NieuwNieuws

Glamorama

Mustwatch: de beste films en series voor dit weekend

Animatie, mysteries en tienerdrama

De dag die je wist dat zou komen is eindelijk daar: vrijdag. En dat betekent - voor de meeste mensen dan - weekend! Mocht je nou geen flauw idee hebben met welke activiteiten je deze twee vrije dagen kunt vullen, dan hebben wij hieronder wel wat tips voor je.

In de bios: The Story of My Wife

De zomer leent zich altijd uitstekend om verkoeling te zoeken in de bioscoop bij een goede arthouse-film. Of arthouse-achtige film. De blockbuster laten even op zich wachten nu het zo warm is dus tijd om wat anders te zien. Zoals The Story of my Wife. 

In de jaren twintig zit kapitein Jacob Störr (Gijs Naber) in een café, waar hij met een vriend afspreekt dat hij zal trouwen met de eerstvolgende vrouw die binnenwandelt. Het is Lizzy, een mysterieuze Franse. Jacob is regelmatig op zee, Lizzy heeft behoefte aan nachtenlang dansen in Parijs, je snapt wel dat het geen perfecte match is. Niet de meest briljante film maar prima om verkoeling bij te zoeken.

Ook in de bios: DC League of Super-Pets

Nah goed, de blockbusters drogen niet helemaal op want DC komt met een animatiefilm waar je u tegen zegt. Niemand minder dan de hond van Superman speelt de hoofdrol in deze film. Samen met allemaal andere huisdieren van de superhelden die we inmiddels wel aardig kennen.

De hond van Superman moet zijn eigen krachten gaan leren beheersen als zijn baasje wordt ontvoerd. De twee zijn onafscheidelijk dus de motivatie is er zeker. Echt soepeltjes verloopt het - uiteraard - niet altijd. Prima animatiefilm om je bij te vermaken. Genoeg humor om te lachen en een animatiefilm kunnen we eigenlijk altijd wel waarderen. Met de stemmen van onder andere Kevin Hart, Keanu Reeves en Dwayne Johnson.

Prime: Anything's Possible

Hoewel de generatiekloof tussen Generatie Z en de generaties boven hen groter lijkt dan ooit, blijkt het eigenlijk allemaal wel mee te vallen. Ja, ze zitten wat meer op hun telefoon en zien de toekomst misschien anders voor zich, maar de problemen blijven hetzelfde. Dat bewijst de nieuwe film Anything's Possible op Prime wel. Deze film geregisseerd door Billy Porter op Prime vertelt een ouderwets liefdesverhaal in een nieuwe generatie.

Middelbare scholiere Kelsa wordt mee uitgevraagd door Kahl. Het probleem: haar beste vriendin heeft ook een oogje op de jongen. En waar twee tieners verliefd zijn op dezelfde persoon, is drama te verwachten. Alleen wat meer via de socials dan bij Millennials op de middelbare school. Naast gewoon een heerlijk hartverwarmende film over tienerliefde, ook een prima manier voor ouwe lullen om zich eens wat beter te kunnen verplaatsen in de huidige jonkies.

HBO Max: Pretty Little Liars: Original Sin

Yeah, nog meer Gen Z! Dit keer gaat een reboot van Pretty Little Liars. De boekenreeks werd jaren geleden succesvol uitgemolken tot een serie die veel te lang doorliep en een vrij belabberd einde had - hebben we gehoord van de mensen die het laatste seizoen wél trokken. 

De reboot belooft niet veel beters maar het kijkt wel ontzettend lekker weg. Er wordt gemoord, A is terug, er is mysterie en paniek alom en verder is het een cast van veel te mooie mensen en daar zeggen we nou eenmaal nooit nee tegen. Te zien op HBO Max.

Disney+: Under the Banner of Heaven

Op Disney+ kun je nu een heerlijke nieuwe misdaadserie kijken met niemand minder dan Andrew Garfield in de hoofdrol. Vinden we leuk. Hij kruipt in de huid van rechercheur Jeb Pyre die een brute moord onderzoekt. 

Het lijkt erop dat er veel meer achter de moord zit dan men in eerste instantie denkt en voor we het weten zijn we down the rabbit hole van complotdenkers en malle fundamentalisten die de overheid niet vertrouwen geduikeld. En daarnaast zijn er nog allerhande privédingen waar Pyre mee te dealen heeft.

AppleTV+: Surface

AppleTV+ komt opnieuw met een geweldige serie die je het liefst in één keer af wil kijken. In Surface draait alles om Sophie, die een zelfmoordpoging heeft gedaan. Het is na de poging en Sophie krabbelt weer een beetje op. Terwijl ze haar leven op probeert te bouwen, komt ze erachter dat niet alles helemaal lijkt te kloppen en vraagt ze zich af hoe ze is gekomen waar ze nu is. Spanning, mysterie, fijne cast en heerlijk gefilmd. 

Deze hele lijst afgekeken en geen idee wat je verder nog kan kijken? Check hierrrrr alle voorgaande edities deze mustwatchrubriek. 

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: