NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Wat horror, drugs en explosieve liefde

Het weekend is weer begonnen en je weet wat dat betekent: een nieuwe reeks films en series waarmee je je kunt vermaken. Voor als je even geen zin hebt om de zon in te duiken. We hebben het leukste vertier voor je op een rij gezet.

In de bios: The Innocents

Dat de Scandinaviërs weten hoe je een goede horrorfilm maakt, moge duidelijk zijn. Nog duidelijker wordt dat met de nieuwste horrorthriller The Innocents. Met in de hoofdrol: kinderen. Het is een perfecte zomerfilm want het verhaal speelt zich af tijdens de zomervakantie. 

Een groep kinderen komt er namelijk achter dat ze mysterieuze krachten hebben. En die komen alleen tot uiting als de grote mensen niet kijken. Tot de grote mensen erachter komen dat de kinderen iets in hun kleine schild voeren en het blijkt allemaal een stuk gevaarlijker dan ze kinderen in eerste instantie dachten. Lekker creepy.

Ook in de bios: Fire of Love

We zijn niet altijd even gecharmeerd van romantische films maar af en toe komt er eentje voorbij waar we blij van worden. Zoals het vurige verhaal van Katia en Maurice. Deze twee wetenschappers zijn geobsedeerd door vulkanen. Zo enorm, dat ze kosten wat het kost onderzoek doen op locatie.

De twee worden stapelverliefd en vinden elkaar nog meer in het wetenschappelijk onderzoek. Het koppel wil de mysteries van vulkanen ontrafelen en dat brengt ze soms in gevaarlijke posities. Deze documentaire die je in je favoriete filmhuis kijkt, vertelt het verhaal van de twee, hoe hun liefde ontstond en hoe ze omkwamen tijdens een vulkaanuitbarsting.

Disney+: Life & Beth

Als eind twintiger en dertiger zul je ongetwijfeld wel eens het moment hebben gehad dat je je afvroeg hoe je nou eigenlijk bent geworden wie je bent. Wat heeft je naar dit punt van je leven gebracht en wie had je kunnen zijn als alles anders was gelopen? Superfilosofische quarterlife crisis vragen en een prima basis voor een serie. 

Dat dacht ook Amy Schumer, die de serie Life & Beth bedacht, schreef én erin speelde. Ze speelt Beth, die na een ongeluk steeds vaker flashbacks krijgt naar haar tienerjaren. Ze begint erachter te komen waarom ze nu is wie ze is en ontdekt wat ze eigenlijk wil zijn. En wie ze wil zijn. En gaat er alles aan doen om dat te worden. Je kijkt deze droogkomische maar ook enigszins melancholische serie op Disney+.

Netflix: Extraordinary Attorney Woo

Door Nederlandstalige recensenten wordt 'ie niet al te best gerecenseerd maar met een 9 op IMDB willen we Extraordinary Attorney Woo toch een kans geven. Deze Koreaanse serie gaat over Woo Young Woo, een autistische en hoogbegaafde vrouw van 27 die na haar rechtenstudie bij een advocatenkantoor komt te werken. Ze wil graag advocaat worden maar moet soms nog even wennen aan hoe de meeste mensen om haar heen sociale interacties hebben en beleven. 

Woo studeerde af als beste van haar jaar, kent het wetboek uit haar hoofd én heeft een creatieve manier van denken. Wat haar perfect maakt als advocaat, mits de ze juiste mensen om zich heen kan verzamelen. En dat lukt in deze hartverwarmende Netflix-serie. Een K-drama volledig in K-drama-stijl. Realistisch? Niet direct. Vermakelijk? Absoluut.

HBO Max: Locke

Tegen Tom Holland Hiddleston Hardy zeggen we nooit nee. We zijn er dan ook allerminst rouwig om dat HBO Max de film Locke met de acteur in de hoofdrol heeft toegevoegd aan het arsenaal. In Locke speelt Hardy Ivan Locke. De familieman met zijn eigen aannemersbedrijf krijgt op een dag nieuws waardoor hij direct de auto instapt en van Birmingham naar Londen rijdt.

Wat blijkt: de beste man heeft in zijn leven wat keuzes gemaakt die consequenties hebben. En wel nu. En dan heeft 'ie ook nog een geheim dat hij nu toch maar eens aan zijn familie en collega's moet gaan vertellen. Wat? Gaan we niet spoilen. 

Prime: Donnie Speciaal

Een week geen reality-tv is een week niet geleefd, is het credo op de NieuwNieuws-redactie. Deze week komt de reality-tv in de vorm van Donnie, je weet wel, die rapper. Donnie heeft namelijk een droom: een eigen snackbar beginnen. Dan kun je denken: doe dan. Maar je kunt ook denken: we maken er een realityserie van. Dat laatste doet Donnie, geheel in de lijn der verwachting. Dankzij Prime krijg je letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken van Donnie. Van droom tot succes/falen. Elke stap krijg je als kijker mee. Het is echt alles wat je nodig hebt als je het gevoel hebt dat alles in de wereld kut is, Donnie maakt alles beter.

Netflix: How To Change Your Mind

Met Netflix bevriende wetenschappers hebben een nieuwe serie! Dit keer gaan ze kijken hoe ze je op andere gedachten kunnen brengen. Maar dan met de broodnodige middelen. Namelijk drugs. Schijn je je brein een leuke boost mee te kunnen geven, mits je het een beetje verantwoord doet. In deze documentaireserie proberen de wetenschappers dat te doen en duiken ze in elke aflevering in een nieuw psychedelicum. Om te kijken wat het je kan opleveren. Mega-interessant maar wel met de kleine disclaimer: probeer dit niet zomaar thuis.

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: