NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Beetje horror, beetje biografieën, superleuk

De vijf zit in de klok en dat betekent op vrijdag maar één ding: tijd voor de vrijdagmiddagborrel. Vinden wij ook een puik plan. Maar natuurlijk niet voordat we je hebben voorzien van de beste films en series om deze week te gaan zien. Of eigenlijk serie. Scheelt je weer een verslaving. Veel plezier!

In de bios: Bodies Bodies Bodies

Vorige week noemden we de dramafilm van Halina Reijn al die op tv was, dit keer gaan we voor de horror. De actrice en regisseuse heeft namelijk een nieuwe film uit en ze ging voor dit genre. In Bodies Bodies Bodies, die nu in de bioscoop draait, gaat een groep rijke jongelui samen feest vieren in een of ander verlaten huis. 

En geen groep rijke jongeren zonder bijzonder spel. Dus spelen ze Bodies Bodies Bodies. Eén iemand is de moordenaar, de rest moet uitzoeken wie. Topspel, tot er écht doden vallen. Deze horrorfilm met zwarte humor valt goed in de smaak bij de critici en ook wij kunnen dit nieuwste werk van Reijn en haar goeie cast wel waarderen.

Ook in de bios: Orphan: First Kill

Mocht je zin hebben in nog meer horror, dan heb je geluk. Of niet, want de tweede film in de Orphan-reeks is ehm... Het zou een campy cultklassieker kunnen worden. Desalniettemin vermakelijk, deze origin story. We beginnen in een psychiatrische kliniek in Estland en komen erachter hoe het tienjarige meisje - waar eigenlijk een psychopaat van 31 in zit verstopt - in Amerika terechtkomt. Ze doet zich voor als de vermiste dochter en voila, een nieuw leven kan beginnen. 

Gelukkig wordt de tweede helft van de film een stuk sterker en dat maakt 'm zeker wel een bezoekje aan de bios waard. Of als je even wacht een thuisbioscoopbezoekje want hij zal ongetwijfeld binnenkort wel ergens op de streamingsdiensten verschijnen.

Disney+: The Patient

Dat Steve Carell meer is dan een briljant komedieacteur met perfect gevoel voor timing, bewees hij al in onder andere Welcome to Marwen. Voor de serie The Patient op Disney+ kroop hij opnieuw in een serieuze rol. Zeker een aanrader als je hebt genoten van films als The Silence of the Lambs. Al is deze serie geen horror, eerder een mysterieuze thriller.

Hoe dan ook: Carell speelt een psychotherapeut die zijn vrouw net is verloren. Daar komt een typische nieuwe patient bovenop: een seriemoordenaar die hem ontvoert en gevangen houdt omdat hij van zijn moordneigingen af wil. De therapeut doet zijn best in het brein van de moordenaar te kruipen en heeft tegelijk zijn eigen sores en dat levert een bijzondere serie op.

HBO Max: The Infiltrator

Mocht je zin hebben in een lekkere crimebiografie, dan zit je bij HBO Max aan het goede adres. Die hebben namelijk The Infiltrator aan het oeuvre toegevoegd. Met niemand minder dan Bryan Cranston. Die kruipt in de huid van een hoge douane-pief en doet een schokkende witwasontdekking. Namelijk in de operatie van Pablo Escobar. Wie? Die drugsbaron waar tig Netflix-producties over bestaan. Goed als voorwerk, maar zeker niet nodig. 

Videoland: Gotti

Zin in meer gangsters maar dan vanaf de gangsterkant bekeken? Videoland heeft het aanbod voor je want de streamingsdienst kocht Gotti aan. Met John Travolta in de hoofdrol. Als John Gotti, dus. De Amerikaanse maffialeider in New York, baas van één van de meest machtige maffiakartels ooit. Een erg goeie slechterik om te romantiseren voor een film en dat is niet helemaal goed gelukt in deze film, maar vermakelijk vertier voor het weekend na een week hard werken is het wel.

Netflix: I Came By

Ah heerlijk, een Robin Hood-achtige serie maar dan in het moderne Engeland met nog meer dramatische politieke dingen. In de Netflix-film I Came By is een jonge graffiti-dude druk bezig met tags achterlaten terwijl hij kostbaarheden meeneemt. Maar wel alleen van de rijken. Als hij op een dag inbreekt bij een belangrijke rechter, stuit hij op een duister geheim waarvan hij niet weet wat hij ermee moet. Maar de rechter weet wel wat hij ermee moet: het koste wat het kost geheim houden. Spannend! 

Op tv: Apollo 13

Met Gotti en The Infiltrator zitten we dit weekend al lekker in de geromantiseerde waargebeurde verhalen en dat doen we op tv nog even dunnetjes over. Vanavond kijk je vanaf half negen op Net5 de film Apollo 13. Met een sterrencast van Tom Hanks, Kevin Bacon, Ed Harris en meer. Dit verhaal gaat over - je verwacht het niet - de rit van Apollo 13. Was een raket die de ruimte in zou gaan. Dat ging die ook, maar er was een probleem. Zo ontstond de beroemde uitspraak 'Houston, We Have A Problem'. Mocht je willen weten hoe dat verhaal ongeveer in elkaar steekt, dan heb je aan deze film een prima semi-geschiedenislesje.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek.  

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: