NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Superhelden en avontuurlijke oudjes

Het weekend is weer begonnen, tijd om voor de tv te ploffen of naar de bioscoop te trekken. Want op die laatste plek zie je een hoop goede nieuwe releases. Mocht je liever thuisblijven, dan hebben we ook alvast wat voorwerk voor je gedaan. Hoef jij niet meer te keuzestressen. Fijn weekend!

In de bioscoop: Black Adam

Het is weer tijd voor een nieuwe superheldenfilm en dit keer speelt er een echte superheld de hoofdrol. Althans, wij zijn al jaren in de veronderstelling dat Dwayne The Rock Johnson stiekem gewoon een echte superheld is. De superheld in kwestie kruipt dit keer alleen in de huid van een superschurk, en wel die van Black Adam. De gelijknamige film draait sinds deze week in de bioscoop.

In 2019 kon je al genieten van de film Shazam!, waarin Black Adam eigenlijk een rol zou spelen. Maar al snel besloten de makers dat de schurk een eigen film zou krijgen en we zijn niet teleurgesteld met deze spin-off. Lang verhaal kort: Black Adam dankt zijn krachten aan de eeuwenoude Egyptenaren en zat 5.000 jaar lang opgesloten. Nu is hij vrij en gaat 'ie nogal op ramptocht in de moderne wereld. Onhandig, vindt de Justice Society of America, die besluiten hem om te scholen tot superheld.

Ook in de bioscoop: Narcosis

De Nederlandse film Narcosis viel tijdens het Nederlands Film Festival al in de prijzen en maakt nu ook misschien wel kans op een Oscar. De film is de Nederlandse inzending voor de filmprijzenregen in de categorie International Feature Film en het moge duidelijk zijn waarom. Dit steengoede drama over rouw, verlies, familie en intens verdriet gaat onder je huid zitten.

Wanneer de man van Merel niet meer bovenkomt na een professionele duik, is er geen begrafenis en geen afscheid. Wel een huis vol herinneringen waar Merel niet mee kan dealen. Ze doet er dan ook alles aan om dat niet te hoeven doen. Maar dat werkt dus niet, helemaal niet wanneer haar kinderen op zoek gaan naar antwoorden en het gezin compleet ontwricht wordt. Een ontzettend aangrijpende film die inderdaad een Oscar verdient.

Meer bioscoop: Mrs. Harris Goes To Paris

Gelukkig kun je in de bioscoop ook terecht voor wat feelgood en wel in de vorm van Mrs. Harris Goes to Paris. Overigens ook wel een beetje verdrietig. Mrs. Harris is namelijk weduwe, haar man is tijdens de oorlog omgekomen. Ze werkt in Londen als schoonmaakster, zij en haar collega's worden ook wel the invisible ladies genoemd.

Maar onzichtbaar zijn, daar heeft Mrs. Harris geen zin meer in. Vooral niet wanneer ze de Dior-jurk van één van haar klanten ziet. De jurk kost maar liefst 500 pond en ineens weet ze: een jurk van Dior is haar grote droom. Zoals veel mensen voelt ze zich geweldig in mooie kleding. Ze besluit het pensioen van haar overleden man aan te nemen en naar Parijs af te reizen. Daar wordt ze in eerste instantie weggehoond door het Dior-personeel, maar Mrs. Harris laat zich niet uit het veld slaan en bloeit helemaal op. Wat we zeiden: feelgood.

Prime: The Peripheral

Na al die drama en serieuze films is het wel weer tijd voor een goede sci-fi-serie en die vind je op Prime. The Peripheral is sinds deze week te zien bij de streamingsdienst en in de hoofdrol speelt niemand minder dan Chloë Grace Moretz. Ze is al sinds Kick-Ass één van onze favoriete actrices en bewijst in The Peripheral maar weer eens waarom.

Het is bovenal een bloedspannende en fijne science-fiction serie. Moretz speelt Flynne, die op het platteland in de zuidelijke staten van Amerika woont. Ze werkt in de lokale 3D-printwinkel en speelt voor rijke mensen VR-games. Prima manier om jezelf te onderhouden, zo lijkt het. Tot ze in een spel terechtkomt waarin ze door Londen wandelt, maar dan over zeventig jaar. En ze erachter komt dat het geen spel is, maar dat iemand uit de toekomst haar heeft gevonden en de wereld wil vernietigen. Zie dat maar eens te voorkomen.

Oh ja, en over Kick-Ass gesproken, die kijk je zaterdag om 22:55 bij RTL7.

Netflix: The Green Glove Gang

Goed, we willen criminaliteit niet goedpraten maar zo af en toe levert het toch echt wel wat op. Neem Robin Hood, bijvoorbeeld. Of de criminele dames uit de nieuwe Netflix-serie The Green Glove Gang. In deze heerlijke duistere komedie zorgt leven in de misdaad wel degelijk voor een goede uitkomst.

Zuza, Kinga en Alicia hebben in deze serie namelijk een poging gedaan om een overval te plegen. Maar dat ging helaas niet helemaal zoals gepland, dus verstoppen de drie dames zich in een rustig verpleeghuis. Terwijl de politie de drie achterna zit. De dames proberen te doen alsof er niets aan de hand is maar bezorgen de oudjes die er wonen ondertussen wel de tijd van hun leven. Maar komen ze weg met de misdaad?

Op tv: Dark Places

Mocht je graag ouderwets lineaire tv kijken, dan kun je bij NET5 vanavond gewoon een film zien. Inclusief reclames en alles. Vanaf half negen kijk je de film Dark Places, met Charlize Theron in de hoofdrol. 

Ze kruipt in de huid van Libby Day, die op 8-jarige leeftijd haar familie verliest. Die wordt op brute wijze vermoord in hun huis op het platteland van Kansas. De dader? Volgens de politie zat er een satanistische cult achter de misdaad en op basis van Libby's getuigenis wordt haar broer Ben veroordeeld. Maar als ze dertig jaar na dato terugkeert naar de plek, komt ze erachter dat de boel misschien toch wat anders in elkaar steekt en gaat ze op zoek naar de waarheid.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities van deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: