NieuwNieuws

Tech & Crypto

Musk verbreekt belofte: Tesla verkoopt 75% bitcoins

Bedrijf zou cash nodig hebben vanwege lockdowns China

Veel bedrijven maken hun kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van dit jaar bekend. Dat veel bedrijven nog last hebben van ziekteverzuim door corona, een krappe arbeidsmarkt en de oorlog in Oekraine was te verwachten. Maar dat Tesla bekendmaakte afgelopen kwartaal 75% van zijn bitcoins te hebben verkocht, kwam voor velen wél als een verrassing. Het bedrijf zegt last te hebben van de lockdowns in China en heeft daarom de meerderheid van zijn bitcoins - tegen verlies - moeten verkopen. Er kon zo'n 936 miljoen USD op de balans worden bijgeschreven. 

Bron: Tesla Q2 Quarterly Update

Haat-liefde relatie

Dat een bedrijf in roerige tijden extra cash op de bank wil hebben om klappen op te kunnen vangen is niets geks, maar dat juist Musk dit doet is toch vreemd. In januari 2021 maakte Tesla bekend dat het de afgelopen weken voor 1,5 miljard USD aan bitcoin had aangekocht en Tesla voornemens was bitcoins te gaan accepteren als betaalmiddel voor de elektrische auto's. Toen Musk twitterde dat hij de bitcoins nooit meer zou verkopen, kon de euforische stemming op de cryptomarkten kon niet meer stuk. De prijs van een bitcoin schommelde rond de 38k USD, en toen het nieuws naar buiten kwam schoot de prijs door de 40k USD heen.  Amper twee maanden later werd bekend dat Tesla al 10% van de aangekocht bitcoins had verkocht tegen ruim 100 miljoen USD winst. Critici betichtten hem vervolgens op koersmanipulatie. Musk wuifde de kritiek weg en zei dat hij de wereld wilde laten zien dat bitcoin een prima en liquide alternatief is voor cash op de (bedrijfs)balans. 

Nauwelijks anderhalf jaar later hangt de vlag er anders voor en heeft hij minstens één van zijn beloften gebroken. Ondanks eerdere positieve uitingen over de grootste digitale munt heeft hij het grootste gedeelte van zijn bitcoins alsnog verkocht. Bovendien klinkt het ook wat tegenstrijdig dat hij dit gedaan heeft om meer liquiditeit op de bank te hebben staan, terwijl hij een jaar geleden nog aangaf dat bitcoin een prima alternatief is voor cash. Musk heeft ondertussen gereageerd op de kritiek en aangegeven dat zijn standpunt m.b.t. de digitale munt ongewijzigd is: "This should not be taken as some verdict on Bitcoin." Hij vond het nodig om hierbij te vermelden dat het aantal Dogecoin nog niet is aangeraakt. Toen het nieuws uitkwam daalde de koers van bitcoin, om weer enigszins te herstellen. De tijd dat Musk koersen kon maken of breken lijkt voorbij. 

Bron: Bitvavo

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: