NieuwNieuws

Politiek

Richard de Mos - Wie helpt VVD-staatssecretaris Van der Burg (Asiel) richting nooduitgang?

Het absorptievermogen van Nederland is al lange tijd bereikt

Hebben we ein-de-lijk een VVD-er die doet wat ie beloofd heeft, stort ie daarmee Nederland in een asielcrisis die zijn weerga niet kent. Het was VVD-er Eric van der Burg die in 2017 zei: “Hoe meer asielzoekers, hoe beter.” Als staatssecretaris van Asiel lost hij die belofte cum laude in. Hij levert het ene na het andere immigratierecord. Alleen al over de eerste zes maanden van 2022 zorgde zijn beleid van wijdopen grenzen voor bijna 200.000 (!) nieuwkomers. 

Ondertussen zijn heel wat Nederlanders minder te spreken over de ongebreidelde immigratieplannen van Van der Burg. De situatie bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in het Groningse dorp Ter Apel is inmiddels op alle vlakken onhoudbaar geworden. De controle rondom het overvolle aanmeldcentrum is volledig kwijt. Elke nacht slapen er honderden mensen buiten en omwonenden in Ter Apel zijn het gedrag van asielzoekers helemaal zat.

Terecht zijn bewoners Ter Apel helemaal klaar met overheid en gemeente

In een open brief schrijven zij: ‘Wij willen Ter Apel terug!’ De schrijvers stellen ‘al jaren gebukt te gaan onder bestuurlijke en ambtelijke schaamteloosheid’. Er wordt gesproken over ‘zeer onbetrouwbare volksvertegenwoordigers’ zowel lokaal als landelijk: ‘Inmiddels glijdt ons mooie Ter Apel steeds verder af en dit geeft onder andere veel maatschappelijke spanningen. Als wij als burgers nu niks doen en zo passief blijven, dan wordt er automatisch aangenomen dat wij achter deze gecreëerde asielwaanzin staan en gaat in hoog tempo Ter Apel als dorp en gemeenschap naar de verdoemenis.’ 

Terecht zijn de bewoners  helemaal klaar met een overheid en gemeente die de veiligheid en leefbaarheid niet kunnen garanderen. We zijn in Ter Apel inmiddels zover dat bewoners hebben aangekondigd om zelf in actie te komen: ‘We voelen ons verplicht zowel moreel en maatschappelijk om dan maar zelf op te treden tegen deze gecreëerde massa-immigratie die ons dorp overspoelt met vele mensen erbij die onze cultuur niet accepteren, die ons bedreigen (zelfs met de dood), beroven, bespugen, kinderen lokken, mensen bekogelen, bestelen, intimideren, aanranden en ga zomaar door.’ 

Volgens de briefschrijvers doet de overheid niets en mag de politie ook niet ingrijpen, waardoor asielzoekers met slechte bedoelingen een vrijbrief hebben. En in plaats dat een door Nederland gekozen volksvertegenwoordiger met een asielstop opkomt voor de belangen van de eigen inwoners, gaat VVD-onderkoning Van der Burg met dwang en drang bij het opvangen van asielzoekers nog een stap verder bij het verwezenlijken van de natte immigratiedroom. 

Het absorptievermogen van Nederland is al lange tijd bereikt

De Inwoners van Tubbergen zijn woest om deze stap van de overheid en spreken over het einde van de democratie. Het kabinet gaat 300 asielzoekers opvangen in de gemeente. Tegen de wil in van de gemeente. Deze opvang zou moeten plaatsvinden in een hotel in Albergen, zonder dat de gemeente hiervoor een akkoord heeft gegeven. inwoners wilden als reactie het hotel zelf kopen, maar als een dief in de nacht was het koopcontract met de COA al definitief getekend. Het is met ongekende immigratiecijfers een kwestie van tijd voordat in tal van gemeente de lokale democratie wordt opgeofferd ten faveure van nieuwkomers. 

Het absorptievermogen van Nederland is al lange tijd bereikt. We kampen met een gigantische woningnood, onze verzorgingsstaat staat op springen en we hebben enorme  tekorten bij cruciale beroepen binnen de zorg, de politie en het onderwijs. Alle redenen dus om de door immigratie aangejaagde bevolkingsgroei met ondermeer een asielstop, (tijdelijke) grenscontroles en het opzeggen van het VN-Vluchtelingenverdrag een halt toe te roepen. Maar in plaats daarvan wordt de lokale overheid met dwang en drang buitenspel gezet en wordt de wens van de bevolking, die in overgrote meerderheid immigratiebeperkende maatregelen wil, keihard genegeerd. 

Laat u zich straks door de VVD niet opnieuw foppen. Ze komen in verkiezingstijd weer met praatjes over hoe zij het immigratieprobleem voor u gaan oplossen. Ze komen opnieuw met excuses en zullen heus weer zeggen dat immigratie hen overkomen is. Feit is dat zij nu al twaalf jaar aan de knoppen hebben gezeten en dat zij daarbij de ene na de andere falende bewindspersoon op asiel hebben gehad. Eric van der Burg, de enige VVD-er die zijn belofte voor meer asielzoekers wél nakwam, moeten we zo snel mogelijk naar de nooduitgang begeleiden willen we deze asielcrisis nog enigszins te boven komen. En dat kán door uw stemgedrag als de wiedeweerga aan te passen. In maart is daarbij uw allereerste kans.

Richard de Mos is fractievoorzitter van Hart voor Den Haag en woordvoerder van BVNL.

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: