderjarige jongen die op zoek is naar zijn geaardheid en zijn eerste liefde vindt in een oudere jongeman.

Bones and All gaat namelijk wel over liefde. Maar ook over kannibalisme. Maren en Lee zijn zogenoemde Eaters, erfelijk belast als menseneters. Ze kunnen overleven zonder aan soortgenoten te knabbelen maar liever niet. Doorgaan zijn het einzelgängers, maar Maren en Lee vinden elkaar wel. En gaan op zoek naar hun plek in de wereld. Want als gewone mensen wordt 't hem niet voor ze.

Sky Showtime: Tulsa King

Sky Showtime is pas net in Nederland verkrijgbaar en komt nu al met een fijne original. En met niemand minder dan Sylvester 'The Italian Stallion' Stallone in de hoofdrol. Het concept van Tulsa King is vrij simpel, maar daarom niet minder vermakelijk. Stallone speelt maffiabaas Dwight Manfredi, beter bekend als The General. 

Nadat hij een kwart eeuw achter de tralies heeft gespendeerd, kan hij weer beginnen aan zijn leven. Alleen wordt hij verbannen uit New York en moet hij zijn imperium in Tulsa in Oklahoma gaan opbouwen. Dat is even wennen want de criminelen die hij rekruteert zijn uit een iets ander hout gesneden dan zijn New Yorkse collega's. Zeer aan te raden serie, ook als je niet perse van de gangstercuriosa bent.

Netflix: The Wonder

Op Netflix kijk je de bloedspannende en prachtige historische thriller The Wonder. Het is 1862 in Ierland en een jonge vrouw besluit niet meer te eten. En gaat niet dood. Tegenwoordig heet dat met een hip woord 'prana' (leven van lucht en licht en levensenergie en jezelf breatharianist noemen).

In de film zorgt het vooral voor een bizarre relatie tussen een verpleegkundige die het meisje gaat observeren. Lib Wright maakt kennis met de 11-jarige Anna O'Donnell die het prima lijkt te doen op geen eten. En daarmee ook een attractie is voor toeristen en pelgrims. Lib vindt het vooral allemaal maar verdacht en gaat onderzoeken of Anna daadwerkelijk overleeft dankzij een of ander goddelijk wonder of dat er meer aan de hand is.

Disney+: The Binge

Mocht je zin hebben in meer luchtigheid, slinger dan Disney+ aan op je tv. Daar geniet je van Vince Vaughn in een hilarische komedie die losjes is geïnspireerd op de horrorfilm The Purge. Alleen is het hele verhaal nog veel dystopischer. In The Purge zijn gewone misdaden strafbaar behalve tijdens de nacht van The Purge. The Binge speelt zich af in een tijd waarin drank en drugs ten strengste verboden zijn. De horror.

Behalve tijdens The Binge. De enige nacht in het jaar waarin er gezopen, gesnoven, gerookt, geslikt en gespoten mag worden. Leerlingen van een middelbare school gaan op zoek naar het perfecte feestje om zichzelf helemaal naar de tering te helpen. Maar uiteraard gaat dat gepaard met een hoop problemen. Mocht je genoten hebben: binnenkort verschijnt deel twee en dat wordt een heuse kersteditie van de film. 

Apple+: Echo 3

We kunnen inmiddels wel officieel stellen dat we onze eigenste Michiel Huisman zijn verloren aan Hollywood. De acteur duikt dit keer op in een Apple+-productie. En wat voor eentje. Met Luke Evans als tegenspeler is Echo 3 opnieuw een serie van de streamingsdienst om voor te gaan zitten. De twee spelen de broer en echtgenoot van wetenschapper Amber Chesborough. 

Ze verdwijnt in het gebied rondom de grens van Colombia en Venezuela. De twee mannen willen haar koste wat het kost vinden, maar er blijkt een oorlog aan de gang te zijn waar het gros van de wereld geen weet van heeft. En dat bemoeilijkt de zaak op z'n zachtst gezegd wel een beetje. Absolute aanrader wel.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.    

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: