NieuwNieuws

Tech & Crypto

Fantastische week voor Ethereum, slechte week voor ETH

Beleggers teleurgesteld of toch iets anders?

Deze week hoort absoluut thuis in het rijtje meest memorabele crypto-momenten in de jonge, turbulente geschiedenis van cryptocurrencies en de onderliggende blockchaintechnologie. Donderdag 15 september 08:44 uur werd het Ethereum mainnet samengevoegd met de Beacon Chain: The Merge. Naast een aantal regliere fixes in deze upgrade was de belangrijkste de overgang van Proof-of-Work (POW), in de volksmond beter bekend als mining, naar Proof-of-Stake (POS). Niet miners maar validators - gevalideerde nodes met een minimale inleg van 32 ether (de stake) - voegen nu de blocks toe aan de blockchain. De upgrade zelf is al bewonderenswaardig, maar het feit dat de upgrade werd doorgevoerd terwijl het systeem door is blijven draaien en tienduizenden applicaties doordraaiden en er miljarden aan ether op het spel stonden, maakt deze Merge zelfs voor Bitcoiners van het eerste uur toch wel iets om een glimlach van op het gezicht te krijgen.   

Ethereum meme bij het activeren van POS

Ether verliest fors

Hoe bijzonder ook, de markt had de upgrade al lang ingeprijsd blijkt ook nu maar weer eens. Waar de prijs van ether (ETH) - de smeerolie van de Ethereum-blockchain - aan het begin van de week nog tegen de EUR 1800 noteerde, staat de prijs 'post-merge' nu onder de EUR 1400, een verschil van zo'n 21%. En dat terwijl sommigen ervan overtuigd waren dat The Merge ervoor zou zorgen dat ether eindelijk weer boven oude niveau's van boven de EUR 2000 zou komen. 

Exact bepalen waarom de op-één-na grootste cryptocurrency zo hard verloor is niet te doen, maar de volgende twee beweegredenen zullen ermee te maken hebben gehad: dinsdag werden de CPI-cijfers in de Verenigde Staten bekendgemaakt en deze vielen tegen; de inflatie is nog altijd torenhoog en dat wakkerde de vrees van beleggers aan dat er nog méér en hogere rentestappen in het vooruitschiet liggen. Hoewel de prijsdaling na uitkomen van het nieuws met zo'n 8% fors was te noemen, verklaart het niet de prijsdaling van de afgelopen dagen. Waarschijnlijk is dit toch de bevestiging van de alom bekende beleggersstrategie buy the rumour, sell the news. In de weken voorafgaand aan het nieuws werd er flink ingekocht en steeg de prijs als gevolg hiervan, maar dit leek begin deze week al tot stilstand te zijn gekomen. Ether werd door de speculanten - tegen hogere prijzen - weer van de hand gedaan. Het gaat dus nog wel even duren voordat die 2000-regionen weer in zicht zijn.  

Bron: Bitvavo

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: