NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Weekendje arthouse

Nog geen plannen voor dit weekend? Wees niet getreurd! Tenminste, als je een beetje liefhebber bent van meer dan blockbusters. In de bios én op de streamingsdiensten vind je een hoop releases die wel enigszins arthousy zijn. Heerlijke titels voor het weekend, als je 't ons vraagt. En nou ja, je klikte, dus blijkbaar wil je 't wel weten. Fijn weekend!  

In de bioscoop: Rimini

Dit weekend vind je in de bioscopen vooral arthouse-achtige releases die echt de moeite waard zijn. Eén van onze absolute favorieten is de Oostenrijkse film Rimini. Omdat 'ie nogal ehm... Troosteloos is. Dat druipt er aan alle kanten vanaf, behalve in hoe goed er is nagedacht over ongeveer elk shot. 

De ooit gevierde zanger en popster Richie Bravo staat niet meer op grote podia, maar geeft concerten voor bejaarden in louche hotels in het Italiaanse Rimini. Om bij te klussen prostitueert hij zichzelf aan fans. Want tussen alle bedrijven door hangt hij achter de gokautomaat. Dat gaat allemaal gezapig door, tot zijn dochter na 18 jaar ineens op de stoep staat. En geld van 'm wil.

Ook in de bioscoop: Three Thousand Years of Longing

Idris Elba en Tilda Swinton zijn sinds deze week ook weer op het witte doek te bewonderen en daar zijn we zeker niet rouwig om. Wederom een film die we wel richting arthouse durven te schuiven qua genre. Swinton speelt een professor die op reis is in Istanbul. Ze is best een beetje eenzaam op haar reis, totdat ze een magische lamp vindt. Jup, zo eentje als uit Aladin. Niet Will Smith maar Idris Elba komt daaruit, hij vertolkt de rol van de Djinn. Een mythisch wezen dat in de lamp woont én Tilda Swinton drie wensen geeft die ze in vervulling mag laten gaan. Mits hij daarna vrij is. En dat gaat natuurlijk niet zo makkelijk. Wel goed filmvoer.

Meer bioscoop: Liam Gallagher - Knebworth 22

Wel zin in wat live muziek dit weekend maar geen zin om in een drukke menigte te staan? Kan gewoon dankzij Liam Gallagher. De ene helft van de gebroeders Oasis is de laatste jaren lekker aan de weg aan het timmeren onder zijn eigen naam en bracht recent C'mon You Know uit. Niet zo'n goede titel als zijn vorige album Why Me? Why Not, maar er volgde wel een minstens zo fijne tour.

Voorlopig staan er geen concerten in Europa op de planning maar kun je dus wel naar de bioscoop voor de beste man. Hij trad dit jaar namelijk op in Knebworth Park. In 1996 speelde hij daar met zijn broer Noel en de rest van Oasis twee legendarische shows en Liam deed dat solo nog even dunnetjes over. Voor in totaal 170.000 fans. Prima weekendvermaak in de bioscoop.

Netflix: Under The Queen's Umbrella

Netflix komt opnieuw met een Zuid-Koreaanse serie, dit keer gaat het om de tragikomedie Under The Queen's Umbrella. Een historische fictieserie over een prinses die het allemaal niet zo nauw neemt met de regels en voor een hoop problemen zorgt. Haar moeder - de koningin - doet er alles aan om haar dochter zo op te voeden dat ze een waardige prinses is, in plaats van dat ze iedereen hoofdpijn bezorgt. Moederlief zelf is overigens met haar temperament en prikkelbaarheid ook niet het stereotype koningin. Kortom, een hoop koninklijk drama maar dan wel luchtig gebracht. Aanrader.

Prime: The People We Hate At The Wedding

Goed, tijd voor het luchtige werk en dat kun je kijken dankzij Prime. Daar vind je de nieuwe film People We Hate At The Wedding. Het hele concept draait uiteraard om een bruiloft. Bruiloften halen niet zelden het slechtste in mensen naar boven. Maar een groep (half)broers en (half)zussen zal toch hun best moeten doen om de Mooiste Dag Uit Het Leven van hun halfzus ook daadwerkelijk de mooiste dag te maken. En dat blijkt niet al te makkelijk.

Netflix: Slumberland

Jason Momoa zul je vermoedelijk vooral kennen als Aquaman maar de acteur blijkt het ook bijzonder goed te doen als mythisch wezen in een soort van kinderfilm. Eentje die echt heel erg goed werkt voor volwassenen. Netflix komt met de nieuwe film Slumberland, die je qua is-het-voor-kinderen-of-volwassenen redelijk doet denken aan A Series Of Unfortunate Events.

De film draait om Nemo (Marlow Barkley), een meisje dat haar vader is verloren en bij haar ietwat aparte oom (Chris O'Dowd) woont. Op een nacht wordt ze wakker, zo lijkt het althans, en belandt ze in de wereld die tussen slapen en wakker worden in zit. Ze ontmoet Flip (Momoa), het wezen waar haar vader haar altijd over vertelde. Samen reizen ze door dromen en nachtmerries in de hoop haar vader weer te vinden.

Disney+: Limitless with Chris Hemsworth

Disney combineert twee dingen die mensen maar al te graag consumeren: Chris Hemsworth en tips om zo gezond en fit mogelijk nog veel ouder te worden dan de bedoeling is. Volgens nieuw onderzoek kun je misschien wel superkrachten in jezelf tot leven brengen. Zodat je minder ziek wordt, beter presteert en wellicht zélfs een paar jaartjes jonger lijkt.

De beste manier om te onderzoeken of dat klopt? Niet door een gewone sterveling de uitdaging aan te laten gaan, maar door halfgod Hemsworth aan het werk te zetten. Die man heeft sowieso superkrachten en een lichaam dat al jaren niet meer als 'menselijk' beschouwd mag worden. Dus eigenlijk is Limitless with Chris Hemsworth op Disney+ vooral een serie over hoe Hemsworth nog onsterfelijker wordt dan hij al is. En de gewone mens blijft gewoon lekker aanrommelen.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.   

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: