NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit Halloweenweekend

Lekker griezelen

Maandag is het Halloween en dat maakt dit weekend officieel een weekend met nog meer reden om jezelf bang te maken. Met films en series. Want een beetje griezelen kan nooit kwaad. Natuurlijk hebben wij de nieuwste horrorfilms en aanverwanten voor je op een rij gezet!

In de bioscoop: The Invitation

Natuurlijk kun je dit weekend gewoon naar de bioscoop voor een goed potje horror. The Invitation draait sinds deze week en is een aanrader. Na het overlijden van haar moeder, gaat Evie op zoek naar haar familie. Want op haar moeder na heeft ze niemand. Ze vindt een verre neef die haar direct uitnodigt voor een bruiloft. De familie blijkt stinkend rijk en chique en heeft dito vrienden. Evie wordt verleid door een aristocraat die ook op de bruiloft komt maar die bruiloft blijkt toch iets anders in elkaar te steken. Net als haar familie met duistere geheimen.

Prime: Goodnight Mommy

Prime komt met een remake van de Oostenrijkse film Goodnight Mommy. In het Duits beter bekend als Ich Seh, Ich seh uit 2014. De streamingsdienst heeft het op zich genomen om deze steengoede en doodenge film in een nieuw jasje te steken en daarvoor strikten ze niemand minder dan Naomi Watts. Deze film werkt 't beste als je geen flauw idee hebt wat er gaat gebeuren, dus we houden het een beetje algemeen. Watts speelt de moeder van twee jongetjes, een tweeling. Het gezin woont - uiteraard - in een afgelegen gebied. In een veel te groot huis. Is ook een beetje vragen om horrortaferelen.

Hoe dan ook: nadat moeder een operatie aan haar gezicht heeft gehad, keert het gezin terug naar huis. De band tussen moeder en haar twee zoons lijkt te veranderen. Dat merken vooral de jongens, die hebben het idee dat er iets niet helemaal pluis is. En dat kunnen we wel spoilen: er is inderdaad iets niet pluis. Anders zou het echt een onwijs saaie film zijn.

Prime: Them

We gaan nog even door met Prime want de streamingsdienst is lekker bezig in het horrorgenre. De miniserie Them is er eentje om te bingen, als je durft. Een gezin van kleur verhuist in de jaren 50 vanuit Compton - die wijk van N.W.A., ja - naar een chique buurt in Los Angeles. Een hele witte buurt, vooral. Neem het racisme van de jaren vijftig en de verveelde huisvrouw uit dezelfde periode en je kunt je voorstellen dat de transitie niet echt ehm... Makkelijk is.

De buren van het gezin doen er alles aan om de nieuwe bewoners weg te pesten. Tot overmaat ramp blijken niet alleen de buren een probleem: in het huis huizen vreemde krachten die de serie met recht een horrorserie maken. Eng en tegelijk beeldschoon gemaakt. 

Netflix: The Midnight Club

Wat doe je als je nog niet zo oud bent maar wel weet dat je doodgaat en samenwoont met allemaal andere mensen die hetzelfde lot hebben? Een beetje geinen over de dood, natuurlijk. In The Midnight Club op Netflix volgen we een groep jongvolwassenen die terminaal zijn. Ze doden hun tijd met enge verhalen en besluiten dat degene die het eerst hemelt, een teken moet geven vanuit het hiernamaals. Maar zelfs voorbereid op mogelijk contact met een andere wereld blijkt het gewoon doodeng. Perfect recept voor een goede horrorserie, zo blijkt.

Disney+: Fresh

Iedere single millennial kan het beamen: daten is helemaal niet zo makkelijk. Teveel verspilde avonden met iemand die een vreselijke match bleek, te vaak een idioot aan de andere zijde van de tafel of een belabberde bedpartner. Het valt allemaal niet mee. Zeker niet als je het via een datingapp probeert te regelen.

In Fresh op Disney+ is Noa er helemaal klaar mee. Het hele daten. Tot ze in de supermarkt aan de praat raakt met de charmante Steve. De twee gaan op date en het lijkt de liefde van haar leven. Wanneer ze vaker bij hem thuiskomt en ze zijn voorkeuren in de keuken ontdekt, twijfelt ze toch even of het écht wel een goede match is. Wat die voorkeuren zijn? Het is een horrorfilm, wat denk je zelf?

Videoland: The Others

Natuurlijk moet er een klassiekertje in deze lijst. Dankzij Videoland kun je dit weekend genieten van The Others met niemand minder dan Nicole Kidman in de hoofdrol. Ze woont in haar oude familiehuis met haar twee kinderen. Uiteraard een griezelig huis, het is een horrorfilm. Ze raakt ervan overtuigd dat het spookt in haar huis. Lekker spannend!

Pathé Thuis: Sinister

Bij Pathé Thuis kijk je dit weekend ook een horrorfilm die inmiddels wel echt een klassieker genoemd mag worden. Een schrijver die worstelt met het maken van nieuw werk, gaat met zijn gezin in een huis wonen met een nogal dubieuze geschiedenis. Er is namelijk een gezin vermoord. Klinkt als prima inspiratie voor een schrijver. Op zolder vindt hij een doos met een oude filmcamera, waar de betreffende moord op blijkt te staan.

Nog meer inspiratie, maar vooral inspiratie voor een bovennatuurlijk wezen om weer terug te keren in deze wereld. En kinderen te ontvoeren. Mocht je denken: goh, leuk, grappig horrorfilmpje met wat jumpscares, herpak jezelf dan. Wetenschappers ontdekten dat deze film de allerengste film ooit gemaakt is. Tot nu toe. Ook kwamen ze erachter dat het de op één na engste jumpscare bevat. 

Succes.

Netflix: The Dead Don't Die

Geen horrorlijstje zonder zombies! En dan gaan we er ook gewoon meteen goed voor. Op Netflix zie je The Dead Don't Die, een soort Wes Anderson-achtige arthousefilm over zombies en dan gortdroog. Met in de hoofdrol niemand minder dan Adam Driver, Bill Murray, Tilda Swinton, Danny Clover, Selena Gomez, Steve Buscemi, Tom Waits en - jawel - Iggy Pop.

Eigenlijk is dat de voornaamste reden om deze film te zien. Het is heerlijk. En fijn luchtig spul zo na al die moeilijke griezelfilms. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: