NieuwNieuws

Politiek

Richard de Mos - De zieltjes van de wokisten zijn bijzonder teer

De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur van legers gekwetsten

Kun je tegenwoordig nog iets zeggen, een mening hebben, zonder dat iemand zich gekwetst voelt? Het lijkt wel alsof de samenleving onder de vlag van het wokisme steeds gevoeliger wordt. Onze zieltjes zijn bijzonder teer.

Het is de tendens van deze tijd: iedereen moet op maat behandeld worden

Het dekselse kinderliedje Hanky Panky Shanghai, waar kinderen bij het vieren van een verjaardag spleetjes maken van hun ogen: racisme! Boeken Winnetou in de ban, want inheemse bevolking wordt slecht neergezet. We mogen geen ‘dames en heren’ meer zeggen omdat er mensen zijn die zich noch man noch vrouw voelen. Attracties, a la Monsieur Cannibale in de Efteling, moeten dicht, want racisme. Terugkerende televisierellen omdat types a la Johan Derksen weer wat ‘verkeerds’ zouden hebben gezegd. Moorkoppen, negerzoenen, zigeunerschnitzels, afrikaantjes, dubieuze shit! Schrappen dat vocabulaire beste mensen. En als je vindt dat het Sinterklaasfeest niet zónder Zwarte Piet kan, krijg je de activistenclub KickOut Zwarte Piet op je dak omdat je, nietsvermoedend en hardwerkend , een notoire racist zou zijn. Werkschuw tuig komt herrieschoppen in vredelievende dorpen zoals Staphorst en hebben in de Tweede Kamer in de persoon van Sylvana Simons (BIJ1) een aanjager van de haat richting de zogeheten boze witte man. 

We zijn met z’n allen om het minste of geringste hooglijk beledigd en vinden bovendien dat al onze individuele meningen door de samenleving in z’n algemeen gefaciliteerd dienen te worden. Gebeurt dat niet, dan voelen we ons gekwetst. Het is de tendens van deze tijd: iedereen moet op maat behandeld worden. Past iets niet helemaal in jouw straatje, ben je het ergens een keer niet mee eens, dan ga je direct op je achterste benen staan. Roep je dingen als “Racisme!”, “White privilege!”, “Kwetsend”, Beledigend!” en eis je dat er tegemoet gekomen wordt aan wat in jouw ogen juist is, dat jouw mening dé mening wordt. Tegenwoordig moet je op eieren lopen in het leven, want er is niet veel voor nodig om een teer zieltje te krenken.

De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur van legers gekwetsten

Ik krijg er zelf regelmatig mee te maken. Mensen die zeggen dat ik hen gekwetst heb of respectloos heb behandeld. Dan gaan ze mij via Twitter benaderen om te vertellen hoe schandalig het is wat ik gezegd heb en of ik me wel realiseer dat er mensen zijn die er anders over denken. Onlangs noemde ik een raadslid die mijn partij bij een inbreng in de Haagse gemeenteraad harteloos had genoemd omdat we niet meer asielzoekers willen opvangen een ‘PvdA-snotaap’ en sprak ik een andere collega die een fittie met mij wilde over het verkeersbeleid in mijn stad in een tweet aan als ‘D66-mevrouw.’ Het moralistische huis was te klein. Hypocriet natuurlijk daar diezelfde partijen de grootste partij en daarmee 30.000 kiezers stelselmatig uitsluiten van collegedeelname door op de stoel van de rechter een voorschot te nemen op de uitkomst van het politieke proces wat al jaren tegen mij en mijn partij is aangespannen. Of ik krijg de racismekaart toegespeeld als ik de gevolgen van ongebreidelde bevolkingsgroei op de politieke agenda wil plaatsen. 

De snel beledigden, vaak hypocrieten met grote persoonlijke belangen, zijn een gevaar voor onze maatschappij. Om te voorkomen dat zij al te serieus worden genomen en zorgen voor een maatschappij vol angst en middelmaat, ben ik een warm pleitbezorger voor het afschaffen van het delict eenvoudige belediging. De vrijheid van meningsuiting ligt onder vuur van legers gekwetsten. De aanval is en blijft de beste verdediging: de vrijheid van meningsuiting aanvallen? Dan breiden wij die uit.

Ik wil best naar je luisteren en nadenken over wat je zegt

Je hoeft het niet met me eens te zijn, natuurlijk niet. Je mag mij een botte lul vinden, je kan mijn politieke standpunten onzin vinden, er zelfs geïrriteerd van raken. Mij dom vinden, of vervelend. Allemaal een dikke prima en je goed recht. Maar ik hoef mijn mening niet aan te passen, omdat jij er anders over denkt. Ik wil best naar je luisteren en nadenken over wat je zegt. Het is alleen niet mijn plicht om jouw kant van de zaak te belichten. En als jij je gekwetst voelt door mijn mening, dan is dat vooral jouw probleem en niet het mijne. 

Kom op aanhangers van het wokisme, wees weerbaar. Want jullie zijn niet gekwetst, jullie zijn gewoon een stel zeikerds.

Richard de Mos is fractievoorzitter van Hart voor Den Haag en woordvoerder van BVNL.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: