NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Lekker onder een dekentje achter de tv kijken

De herfst is officieel begonnen! En met de huidige energieprijzen is er maar één manier om goed warm te blijven: lekker chillen in de bioscoop. Genoeg te zien daar, dus dat komt goed uit. Toch met thee onder een deken thuis tv kijken? Ook genoeg te zien. We hebben alle tips alweer voor op een rij gezet. Fijn weekend!

In de bioscoop: Smile

The most creepy time of the year is aangebroken: het is vanaf morgen officieel oktober en dat betekent bijna Halloween en dat betekent ook meer en meer horrorfilms. Zowel op de streamingsdiensten als op TV als in de bioscoop. Yay! Worden we blij van, een beetje griezelen.

Een niet bepaald klassieke horrorfilm maar toch wel echt een horrorfilm is Smile, die je sinds gisteren in de bioscoop kunt zien. Typisch gevalletje 'psychologische horror' en als er niet zulke enorme jumpscares en semi-gorigheden in hadden gezeten, was 'ie voor de gemiddelde angsthaas ook nog wel interessant geweest. 

Dokter Rose Cotter is getuige van een traumatisch en bizar incident van één van haar patiënten. De aandoening die de patiënt heeft, blijkt soort van besmettelijk. Rose wordt steeds angstiger en er gebeuren allerlei bizarre dingen én de kans is groot dat ze nog voordat ze erachter kan komen wat er aan de hand is, hartstikke dood is. Wat daarvoor zorgt? Die ene creepy glimlach.

Ook in de bioscoop: Escape from Brazil

Geen horror maar wel bloedjespannend is de film Escape from Brazil, die je sinds deze week ook op het witte doek kunt bewonderen. Niet je typische gelikte blockbuster over drugssmokkel, geweld en ontvoeringen (en aanranding, depressie en meer thema's), wel een ontzettend mooie film over al deze thema's. 

De film volgt verschillende mensen die op het eerste gezicht misschien niet veel met elkaar te maken hebben, maar uiteindelijk samen verstrikt raken in een hoop ellende. De politieagent Joao en zijn vriendin Laila worden slachtoffer van een brute overval, de Noorse Eva lijdt aan depressies en probeert in Nederland te ontsnappen en Freire is een ontvoerde vrouw, het is onder andere aan Joao om haar terug te halen.

Het verhaal ontvouwt zich tot een spannende thriller die nou niet bepaald zorgt voor een goed gevoel, maar wel ontzettend sterk is.

Videoland: Moedermaffia

Goed, dan iets luchtigers. In tegenstelling tot wat de titel doet vermoeden, gaat het hier niet om de klassieke en gewelddadigere maffia, maar over misschien nog wel een veel intensere: de moedermaffia. Je weet wel, die groep vrouwen die voor jou bepaalt of je wel een goede moeder bent, wat je moet doen met borstvoeding en je ongevraagd vertelt wat je allemaal verkeerd doet als kersverse moeder. 

Daar heeft Daan, de hoofdpersoon in de nieuwe serie Moedermaffia op Videoland, ook last van. Ze is alleenstaande moeder van dochter Pip (7) en dat is soms best pittig. De stiefmoeder van Pip vindt daar dingen van en Daan dreigt haar dochter deels te verliezen aan de nieuwe partner van haar ex. Als loedermoeder probeert ze er daarom alles aan te doen om haar dochter te houden én een goede moeder te zijn, wat dat ook moge zijn. Heerlijke tragikomedie van eigen bodem. 

Prime: Swimming With Sharks

Op Prime kijk je sinds deze week de nieuwe serie Swimming With Sharks. Mocht je denken: goh, die titel komt me bekend voor, dan kan dat kloppen. In 1994 werd er namelijk een film uitgebracht met dezelfde titel. Daarin spelen Fran Whaley en Kevin Spacey de hoofdrol. In deze remake in serievorm zijn de hoofdrollen voor Diane Kruger (Inglorious Bastards) en Kiernan Shipka (Mad Men).

Shipka speelt de jonge stagiair Lou, die in Hollywood terechtkomt. Ze lijkt in eerste instantie helemaal idolaat van CEO Joyce Holt (Kruger), maar dat blijkt gewoon een ouderwetse obsessie te zijn. Lou probeert koste wat het kost dichterbij Holt te komen en dat levert een spannende serie op.

Netlix: Human Playground

Het had prima een titel kunnen zijn van een horrorfilm maar het is precies het tegenovergestelde. Met Human Playground komt Netflix met een documentaireserie over hoe mensen nou eigenlijk spelen. Want alleen maar volwassen dingen doen is sowieso gewoon stom. 

Een Vlaamse fotografe reisde de wereld over om te ontdekken hoe volwassenen een beetje plezier maken in hun leven en maakte daar een fotoalbum van. En dat fotoalbum is nu een documentaireserie op Netflix, gevoiceoverd door niemand minder dan Idris Elba. Mocht je nog inspiratie zoeken om leuke dingen te doen dit weekend: dit is de serie die je moet kijken.

Op tv: Gone Girl

Inmiddels is het wel een beetje een thrillerklassieker, de film Gone Girl met niemand minder dan Ben Affleck en Rosamund Pike. Amy (Pike) kampt met nogal wat psychologische problemen en verdwijnt op een dag. Haar partner Nick (Affleck) besluit haar - uiteraard - te gaan zoeken en stuit op allerlei mysteries. De hele zoektocht wordt een enorm mediacircus en de hele verdwijning blijkt niet te zijn wat het lijkt. Precies wat je nodig hebt als je zin hebt in een psychologische thriller. Je kijkt 'm vanavond vanaf 20:30 op NET 5.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: