NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Voor als je Lowlands-fomo hebt

Yes, eindelijk het Lowlands weekend! Behalve voor jou, anders had je niet geklikt op deze rubriek. Maar fomo hoef je niet te hebben. Terwijl iedereen dit weekend kapot gaat in Biddinghuizen, kun jij comfortabel alle films en series bingen en spoilen als de Lowlander zijn kater aan het uitslapen is. Dubbel winst. 

In de bioscoop: Fall

Mocht je gek zijn op films waar je eigenlijk niet naar durft te kijken, kruip dan dit weekend in een bioscoopstoel voor Fall. In de categorie 'alles voor de likes' klimmen twee vrouwen een toren van 600 meter hoog op. Om een leuk vlogje te kunnen produceren. Maar dan ontstaat er een klein probleempje: ze kunnen niet meer naar beneden komen. En niemand weet dat de twee internetsterren op de betreffende toren zitten. Dus moeten ze iets gaan bedenken om naar beneden te komen.

Jup. Pure horror.

Disney+: She-Hulk: Attorney at Law

Op Disney is het weer tijd voor een nieuwe serie uit het Marvel-universum. Met She-Hulk: Attorney at Law gaat het om een karakter dat bij lange na niet een van de bekendere is, maar ze verdient én krijgt wel een briljante serie. De eerste aflevering is te zien bij de streamingsdienst en we zijn hier niet kwaad over. Integendeel. 

De serie draait om Jennifer Walters, het menselijke alter ego van She-Hulk. Ze is - je verwacht het niet met deze titel - advocaat. En dertiger en single in de grote stad en dat gaat allemaal niet zo makkelijk. Vooral niet met zo'n tweede persoonlijkheid. Veranderen in een groot, groen wezen brengt zo nu en dan wat complicaties met zich mee. Wij hebben zin in aflevering twee in elk geval.

Netflix: Inside the Mind of a Cat

Het is allemaal leuk en aardig dat wetenschappers het universum proberen te ontrafelen en allerhande slimme dingen moeten ontdekken, maar er is maar één ding dat er écht toe doet. De kat. En vooral wat er in hem (m/v) omgaat. En als belangrijke wetenschappers dat niet genoeg doen, dan moet de popcultuur maar een belangrijke rol invullen. 

Dus nu staat er op Netflix een documentaire met de titel Inside the Mind of a Cat en je krijgt precies wat je wil. Het mysterie van de kat wordt ontrafeld. Of soort van. Deels. Een beetje. Het blijven toch een beetje vage dieren. 

Prime: Billie vs. Benjamin

Ach, de liefde, er kan niet genoeg over geschreven worden. Het blijft een fascinerend fenomeen waar we maar al te graag films en series over kijken, liedjes over luisteren en boeken over lezen. Zolang er maar een beetje drama in te vinden is. 

De makers van Billie vs. Benjamin op Prime weten de drama wel te vinden én lekker actueel te maken. De superlinkse Billie krijgt een relatie met de superrechtse Benjamin en dat levert natuurlijk allerhande frictie en drama op. Prima serie wel.

Apple+: Bad Sisters

Het overlijden van een ouder (of meer) blijkt altijd weer een goed startpunt voor een film of serie. Zo ook voor de serie Bad Sisters die je op Apple+ kijkt. Na het overlijden van hun ouders, besluiten de Garvey-zussen er altijd voor elkaar te zijn. Maar dan ook echt altijd. Toch? Het blijkt voor de vijf zussen in deze duistere komedie nog lang niet altijd zo van een leien dakje te gaan als dat je zou hopen. 

Videoland: Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine

Dankzij Videoland kun je de driedelige docuserie Supervillain: The Making of Tekashi 6ix9ine kijken. In deze serie zie je de opkomst van hiphop-artiest Tekashi 6ix9ine die nogal berucht is. In tegenstelling tot veel true crime heeft de regisseur van de serie de rapper in kwestie gesproken nadat hij uit het gevang werd vrijgelaten. 

Even een kort lijstje van strafbare feiten: in 2015 misbruikte hij een kind, in 2018 was er gedoe met wapens en drugs, bekende schuld in het beramen van een moord en een gewapend overval en in 2020 werd hij vrijgelaten vanwege corona en zijn slechte longen. Wel heeft hij huisarrest tot hij zijn tijd heeft uitgezeten. Het hele verhaal zie je in de docu.

Netflix: Kleo

Oh yes, een goeie nieuwe actieserie op Netflix! En wel over een interessant tijdperk, begin jaren negentig. Je weet wel, de muur was net gevallen in Duitsland. Precies waar deze serie over gaat. Een vrouw uit Oost-Duitsland diende haar land als spion, werd ineens gevangen gezet en is nu uit op wraak en antwoorden. Dus is ze lekker moordlustig in West-Duitsland aan het rondreizen, want ze is klaar met de mensen die haar hebben verraden. Mocht je van actie in Duitsland houden, dan is dit je serie.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: