NieuwNieuws

Algemeen

Nieuwe informatie in moordzaak Peter R. de Vries: rechtbank stelt vonnis uit

Tegen de hoofdverdachten is levenslang geëist, uitspraak mogelijk pas in oktober

Het vonnis in de rechtszaak tegen de verdachten van de moord op Peter R. de Vries wordt tot na de zomer uitgesteld. Dat meldt het Parool. De rechtbank kan door nieuw aangeleverde informatie nog geen oordeel vellen. De zaak was eigenlijk bijna voltooid en alleen nog wachtende op de uitspraak, maar werd vorige week plots heropend omdat het Openbaar Ministerie nieuw bewijs wilde toevoegen. De uitspraak stond gepland voor donderdag 14 juli, op een dag na een jaar nadat De Vries overleed.

Het gaat om een getuige die zich gemeld heeft en die Ridouan Taghi als opdrachtgever aan deze moord linkt. Sinds deze onthulling zijn er ook drie extra betrokkenen aangehouden in verband met de moord: de fixer en twee mannen die in opdracht videobeelden van het lichaam van De Vries maakten.  De uitspraak in de zaak wordt mogelijk pas in oktober gedaan.

 LEES OOK - Kinderen Peter R. de Vries spreken verdachten toe: 'Mijn vader was een held' 

5 aanhoudingen

Peter R. de Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam. De misdaadverslaggever en mediapersoonlijkheid werd door het hoofd geschoten toen hij van de RTL Boulevard-studio naar zijn auto liep. Negen dagen later bezweek hij aan zijn verwondingen. In totaal zijn er ondertussen vijf mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op Peter R. de Vries op 6 juli 2021. De misdaadverslaggever overleed een ruime week later, op 15 juli, zonder bij te zijn geweest. 

Drie kwartier na de aanslag werden op de A4 twee verdachten opgepakt. Die hoorden onlangs levenslang tegen zich geëist worden. De twee hoofdverdachten zijn Delano G. (22) uit Tiel en de Pool Kamil E. (36). Die eerste wordt ervan beschuldigd te hebben geschoten. Kamil E. bestuurde de vluchtauto. Hij wordt er ook van verdacht de misdaadverslaggever enige tijd voor de moord in de gaten te hebben gehouden. G. en E. werden binnen een uur na de moord op de A4 klemgereden. Het pistool waarmee De Vries zou zijn beschoten werd in de Renault Kadjar aangetroffen.

Vorige week maakte de politie bekend Krystian M. te hebben gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht dat hij G. en E. heeft aangestuurd. Zoals het er nu uitziet wordt Krystian M. (27) ervan verdacht min of meer de architect van de liquidatie te zijn. Ook waren bij de moordaanslag mogelijk 'spotters' betrokken die beelden van de neergeschoten misdaadverslaggever zouden hebben verspreid.

Al vanaf moment één wordt er sterk gespeculeerd dat de aanslag een link zou hebben met topcrimineel Ridouan Taghi. Mede omdat De Vries de vertrouwenspersoon van kroongetuige Nabil B. was. B. zou getuigen tegen Taghi in het Marengo-proces. Eerder werden ook de advocaat van de kroongetuige, Derk Wiersum, en de broer van de kroongetuige, Reouan B., vermoord. Toch waren de directe links tussen de verdachten en de topcrimineel mager. Met M. als tussenpersoon is dat een stuk duidelijker. Krystian M. werd eerder met Taghi in verband gebracht.

  LEES OOK -  'Spotters' die Peter R. de Vries filmden na aanslag opgepakt in het buitenland

Video: Presidentskandidaat Ecuador doodgeschoten tijdens campagne

Algemeen

'Georganiseerde misdaad zit erachter'

Lees verder

MustWatch: Only Murders in the Building seizoen 3 op Disney+

Glamorama

Er moet weer eens een moord worden opgelost

Lees verder

Italiaan omgekomen door vallende Parmezaanse kazen

Niet Doodchecken

Werd begraven onder tienduizenden kilo's kaas

Lees verder

Meer NieuwNieuws

Vrouw uit Emmen krijgt 's lands eerste kunstborstbeen

Lees verder

Bridget Maasland: 'na 23 jaar weer blij met mijn natuurlijke borsten'

Lees verder

Vrouw Edwin van der Sar deelt beelden van herstel

Lees verder

Verzorgingstehuis voor gehandicapten gaat in vlammen op: 11 mensen vermist

Lees verder

Opnieuw tientallen migranten omgekomen bij schipbreuk voor Italiaanse kust

Lees verder

Zien: Geert Wilders deelt genadeklap uit aan veroordeelde Thijs Römer

Lees verder

Niet Doodchecken

Meer nieuws

Financier van film over ontvoeringen verdacht van ontvoeren kind

Lees verder

Video: Dit Amerikaanse stadje biedt nieuwe inwoners 20.000 dollar

Lees verder

Geïrriteerde Lufthansa-piloot tekent enorme penis in de lucht

Lees verder

Naar Niet Doodchecken

Laatste nieuws

Bespaartips:

Linktips: