NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Van een utopie tot dramatische liefde en een beetje kunst

De week is eindelijk weer voorbij! Soort van. Hopen we. Voor je. Wij trekken in elk geval een koud biertje open. Maar niet voordat we je hebben voorzien van een stapel films en series om je dit weekend mee te vermaken. Of om toe te voegen aan je toch al eindeloze kijklijstje. Doe ermee wat je wil. Proosten wij op een goed weekend.

In de bioscoop: Don't Worry Darling

Regisseur en actrice Olivia Wilde heeft een nieuw wapenfeit waar je vermoedelijk al van gehoord hebt: Don't Worry Darling is namelijk de eerste écht grote rol van Harry Styles. Je weet wel, die jongeman die belabberd zong tijdens zijn audities voor X-Factor Engeland en gewoon een ruwe diamant bleek te zijn die inmiddels als een nachtegaaltje klinkt. En zich ontpopt tot een heus modeicoon.

Goed, we drijven af. Styles speelt een hoofdrol in deze nieuwste bioscoopfilm waarbij de aandacht vooral uitging naar de vermeende vete tussen Styles en zijn collega Chris Pine. Terwijl de echt aandacht uit zou moeten gaan naar Wilde die een fantastische film maakte. Een geweldige dystopische thriller die zich afspeelt in de jaren vijftig. 

Alice Chambers (de onvolprezen Florence Pugh) woont met haar geliefde (Styles) in een experimentele woongemeenschap die de ultieme utopie moet zijn. Maar zoals verwacht blijkt dat een utopie helemaal niet bestaat omdat mensen nou eenmaal mensengedrag vertonen. Alice probeert uit te zoeken wat er nou precies aan de hand is. Wilde brengt dat op prachtige wijze in beeld.

Ook in de bios: The Enforcer

Mocht je in de stemming zijn voor meer actie, dan is Antonio Banderas er voor je op het witte doek. Hij speelt de hoofdrol in de film The Enforcer (geen remake van de gelijknamige film met Clint Eastwood). Banderas speelt Cuda, de rechterhand van maffiabazin Estelle (Kate Bosworth) maar ook mannen als Cuda worden op een gegeven moment soms een beetje zachtaardig.

Dat moment komt voor Cuda als hij een meisje in bescherming neemt die is weggelopen van huis. Allemaal leuk en aardig, totdat zijn baas de 15-jarige ontvoert en haar inzet in de wereld van cyberseks. Is Cuda het niet mee eens dus hij gaat haar proberen te redden. Natuurlijk ook een beetje om alle ellendige dingen die hij vroeger heeft uitgevroten te compenseren. Alleen is het niet altijd handig om tegen de maffia in te gaan en voila, spannende film.

Videoland: Videoland Academy

Bij Videoland zijn ze lekker bezig als het gaat om de cinematografische toekomst van Nederland. De streamingsdienst van RTL gaf namelijk drie jonge filmmakers de kans om hun script tot leven te brengen. En daar mogen wij als filmconsumenten meer dan blij mee zijn want daar zijn drie ontzettend fascinerende en kwalitatief hoogstaande producties uitgekomen.

De drie films hebben allemaal iets met sciencefiction of fantasy van doen. Dormis is een bloedspannende thriller over een slaapkliniek. De hoofdpersoon heeft geen idee hoelang hij daar al is en weet niet meer zo goed of hij in een nachtmerrie zit wegens zijn slaapproblemen, omdat de kliniek zelf nogal experimenteel is. 

In Black Girl Magic gaan twee jonge meiden op zoek naar zwarte magie en dat - weten we uit een hoop andere films - is vaak niet zo'n goed idee. Ook bij deze jongedames gaat het allemaal anders dan gepland en de vriendschap van de twee wordt op de proef gesteld. Iets minder zwaar is Op Tijd Terug. In deze komedie ontdekt Olivia dat ze kan tijdreizen en dat zet ze in om haar liefde terug te winnen. Maar fouten herstellen door tijdreizen blijkt verslavend...

HBO Max: The Outlaws

Het concept is zo oud als de mensheid maar het werkt elke keer als een tierelier: zet een stuk of zeven mensen die totaal verschillend zijn in een ruimte, zorg dat ze tot elkaar zijn veroordeeld en je hebt een film of serie. Van Tarantino tot Bad Times at the El Royale of Knives Out, het is top. Zo ook in de serie The Outlaws op Prime. Iedereen in deze groep pleegde een misdrijf en moet daarvoor een taakstraf doen. 

In deze serie? Er moet een vervallen gebouw worden omgetoverd in een wijkcentrum. Op zich al een leuk gegeven, maar het wordt helemaal spannend als de groep een enorme zak geld vindt. Van de makers van onder andere The Office (de Britse, ja). Als je behoefte hebt aan Britse feelgood, zit je met deze serie helemaal snor. Het tweede seizoen bestaat al, hopelijk kunnen we die er snel achteraan bingen. 

Netflix: A Jazzman's Blues

De liefde, het kan zo mooi zijn. En een hoop gezeik opleveren. Vooral als ouders zich ermee gaan bemoeien. En al helemaal als die ouders rijkelui zijn die iets specifieks voor hun kind in gedachten hebben. Kun je nagaan hoe dat in de Southern States in Amerika was in de jaren dertig en veertig. Iets met segregatie. 

Bayou en Leanne groeien in A Jazzman's Blues samen op in een zwarte nederzetting. Als tieners worden ze verliefd en gaan ze stiekem daten. Tot Leanne's moeder haar weghaalt. En haar soort van dwingt te negeren dat ze eigenlijk een zwarte vrouw is. Leanne trouwt met een rijke witte man, maar komt Bayou na tien jaar weer tegen en de chemie is niet te negeren.

Maar voordat dat verhaal aan bod komt, levert een oude vrouw een stapel brieven af bij de burgemeester met de mededeling dat daar alle bewijs in staat om een moord van veertig jaar oud op te lossen. Mocht je benieuwd zijn hoe het in elkaar steekt, dan kijk je deze film op Netflix. 

HBO Max: Paper & Glue

Grote kans dat het nog even duurt voordat je weer op vakantie gaat dus is het hoog tijd om voor je tv-scherm een beetje rond te reizen. En cultuur te snuiven. En lijm. Op HBO Max kijk je de nieuwe documentaire Paper & Glue. Regisseur en straatkunstenaar JR print de grootste kunstwerken en lijmt ze op openbare plekken. Dat trekt nogal de aandacht én heeft nogal wat impact.

Aangezien JR zowel kunstenaar als regisseur is, heeft hij besloten om zijn werk vast te leggen op beeld. Dat is nu gevat in deze bijzondere en soms best heftige documentaire. Dat kunst wel degelijk iets los kan maken, van positief tot negatief, maakt JR wel duidelijk in deze bijzondere film.

Reminder: The Kardashians seizoen 2 komt eraan

En dan is er nog meer goed nieuws: er is een nieuw seizoen van The Kardashians! Dankzij Disney+ kun je meegenieten van het hele leven van de iconische familie. Misschien wel de enige échte royals die er toe doen in de wereld. En ze laten ons als nederige burgers gewoon meegenieten van alle glitter en glamour.

Heel wat anders wat wel ook zeker willen aanraden is de film Everything Everywhere All At Once. Schreven we al eerder over want hij was recent in de bioscoop. En nu kun je 'm kijken of Prime en dat bevelen we van harte aan. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: